אני לא שפוי אבל אענה בכל מקרה...
אני כן בעד חוק האזרחות. ישראל היא מדינת לאום אתני וזה מה שמלכד את רוב האנשים בארץ - הלאום האתני - היהדות. יכול להיות שיש פה סוג של אפליה כלפי מיעוטים בארץ אבל אין מה לעשות, זהו צביונה של המדינה - מדינה יהודית דמוקרטית, והחלק היהודי הוא פקטור חשוב שאי אפשר להתעלם ממנו. אם ישראל הייתה עוד מדינה דמוקרטית בסגנון ארה"ב שנותנת אזרחות בקלות יחסית בתנאי שמקבלים את מרות חוקיה.. אז קטונטי מלהגיד שאסור לאזרח את הפלסתינאים במצב הזה. אבל ישראל לא כך, ישראל היא מדינת העם היהודי וחלק מהגדרה זאת אומר קשר עם התפוצות והעלאת כמה שיותר יהודים לארץ כאשר ארץ ישראל משמשת כמקלט לכל היהודים בעולם ושומרת על הרוב היהודי. כמובן שיש אנשים שמתנגדים למצב הזה, לדוגמא כמה חברי פורום, אבל העובדה היא שאופי זה של המדינה נשמר כבר כמעט 60 שנה.. כנראה שזה מה שטוב למדינה אם זה מחזיק את הזמן הארוך הזה. אחרי השואה העם היהודי חיפש מקום שבו הוא יוכל לחיות את חייו בלי להיות נרדף על ידי אנשים שרוצים להורגו. ארץ ישראל הייתה האופציה הסבירה ביותר - טריטוריה בשליטה מנדטורית בריטית כאשר באופן רשמי אין בשטח הזה ריבונות. המחיר של החיים פה זה הסכסוך עם הפלסתינאים שחלק רוצים את כל ארץ ישראל לעצמם וחלקם מדינה פלסתינאית לצד יהודית או אפילו מדינת כלל אזרחיה. בגלל שהיחסים עם הפלסתינאים אף פעם לא היו מזהירים במיוחד יש בעיה עם מעבר של פלסתינאים לתוך שטחי סי מחשש לגישוש וריגול לצורכי טרור. ברור שיש פלסתינאים שאין להם כוונות רעות ורק מעדיפים להתייחד עם בחיר ליבם, אבל אי אפשר לקחת את הסיכון הזה, בטח כאשר אירגוני הטרור יכול לאיים על אותו אחד כדי שיעזור להם לבצע את מטרתם שידועה לנו. אני גם לא מבין למה התנועה של נישואי פלסתינאים ויהודים או פלסתינאים וערבי ארץ ישראל חייבת להיות תמיד לכיוון ארץ ישראל.. אני יודע שהרמת חיים פה יותר טובה מברשות, אין ספק בכלל, אבל גם המצב פה לא מזהיר.. וסביר להניח שפלסתינאי שיעבור לגור פה יהיה, ברוב המקרים, נטל כלכלי נוסף על המדינה ועם כל הכבוד... המדינה קודם כל צריכה לשקם את עצמה.. ולא שאזרחים פלסתינאים יבואו ויהוו עוד נטל כלכלי עלייה. וגם אם ישראל מדינה דמוקרטית... איזו דמוקרטיה בעולם באמת מתנהגת בצורה דמוקרטית מלאה? החזק הוא השולט ( כדוגמת ארה"ב ) ולא בהכרח הדמוקרט. בארץ ישראל, השלטון בישראל הוא החזק והוא הקובע ( הכוונה היא ל3 הרשויות ). והשלטון החליט לשמור על חוק השוות.. לפחות לבינתיים... מצפה לעליהום ( או סתם זילזול ) מכאלה שלא חושבים כמוני...