חטאנו מה לעשות מה ??

דני860

New member
חטאנו מה לעשות מה ??

אני יוצא עם מישהי
ולפני כמה ימים היו לנו יומיים שלא הצלחנו לשלוט על עצמנו והגענו למצב של כמעט מין -
הדבר הזה משגע אותי ואני לא יודע איך לתקן את המצב - זה מדהים איך אתה מחכה לזה כל החיים ופתאום שזה מגיע
בסיטואציה מיותרת וזה הורס את הקשר הרגשי שבנינו אתה מרגיש שאין טעם לכלום !!

עזבו שהיא נכנסה למשבר אמוני וזה עוד יותר שובר אותי ואני עוד יותר לא יודע איך לתקן את המצב
לא יודע עם מי לדבר
לא יודע איך לעזור לה לעזאזל איך ??? ולעצמי.

נועה IL

New member
קודם כל נושמים עמוק!

ולא מתרחקים אחד מהשניה.
ההתרחקות מלבה את יסורי המצפון ואלה לא מובילים למקום נכון וטוב כלל.

עליכם לקבל את העובדה הפשוטה שמה שהוביל לכך הוא בסה"כ חיובי - יש ביניכם מציאת חן ומשיכה וזה דבר מבורך מאד.
אתה מציין שיש קשר רגשי שבניתם ביחד - לא לשכוח גם את העובדה החשובה הזאת. היא מעידה שהקשר מבוסס על יסודות נכונים. לא לאבד מהלחץ של הפסקת שמירת הנגיעה את כל הטוב הזה שהגעתם אליו בעמל משותף.
גם כך קשה מאד להגיע למצב של קשר נכון וטוב...

רק לפני שבוע ציינו את יום הכיפורים. אם יש דבר שאנחנו צריכים לקחת איתנו מהימים הנוראים הוא האפשרות של סליחה לעצמי ועשיית תשובה מדי יום ביומו. אל תלקו את עצמכם ואת הקשר בשל מה שקרה ביניכם. מאד חשוב לגלות סלחנות והבנה ואחרי זה גם ללמוד מכך לבאות.

ואחרי שמעכלים ומקבלים ב-י-ח-ד החלטה שאתם חוזרים לשמור נגיעה וכל אחד משתדל מאד בכך, קובעים כל מיני סייגים שיעזרו לכם לשמור -
לא נפגשים במקומות בהם רק שניכם לבד (בקיצור משתדלים בהלכות ייחוד).
לא מנהלים שיחות עומק אל תוך הלילה שמגבירות קרבה ואינטימיות.
וכיו"ב.

אני שוב חוזרת - אל תתרחקו אחד מהשני. אפשר ורצוי בזוגיות להרגיש קרבה ואינטימיות וניתן גם בלי מגע.

הדרך היא ביחד.
אל תתנו לאירוע הבודד להרוס הכל. זה הכי קל בעולם.
כמו שנגעתם, אתם מסוגלים גם לקום מזה ביחד ולהמשיך בקשר טהור (ולזכור בלב שהעובדה שיש מציאת חן היא נפלאה).

בהצלחה רבה וזוגיות מבורכת מאת ה'.

the ror

New member

רק מחדד משהו שנראה לי מבלבל...
בהחלט לנהל שיחות עומק, ללמוד ולהכיר יותר טוב אחד את השנייה... אבל כאמור להיזהר לא להיסחף עם השיחות האלה לשעות מאוחרות שסביר להניח שיובילו להתייחדות שעלולה שוב להעמיד אתכם בניסיון...

REALI

New member
על זה נאמר זדונות נעשות זכויות.

א"א לרקוד על כל החתונות, גם לרצות להתקרב אל מישהי וגם להישאר בדיסטנס.
הקירבה יוצרת מגע שהוא כרגע אסור, אך היא גם זו שתביא לנישואין ולמגע שהוא מצווה.
זה יוצר משבר אמוני אצל ילדים בני שש עשרה, אבל מבט קצת יותר בוגר מבין שככה עובדים החיים וא"א גם להיות קרוב וגם רחוק, אז תשמח שיש לך קירבה אל מישהי שתוכל לשאת לאישה.
יש אנשים מיוחדים שכן מצליחים להלך על החבל הדק הזה, אבל מי שלא מצליח הוא עדיין נורמלי לחלוטין ושישמח שהוא קרוב יותר לזוגיות מאשר התקופה שבה שמר נגיעה רק כי לא היה לו במי לגעת.
וזה להבנתי הפשט הפשוט בדברי חז"ל שזדונות נהפכות לזכויות.

