חחיל הרפואה חולה

qreyuinbf

New member
חחיל הרפואה חולה

שבוע טוב, נכנסתי לאתר חופש, והבנתי שאחת מהבעיות שמפריעות לכם (גם לי) היא שירות צבאי ארוך ומתיש. לאחר השירות אנחנו מסבסדים כסטודנטים את בחורי הישיבות, ואחר כך, כמשלמי מיסים, את ה"החזרה בתשובה" (מסיון יהודי). מאלצים אותנו לממן את ניתוק ילדינו מאיתנו, את הפחדתם בגיהנום אם יעזו אפילו לערער במחשבתם על צדקת הרב ללא יכולת מילוט, ואת חינוכם בדרך שונה לחלוטין מזו בה אנו רוצים. כשיגדלו לא ישרתו בצבא, יחיו על חשבון משלמי המיסים, וחוזר חלילה. אכן מוצדק לכעוס על החרדים בשל אפלייה בין דם לדם, אבל יתכן שאינכם יודעים עד כמה. בזמן שיש כסף לממן את ילדיהם הרבים, "החזרה בתשובה" וכו´, וכשהם מבקשים נמצא הכסף הדרוש במהירות, למען הכסא הקדוש, הוא כסא ראש הממשלה, חיל הרפואה סובל ממצוקה תקציבית קשה. צה"ל ממהר לשחרר חיילים פצועים משירות צבאי כדי להתחמק מאחריות, והחייל הקטן נמק מול הביורוקרטיה. בשטח המצב לא טוב בהרבה מאשר בבית החולים, ויש מחסור חמור בציוד לחובשים כדי לאמנם לחבישה קרבית. וכל זה בעיתוי כל כך גרוע, כשהמוטיבציה לשרת בשפל. אין תקציב לדברים לא חשובים, למשל נכים, חינוך ילדי מצוקה הנאלצים לעבור לחינוך של ש"ס, או השקעה כדי ליצור מקומות עבודה (דתיים, זה לא חשוב? איך נממן אותכם?) ולעודד צמיחה, קריא הגדלת העוגה הלאומית לטובת כולנו. אבל לדברים חשובים תמיד ימצא כסף (לא רק הדתיים אשמים), ועוד בעיתוי גרוע, כשהכלכלה קורסת האם יש מישהו שיודע לארגן הפגנות? אני מציע לארגן הפגנה תחת הכותרת "כסף לנכים ולא להחזרה בתשובה!", או סיסמא דומה.

femme_fatal

New member
הנושא הזה

ממש מקומם ! אני מאחוריך בעניין ההפגנה. אני לא מאמינה בדרך שבה החרדים בחרו לחיות את חייהם. אמנם מדינת ישראל דוגלת בדמוקרטיה וחופש האמונה , אך דמוקרטיה שמפלה את החרדים לטובה היא באמת לא באה בחשבון. במדינה בעלת כ"כ הרבה בעיות תקציביות , אינפלציה ואבטלה אני לא מוצאת שום הצדק להתנהגות הפיסקלית התקציבית שהממשלה מפעילה לחרדים. אף אחד לא קבע שהם יהודים יותר טובים מאיתנו. ובשום פנים ואופן אנחנו לא צריכים לממן להם את כל השטויות האלה!

tenen

New member
תוק תוק מי שם? כנראה שלא ישראלי...

או ישראלי שמנותק מהמציאות בשטח, בוא תנסה להבין משהו, לא משנה איך תתן כסף ולמה, שאתה הולך היום בשכונות חרדיות מה אתה רואה? אני רואה משפחות עניות, אתה לא יכול לתת לילדים חרדים לגווע ברעב בגלל החלטות של ההורים שלהם ולא משנה מה אתה חושב שהילדים יעשו בעתיד מכיוון שאתה חייב לתת להם איזושהו סיכוי לילדים האלה לא? נכון שזה מעצבן שהם לא מתגייסים אבל אתה יודע שהשילוב שלהם בצבא יהיה יקר מאוד... עדיף לחייב אותם למשל למקומות כמו משמר אזרחי ומכבי אש בתי אבות ובתי חולים, במקרה של מכבי אש אולי אפילו תצליח להגיע איתם לפשרה בנושא עבודה בימי שבת בטענה שזה הצלת חיים... בכל הנוגע לנכים המפגינים אני לא מבין במה הם יותר טובים מילדי החרדים, מבחינתי כל ההבדלים נוטים לכיוון הילדים האלה שאותם יש סיכוי להפוך לגורם מועיל למדינה בעוד שהנכים לא יכולים לשנות את מעמדם... תסתכל מי בדיוק שובת, הנכים שעובדים לא שובתים ובצדק הם לא מקבלים קיצבה כי הם יכולים לעבוד ואין להם למה להפגין חוץ מזה כל מעסיק שפוי היה מפטר עובד ששובת לו חודש... מי שמפגין לך הם הנכים שכבר לא יתרמו למדינה עוד כלום ולכן המדינה צריכה להשקיע במי שיחזיר לה תמורה ואני רואה יותר סיכוי לתמורה מהילדים של החרדים מאשר מהנכים...

rastotman

New member
קאפיטליסט!

