חח רונדה

deja vu 23

New member
חח רונדה

אלוהים היא חושבת שהיא מלכת אנגליה. "איך ליסה מעיזה להבריז לי ולתת לי לחכות שעה וחצי בפינת רחוב, אני אישה עסוקה" בלה בלה בלה. קשה לה להתקשר לבית ולשאול אם ליסה נמצאת שם? קשה לה להקשיב להודעות שליסה השאירה לה? אני במקום ליסה הייתי מפתח חוט שדרה ועונה לרונדה במקום להתנצל ולהצטדק כמו ילדה קטנה. כמו שבעבודה האחרונה שלי למדתי סוף סוף להיות אסרטיבי מול המנהלת צוות ולעמוד על שלי, וזה רק עזר לי, לא לוקחים אותי כמריונטה.

chenby

New member
את לא חושבת שהיא עשתה את זה בכוונה?

היא צודקת ב100% ליסה לא מכבדת את הזמן של האחר. היא קיבלה משימה, ולא רק שלא עשתה את המשימה, לא טרחה לדאוג שרונדה תקבל את ההודעה שהיא לא עושה את המשימה. אני מצטערת, מסכימה עם רונדה לחלוטין - ליסה חייבת לקבל את הכאפה הזאת. חסרת אחריות, ילדותית - ואכן full of it בדיוק כמו שהיא אמרה- רגע בוכה, ורגע שני צועקת על השותפות שלה- ועוד על כריסטינה שלא אמרה כלום - רק רונדה ציינה שהיא פתחה עיניים. היא חייבת להתעורר ומהר אחרת היא תעוף - ובצדק. רונדה יצאה מלכה היום. וגם טי ג'יי איך שהיא הסבירה לליסה אחרי זה. אני מתה על טי ג'יי.

t a m i 2 5

New member
בעולם האמיתי היא תאבד עבודה או תפיל עיסקה

אף אחד לא אוהב איחורים. ואם את מזלזלת בזמן של אדם אחר את מחוקה. ככה העולם עובד היא חייבת להתמודד עם זה. יש אנשים שבאמת לא עושים את זה במודע אבל דווקא לאותם אנשים צריך לתת כלים ולאפס אותם שיצאו שעתיים לפני ויחכו במקום לצאת בזמן ולאחר. ככה אני מנסה לעשות. אני מעדיפה להקדים בחצי שעה שעה ולא לאחר ב 5 דקות.

המונשרי

New member
בכל המשימות

לא קרה שפעם אחת ליסה תעמוד בזמנים. בין אם זה להגיע למסעדה / לחוות הסוסים / למכור תכשיטים. השאלה מה יעשו איתה ? האם יחליטו להעיף ? מה דעתכם על התלבשותה על "אביה" של אליסון? מעניין מה יהיה עם הגידול של ג'יל - האם ההפקה תעזור לה בעניין חרף העובדה שאין לה ביטוח רפואי?

Y. Welis

New member
אהבתי את ה'אבא'. אכן איש חביב

ובכלל, לא היה טוב יותר אילו היינו יכולים לאמץ אנשים שאיבדו קרובי משפחה? או שיאמצו אותנו? תמיד שאני רואה כתבות על משפחות שאיבדו יקירים בפיגועים, או תאונות או כל אסון אחר, שלא מצליחים להחלץ מהצער ולתפקד, אני חושב שאילו רק הם היו יכולים לאמץ בן (כמו חייל בודד), או שמישהו יאמץ אותם ויהיה להם בן-משפחה, הם היו יכולים לתפקד הרבה יותר טוב. עצם הידיעה שיש מישהו במקום כלשהו שאפשר לסמוך עליו שתמיד יהיה שם בשבילך, מוריד *המון* מועקה ועומס מהחיים. היה מאוד חשוב לדעתי לאליסון שהוא כ'אביה' יתנצל בפניה על הפגיעות של אביה האמיתי. יש לזה הרבה ערך. חבל שהיא לא התמודדה יותר לעומק עם המחשבות האלה, והעדיפה לסדר את המקרר... יש לקוות שזה יועיל לה.