מיקי*

New member
מדברים על זה!

זה הדבר הטבעי ביותר.
קשה להתגבר על היצר, והמשיכה הינה טבעית והדבר יוצא הדופן הוא ההצלחה להתגבר על היצר.
ולכן לא מתרחקים זה מזה. מדברים על זה.
והחזרה בתשובה של הצער על זה והרגשת החובה, היא המזככת אתכם להתעלות ולהצליח להתגבר ולהיבנות מכך.
בהצלחה!

נהנית? זה מה חשוב

צדיק אתה לא אתה חוטא פה ושם אז עוד חטא מה יכול להיות כבר?

דני860

New member
טוב איך שזה נראה היא הולכת לזרוק אותי :(

היא טוענת שהיא לא יכולה להסתכל עליי- כל כולה קרה פתאום .

אני מרגיש שפספסתי את אשתי בגלל החלטות מטומטמות של יצר

דכאון !!!!

the ror

New member

אולי כדאי שתתן לה קצת זמן... אם זה מה שאתה מרגיש אז חבל יהיה לוותר...

בכל מקרה, אתה תהיה חכם יותר לעתיד...

דני860

New member
מה הדבר הכי נכון לעשות כשאני יראה אותה !!

היא טוענת שהיא לא יודעת אם היא יכולה לסלוח לעצמה
ואם היא יכולה להסתכל עליי .

בכל מקרה קבעתי איתה לשלישי
אני חשבתי לא לתת לה את הזמן עד שלישי - אבל איך שהיא נשמעה בטלפון זה נראה פתאום כאילו היא כבר החליטה .

איך משנים את ההרגשות שלה ? או לפחות מעדנים אותם ?

יש סיכוי ?!

נועה IL

New member
עם כל הקושי אתה חייב להיות רגוע

להבין את הכאב שלה (שאתה גם שותף לו)
לתת לה את הזמן שהיא צריכה
לתמוך ולהכיל (שוב, עם כל הקושי).
לא לשפוט אותה, לא לכעוס עליה.

המפתח - להבין.

וגם תשלח אותה לקרוא פה מה כתבנו לך.

אני רוצה להאמין שאם תגלה סבלנות, אמפתיה, רגישות והבנה זה עשוי להזכיר לה שאתה עדיין הבחור המקסים והטוב שלה וזה בודאי בעל יותר סיכויים להשיב אותה אליך מאשר אם תעמיד אולטימטום, תכעס או תנסה לשנות אותה.

אני חושבת שאם היא תדע שאתה גם מעוניין לחזור לשמור נגיעה זה יכול לנסוך בה בטחון.

באמת חבל מאד אם תפרדו בשל כך.
מבאס אותי כל פעם מחדש לשמוע שזה מוביל לאנשים להחלטות כאלה :(

REALI

New member
תמצא מישהי שתדבר איתה ושתרגיע אותה.

היא כבר אמרה את הפתרון בעצמה -
הבעיה היא לא בך, אלא ביכולת שלה לסלוח לעצמה.

אני כבר ציינתי את דעתי, כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו. כשהייתם לבד לא היה לכם יצר לחטוא כי לא היה עם מי לחטוא, אך בד בבד גם הייתם בעצמכם קטנים יותר כי הייתם יותר רחוקים מחיי זוגיות. ועכשיו כשאתם ביחד היצר שלכם גדול יותר וגורם לכם לחטוא, אך זה רק מפני שאתם עצמכם נהייתם גדולים יותר, בזה שחייכם יותר קרובים עכשיו לחיי זוגיות ומשפחה.

אתה יכול לחפש חומר בנושא בספרים של הרב יהושע שפירא "אשיב ממצולות\ תשוב תחייני" ולמצוא שם רעיונות איך לפייס אותה, וכמו שאמרתי לדעתי הכי כדאי שמישהי תדבר איתה.

yetush

New member
תסביר לה

שממצב זה אפשר רק לעלות ולהגיע למקומות חיוביים.
אני בעצמי שמעתי על כמה זוגות שממצב רגעי של אי שמירת נגיעה הבינו כמה הם רוצים אחד בשני ומאוהבים אחד בשני וזה הוביל אותם לחתונה.
אני לא אומר שישר תציע נישואים אבל אולי עכשיו יהיה לכם את הפתח לפתח את הענינים לשם.

בהצלחה

למעלה