קאפיטליסטים כולכם! כסף לא מיתחלק במדינה שלנו בצורה אידיאלית, ואין לנו בעצם מושג למה. האנשים שמחלקים אותו תלויים במערכת פוליטית שאנחנו לגמרי לא מבינים. אתם כולכם נורא חכמים ויכולים להגיד שמשהו לא בסדר בכמויות הכסף שנותנים לחרדים, זה כנראה גם נכון, אבל זה גם משהו שמדברים עליו כל יום בטלויזיה. כשאני בוהה בדוקטור רות לביא בשיעורי היסטוריה מטריד אותי איך לא כל מי שבוהה בה יחד איתי מבין שבין מה שאנחנו יודעים היום על הפוליטיקה בארץ לבין מה שבאמת קורה אין ממש קשר. -- הכסף לא מחולק נכון, פרות קדושות אמרו שיותר מדי כסף הולך לצבא, וזה ערוץ שמונה שזה יותר מהימן מגיא פינס- אז אני מאמינה. -אבל- טנן, באמת, איך אתה יכול להגיד שהמדינה צריכה להשקיע רק במי שיחזיר לה תמורה? מדינה זה קצת יותר מסידור כלכלי, אנשים צריכים לחיות כאן. אני יודעת על הנכים רק מעט מאוד, בטח אפילו פחות ממה שאתה יודע אז אין לי מה לכתוב על זה- אבל הם חיים פה ומגיעות להן זכויות. חוץ מזה שבתור קבוצה הם יותר דומים לך מאשר החרדים, הם גם רוצים להיות דומים לך ויש להם אותם ערכים- ככה שאפילו בתור קאפיטליסט לוחם כדאי לך לעזור להם. -- אם לא היינו כזאת מדינה מיתפתחת הייתי אומרת שלהגדיל את הצמיחה הכלכלית זאת לא המטרה העליונה, אבל אני אומרת בכל מיקרה. שונאת חילוניים
. תעזבו אותי, זה מה שקורה כשאני כותבת על פוליטיקה. "הודעה מעניינת".

גוססי

New member
יש לנו מושג למה...

הכסף לא מתחלק בצורה אידיאלית. זה קורה משום שהקריטריונים לחלוקת העוגה אינם עניניים אלא פוליטיים במובהק, והשיקול העליון לקביעתם הוא חיזוק כסאו של ראה"מ. נכון שבכל מדינה יש לובי לכל מגזר והלחץ הפוליטי גובר לעיתים קרובות על השיקול הענייני, אבל אצלנו הדבר הגיע לממדים אבסורדיים לחלוטין. אם המדינה מעדיפה להשקיע את מעט הכסף שיש לה במגזר הכי פחות יצרני סימן שחרגנו מכל פרופורציה. ולא שהחרדים אינם יכולים לעבוד, הם פשוט לא רוצים לעשות זאת. אנחנו מטפחים בטלה ומתגמלים טפילות, וזה מעשה שהוא בגדר התאבדות קבוצתית.

tenen

New member
הלוואי על כולנו...

מספיק שחצי מהחילוניים היו קפיטליסטים כמוני בשביל שהם היו טורחים לקרוע את התחת וללמוד עד איזה תואר שני ואז למדינה היה הרבה יותר כסף מהמיסים בשביל לתת גם לנכים :) כסף לא יכול להתחלק בצורה אידאלית מכיוון שלא קיימת צורה אידאלית אחת, לפי שס זה הכל למי שאין לו לפי הקפיטליזם זה כל אחד לעצמו... מדינה לא צריכה להשקיע רק במי שיחזיר את ההשקעה אבל אין ספק שאם המדינה לא רוצה להפסיד כסף באופן קבוע היא צריכה להשקיע יותר במה שיביא לה רווחים בזמן זה או אחר... בתור קבוצה חלקם יותר דומים לי וחלקם יותר דומה לחרדים, אלה שהולכים לעבוד דומים לי ואלה שמעדיפים לקבל קיצבה דומים יותר לחרדים נכון שיש נכים קשים שלא יכולים לעבוד בשום דבר אבל אם זאת היתה כל הבעיה לא היה שום וויכוח מצד האוצר הם רוצים קיצבאות יותר גדולות לכולם בהיקף עצום... חוץ מזה שאת אומרת חלוקת הכספים לא בסדר את שוכחת מאיפה הכספים מגיעים, הם לא מגיעים מכל אחד באופן שווה בעוד שמרוויחי שכר מינימום בקושי משלמים מרוויחי שכר ההי טק יכולים לשלם בין 10 ל 15 אלף בחודש... ועוד עדיין מקבלי שכר המינימום טוענים שהעשירים לא מתחלקים איתם בנטל וזה יותר עצוב ממצחיק נראה לי, אנשי ההי טק הם אלה שממנים את כל קצבאות הילדים של מקבלי שכר המינימום ושל שם ושל הערבים, בעצם אם היו עושים טבלה של מי תורם איזה אחוז מהכנסות המיסים היו רואים שהעשירים שכל הזמן מתלוננים עליהם הם אלו שמשלמים את הרוב המוחץ ושהם מקבלים חלק קטן מזה בחזרה אז אומרים שתמיד הפוליטיקאים נותנים לעשירים ולוקחים מהעניים מה שממש לא נכון אבל יותר פופולרי כי יש יותר עניים וזה יותר קולות בקלפי...

אנדרי ז

New member
הנכים אינם אשמים במצבם

ואילו החרדים כן, ועוד איך! הם מתגאים בכך שהם מסתפקים במועט, אבל את המועט הזה אנחנו מממנים להם, וזה דווקא הרבה מאוד. לא אסכים לסחטנות הרגשית הזאת, לא לתת לילדים חרדים לסבול מהעוני ואי-לכך לפרנס את הוריהם הפרזיטים. אם יש להם בעיה לגדל את כל העדר, אדרבא, אני מוכן לממן ביד רחבה סוכנויות אימוץ שיפתרו את הבעיה. אני בטוח שיהיה להם המון ביקוש מזוגות חשוכי ילדים שמחפשים היום לאמץ במקומות כמו רומניה וארגנטינה. ולחילופין, שיעשו את המוטל עליהם מתוקף חוק שירות צבאי חובה ואח"כ שיילכו לעבוד.

למעלה