Y. Welis

New member
ובאחת הכתבות שהיתה בימי שישי האחרונים

סופר על אירגון של סבים וסבתות שבניהם ובנותיהם מונעים מהם לראות את נכדיהם. מדהים, אבל זה קורה כאן. הניכור הוא מקור להמון סבל, והוא כ"כ לא הכרחי.

ארבל א

New member
../images/Emo35.gif

יש לך פרטים על אירגון שכזה? אני מכירה ילד חמוד שרוצה "לאמץ" סבא וסבתא, כיוון שאין לו סבים חיים.

המונשרי

New member
רעיון טוב

ובטח יש גם אנשים שמיישמים אותו הלכה למעשה רק בעיה קטנה מהווה מכשול והיא הכימיה שחייבת להיווצר בין האנשים [ כי גם במשפחות הביולוגיות עם קשר הדם - לא תמיד שוררת אידיליה אז על אחת כמה וכמה במאמצות]. ולגבי בריחתהשל אליסון לסידור המקרר גם אני "חוטאת" בנסיון לברוח ממשהו מאיים פתאום ישנה הצפה באנרגיות שחייבים לפרוק אותן איך שהוא ( מרב המחשבות המאיימות) ואז מתחילים לסדר ארונות
למזלי העניין די נדיר אבל קיים.

Y. Welis

New member
מה היית עונה? לא היה לה מה לענות

היא לא חשבה על זמנה של רונדה והקביעה שלהם. זה יכול להיחשב כזילזול. זה לא קשור לאסרטיביות בכלל, אלא להחשבות ועמידה בכללים. יתכן אגב שרונדה כן קיבלה את ההודעות, אבל לא התייחסה אליהן (היא בלי ספק ידעה שליסה בבית), כי זה היה מבחן. הבעיה החמירה כשליסה ניסתה עליה מניפולציות יפות - אפילו יותר מחוכמות מאלה של כריסטינה בפרק של חמישי האחרון. הייתי בטוח שאחרי כל הבלגן היא תפרוש לחדרה ותישאר שם לערב, אבל לא - השימלה יצאה שוב ל'אביה' של אליסון. לא לומדים...

Y. Welis

New member
מה שכן הקול הרם שלה העיד על תיסכול מליסה

וזה מצער בכל מקרה, לשני הכיוונים.

just ortal

New member
אני חושבת שהתגובה של רונדה הייתה מאד במקום

כי זאת לא הפעם הראשונה וגם לא השנייה שליסה מאחרת למקומות.אין שום צל של ספק שיש לה בעיית זמנים.קשה לה לעמוד במשימות ובזמנים,וזאת בעיה שהיא תצטרך לפתור עם רונדה באימון.כי אם לא,זה יעשה לה ממש רע בחיים.אנשים לא מקבלים טוב איחורים ואני לגמרי מבינה את התגובה של רונדה,אמנם הקול שלה היה הכי גבוה מבכל המקרים שבהם היא כעסה וזה היה ממש עצוב כמה שהיא כועסת עליה,אבל עדיין,הכעס שלה מוצדק לגמרי.אני אישית חושבת ומאמינה שאנשים כמו ליסה,עד שהם לא "מקבלים בראש",הם לא באמת יבינו מה ההתנהגות שלהם גורמת לאחרים להרגיש.ולא אהבתי את כל הפלירטוטים של ליסה עם אבא של אליסון,ממש מגעיל מצדה :/ במיוחד,אחרי מה שקרה באותו היום,מאוד ציפיתי ממנה שאולי היא תסתגר בתוך עצמה ותהיה שקטה כמו שיובל (מנהל הפורום,יובל קוראים לך,נכון?אני זוכרת נכון?חח) אמר.אבל לצערי,זה לא ממש קרה.

