חזר להרטיב...

איליין

New member
חזר להרטיב...

אני לא יודעת מה לעשות...הבן שלי בן ה- 4 מחר חזר פתאום לעשות פיפי במקומות מאוד מוזרים. פתאום בגן בורח לו באמצע משחק..ובבית בחדר שלו בפינה או על השטיח..יש לציין שהוא נשאר באותו הגן אבל כל הצוות שונה והגן עצמו נצבע מחדש ודי שונה..אני לא יודעת איך להגיב לכזה דבר.

נעה גל

New member
תנסי בנתיים לא להגיב.

כלומר, פשוט לנקות אותו להחליף לו בגדים בלי להעיר שום מילה, אם את מרגישה שאת כועסת. אם זה לא מכעיס אותך, אפשר אפילו לצחוק איתו על זה. יה-יה (אם אני לא טועה) סיפרה כאן לא מזמן, שהיא שואלת את אחד הילדים שהרטיב "אם ירד כאן גשם" (משהו בסגנון, אל תתפסי אותי במילה). אני משערת, שההרטבות נובעות כן מהשינויים שחלו בגן, והן יעברו מעצמן. ותבקשי גם מצוות הגן לא לעורר מהומה על לא מאומה כשהוא מרטיב. פשוט להיות עניניות. אם זה ממשיך גם בעוד חודש, אז כדאי אולי יהיה לבדוק את הדברים מזוית אחרת.

איליין

New member
ילד מרטיב

תודה עבור העיצה, זה באמת לא מעצבן אותי זה מדאיג אותי. הילד עבר שנתיים קשות והתחיל לפרוח ופתאום זה...אז זה מתוך דאגה אבל אני יחכה לראות לאן הדברים הולכים... דיברתי עם הגננות הצוות ואין שום בעיה שם נהפוך הוא הם ממש ממש מבינות וצינו בנוסף שההתנהגות הכללית שלו בגן טובה מאוד לעומת שנה שעברה.

מה לעשות כשהילד חזר להרטיב

שלום איילין, סביר להניח שעבור בנך הגן אכן חדש לחלוטין, למרות שהוא באותה כתובת ובאותו ניהול המוכרים לך. עבורו הסביבה חדשה, הצבעים, הארגון, הריחות... ובמיוחד- הצוות חדש. הוא אמור עכשיו להסתגל לידיים בלתי מוכרות שמטפלות בו, נוגעות בו, וכן- לילדים- שכולם או חלקם לפחות- בלתי מוכרים. כלומר מבחינתו זהו עולם חדש שיוצר צורך בהתארגנות פיזית ונפשית, איסוף כוחות וכו´ (ולא לשכוח את הפרידה מן הצוות הקודם והעולם המוכר בשנה שעברה). כל אלה יכולים להסביר חזרה להרטבה. במקביל חשוב לבדוק (גם בשיתוף עם הגננת וצוות הגן) האם אין גורמים נוספים שיכולים להסביר את הרגרסיה: חוויה מורכבת יותר ומתסכלת שעבר, פחד ממשהו וכו´. כן חשוב לבדוק האם יש משהו בחוויות של הבית שהשתנה או קרה (תחילת הריון?- אפילו אם הוא עדיין איננו יודע על כך רישמית, אבא במילואים? בחו"ל? מחלה במשפחה- או ארוע משמח ודרמטי צפוי? כל דבר שהוא חריגה מן השיגרה עלול להשפיע. ואולי גם כדאי לבדוק אם אתם מתכננים את יום הולדתו כארוע גדול (גדול- עבורו) והוא נלחץ מכך, או שאתם מעבירים לו מסר שעכשיו, כשהוא בן 4, הוא כבר "בוגר" ויש ציפיות חדשות וגדולות ממנו? גם אלה סיבות אפשריות לתגובות של רגרסיה כזו. מה לעשות? לא לעשות הרבה, אבל גם לא להתעלם. ההנחה שלי היא שהילד משדר משהו באמצעות ההרטבה - ועל כן התעלמות איננה הדרך הנכונה.להמשיך להעביר לילד מה אתם מצפים ממנו (שבפעם הבאה יצליח להתאפק ולהגיע לאסלה וכו´). לעשות זאת באוירה חיובית שמשדרת קבלה של הילד (גם אם הוא נכשל) , אהבה ובטחון ביכולתו. לא להשאיר אותו רטוב כעונש (שמעתי לא מעט הורים שמעלים אופציה כזו)- אבל גם לא לעשות חגיגה סביב ההחלפה. להיות עניניים . כדאי לאפשר לילד לשחק במשחקים סוציו-דרמטיים (משחקים שבו הוא לוקח תפקידים שונים על פי בחירתו: אבא, אמא, תינוק, שודד, חתול- כל תפקיד) ולהיות קשובים לתכנים ולמסרים הגלויים והסמויים שהוא מעלה. לא לחקור ולא לנדנד- רק להיות קשובים ולנסות ללמוד ממה שהוא מעלה או נמנע מלהעלות. כדאי להציע גם לגננת לעשות כך במקביל ולהיות רגישה כלפיו. השיחה עם הגננת חשובה מאד וכדאי לקבוע איתה זמן לשיחה ולא לנצל דקה על יד הדלת. איילין, הארכתי בתשובה כי אני חושבת שאת מעלה שאלה נפוצה וחשובה. (גם זו נחמת-מה: את לא לבד...). מקוה שהדברים יהיו לך לעזר. בכל מקרה- אם הילד ימשיך להרטיב משך שבועות- כדאי לשקול שוב את הדברים ולפנות לברור רפואי (כדי לשלול בעיה רפואית ) וליעוץ מקצועי(לדעתי זה אמור להיות טיפול קצר טווח בן כמה פגישות עם ההורים). אני משערת שהדברים יחלפו די מהר מעצמם- אם הסביבה תלווה אותם נכון וברגישות ואם ההרטבה אינה סימפטום למשהו מורכב מאד . לכל גןשל הרשויות המקומיות יש מספר שעות מוקצב של פסיכולוגית חינוכית שמגיעה על פי תאום מראש עם הגננת- וגם אם לא תוכל לעזור לך ביעוץ- תוכל לעזור לגננת. הקושי הוא שהיא מגיעה לעיתים רחוקות. אני מאחלת לך שנה טובה ומזל טוב ליום ההולת של הילד. דרורית אמיתי-דרור.

למעלה