חחות דעת לתוכנית.

oren158

New member
חחות דעת לתוכנית.

שלום חברים. אבקש התייחסותכם הדעתנית לתוכנית הנ"ל של האדריכלית. אשמח לכל הארה והערה . מדובר במגרש על שטח של 500 מטר והבית על כ-183 מטר

גרזנית

New member
נפלא, כל הכבוד לכם ולאדריכלית

תוכנית נהדרת! רק בקטנה: לא אוהבת את הנמכות הגבס .

dan0005

New member
שאלות

ברשותך, מספר שאלות בכדי להבין טוב יותר את התוכניות. 1. האם מדובר במגרש פינתי? 2. איך נכנסים מהחניה לבית? 3. גובה תקרה של 3.20 נותן תחושה של מרווח ומוסיף יופי רב לבית, מה מטרת ההנמכה? דברים נוספים: החלון במקלחת ילדים ממוקם בתוך האמבטיה, קצת חסר פרטיות שירותי אורחים עם חלון לחזית, דובר על כך רבות בפורום, לשיקולך המטבח גדול ומרווח, אך יתכן וכדאי לבדוק סידור אחר של הפונקציות במטבח, לדעתי לא יהיה נוח לעבוד בו, מרחק של 5 מטר בין המקרר לכריים, עם אי באמצע שצריך להקיף בדרך.

calila

New member
ניצול נהדר של שטח הבנייה

קצת מפריע לי קיר של ממד ממש מול דלת הכניסה של הבית, מן חסימה כזו מיד כשנכנסים וזה לא ממש מזמין המטבח גדול אם כי הייתי שוקלת אפשרות לסידור ארונות בשני קווים מקבילים ולא בצורת ח עם אי באמצע, כך יהיה נוח יותר לעבוד וארונות המטבח יעלו פחות (פינות מאוד יקרות ולא נצילות בארון מטבח - עולה כפול גם בארון וגם בשיש - אם אפשר לוותר על פנות זה עדיף מכל בחינה החניה רחוקה מפתח הבית ולא ממש מבינה למה ... חוץ מזה הבית חמוד מאוד, ניצול יפה של שטח, חדרי שינה בגודל אופטימלי, אהבתי

azaria

New member
בנוסף למה שכבר נאמר,

דלת חדר ההורים נאית לי בעייתית. הפתיחה שלה כבייכול הפוכה, אבל גם הפיכת הדלת לא אפשרית כי לא יהיה לה קיר לעמוד לידו כשהיא פתוחה. |מגרד את הראש|... צריך לחשוב...

oren158

New member
תודה לכל המגיבים. הבהרות שלי לתוכנית.

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים. להלן מס' הבהרות שעלו מתגובותיכם: אין מדובר במגרש פינתי וישנם שכנים גם מימיני וגם משמאלי(הכניסה לבית היא מהצד ולא מהחזית מאחר והחזית פונה לכביש(מדובר במושב). לגבי החניה המרוחקת מהכניסה ברור לנו שזהו מכשול אולם בשביל הכניסה של הבית מתוכננים זוגות עמודים מצופים באבן חירבה עם אדני רכבת מסיביים מעליהם. מאחר והשביל הנ"ל לא הסתדר עם החנייה נאלצנו להעתיק את החניה לצד השני ולפצות בשביל מרוצף הצמוד לבית מהחניה לכניסה לבית. לגבי הנמכת הגבס מטרתה בראש ובראשונה ליצור חייץ (או תיחום) בין המטבח לפינת האוכל ובין הסלון לפינת האוכל וזאת ע"י משחק בגובה התקרה וכן בקורת הגבס . תפקיד נוסף של הנמכת הגבס הוא לצורך העברת תעלת המזגן מהגג (גג רעפים). לגבי קיר הממד מול הכניסה מתוכננת בו מעין נישה מגבס שבה אפשר לשלב תאורה עם חפצים יפים שתיצור עניין. לגבי החלון באמבטיה מדובר שבחלון דריי קיפ עם זכוכית חלבית שתיצור את ההסתרה הדרושה. אשמח לתגובות נוספות הן על התוכנית והן על ההבהרות שהוספתי עתה.

אפשר לדעת מי המתכנן? ואם לא בא לך לחשוף אז לפ

לפחות מאיזה איזור בארץ? פשוט נראה לי מוכר קצת...

oren158

New member
פרטי האדריכלית

אדריכלית בשם ענבר מעמק יזרעאל

התוכנית מאוד יפה

הדבר היחיד שאני הייתי משנה בה זה את מיקום הסלון עם המטבח תחשוב על זה שבכל פעם שתארח במרפסת תצטרך לעבור דרך הסלון עם מגש של קפה או ילדים שירוצו פנימה כדי לקחת ארטיק קרח מהמקרר או לשירותים דרך המטבח זה לא רק שפחות בעייתי אלא גם בדכ המקום שאותו צריכים ליד איזור האירוח ואז גם יותר פשוט עם הכנסת קניות מהחניה הרחוקה

קצת הארות

1. החניה מרוחקת מאוד מהמטבח. איך חוזרים מהקניות??! 2. לדעתי הממ"ד אינו תיקני כי הדלת שלו פונה אל דלת הכניסה. 3. מבחינת המראה זה לא בעייתי רק מבחינת תקנות הג"א. 4. הכוך במקלחת ההורים קלסרופובי ולא נעים. איזה חלון תכננתם שם? 60/60? בכל מקרה חדר המקלחת הזה מלחיץ. 5. בממ"ד, על פניו, נראה שלא נשאר מספיק קיר חיצוני לצינורות אוורור לפי ההנחיות החדשות... אז צריך לאשר את זה מהר לפני כניסתן לתוקף... 6. לא סגורה על זה לגמרי, אבל משהו בפינת אוכל "תקוע" באמצע הדרך ונורא חוסם את המעבר (למרות שהמבט יהיה פתוח ורחב..) מקווה שנתתי חומר למחשבה.

נראה טוב

לקבלת תחושה אמיתית יותר מומלץ וכדאי לבקש מהאדריכלית (או להזמין בעצמכם) שירותי הדמיות ולקבל מבט ריאליסטי שעוזר להבין את התכנית ביתר קלות

למעלה