זה בגלל שאתה ישראלי ולא אמריקאי

ושם עמידה בהתחייבות היא כלל ברזל. הפרת אותה, אתה מסתכן בפיטורין על המקום. היא היתה צריכה לשבת בפינה ולנסות למכור ולהמשיך להכין תכשיטים. היא כשלה, וזה סימן לכשלונותיה האחרים. אבל אני חושבת שליסה האומללה הגיע למקום הלא נכון, לדעתי. כבר כתבתי שלדעתי היא נפש חופשיה שהחיים כמו שהמאמנות מציעות לה לא יתאימו לה אלא יגרמו לה לסבל רב.

המונשרי

New member
אבל

כולנו נולדים כנפשות חופשיות ואז החיים מלמדים אותנו לעמוד בלחצים ובמסגרות ואם החיים כמו שהמאמנות מציעות לא יתאימו לה - אז אילו חיים כן ? לחיות עד סוף ימיה על חשבון הוריה? להתנהג כילדה קטנה וקלולס ? [ מגיע גיל מסויים שזה כבר לא חמודי להיות חסרת אונים , תלותית ומתנחמדת].

כן, מה יש? למה לא?

אני לא רואה בזה אסון גדול כל כך. יש אנשים שכך הם חיים, חיים נפלאים ומאושרים, ואני חושבת שמכניסים לה רעיונות לא נכונים לראש, ולצערי היא תהיה אומללה מאוד בחיים "החדשים" שלה.

המונשרי

New member
בסדר בסדר

[ את ממש לא רואה בזה פסול -> לחיות כפרזיטים ע"ח מישהו אחר ולעשות חנדל'ך לזרים כדי לשרוד]? אולי זו "הזכות" השמורה למתי מעט אבל בגדול אם תחשבי על זה לעומק אם האנושות הייתה תלויה באנשים כאלו היא לא הייתה מתפתחת לשום מקום. זה מריח במקרה הטוב כדריכה במקום ובמקרה הרע כהתנוונות.

פיפיטה

New member
אולייייי

צריך להפנות אותה למטרות התנדבותיות לבתי חולים או בתי מחסה ואז הרצון לתת הוראות (שזה טבעי אצלה כי כך היא חונכה 40 שנה) יתרכך. כי כסף יש לה היא אישה נאה, אבל חוץ מלבלות ע"ח הוריה היא לא עושה כלום.

המונשרי

New member
../images/Emo13.gif\\\\\\../images/Emo45.gif

סה"כ נחמד לחיות חסרת דאגות [ מעטים היו מתנגדים לרעיון] אבל המחיר שמשלמים על כך מבחינה חברתית הוא כבד -> הכוונה שכל כליה מכוונים לתועלתנות - ואנשים שמסביבה לא טיפשים... היא יוצרת מסביבה אנטגוניזם . הרעיון שהעלית ליצור אצלה אמפטיה לחלש / לזה שגורלו לא כ'כ שפר עליו הוא רעיון אדיר. מעניין האם היא הייתה מתייחסת לעניין ברצינות או שמצחקקת ומלפרטטת עם הצוות.

Y. Welis

New member
והיא גם לא נהנית מסקס, כפי שהיא אמרה

אלה לא חיים של הנאה, אלא של בריחה; של הישארות במקום נוח, אבל באותו מקום; כמו להישאר כיתה או לראות שוב ושוב את אותו הסרט - טוב ככל שיהיה, אבל עדיין בלי שינוי ובלי גילוי דברים חדשים או התפתחות למשהו שניתן להגיע אליו - אחריות חדשה, תחושת הישגיות, לדעת שעשית משהו שהשפיע ושהותיר חותם על אחרים. אולי היא חושבת שהיא תישאר כך צעירה, אבל ככל שהזמן עובר, כך המצב יהיה יותר מגוחך. יהיה במיוחד עצוב אם היא תגלה פתאום את האמת בגיל 50 ותבין פתאום שהיא ביזבזה 20-25 שנה מחייה. אנשים באמת לא קולטים את זה - זו לא חזרה גנרלית לקראת החיים - *אלה* החיים. ושנים שעוברות לא יחזרו. זהו. אפשר להתחיל לספור את הימים עד הסוף.

למעלה