חזרתי

• פותח הנושא frige
  • פורסם בתאריך

frige

New member
חזרתי

אחרי 6 ימים עם איתי בבית חולים. ברוך השם ותודה לאל אנחנו בבית. אז הנה כמה דברים משבוע שעבר והשבוע. בורקס תפוחי אדמה ובטטות עם בצל מטוגן עם פיטריות ופטרוזיליה קצוצה. מעדן. בסיר לבשל : 5 תפוחי אדמה 2 בטטות 2 כפות אבקת מרק פיטריות 4 שיני שום כתושות לבשל עד לריכוך, למעוך לפירה. לטגן בצל שלם חתוך עד לזהבה להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה ולהוסיף לטגן, להוסיף לפירה ולערבב עם עוד חצי חבילה של פטרוזיליה קצוצה. לאחר שמתקרר להוסיף 2 ביצים ולערבב הכל. לרדד בצל עלים. למרוח שורה ולגלגל לגליל, לאחר מכן לצורת שבלול. על נייר אפייה משומן, למרוח ביצה ושומשום ולתנור ב-200 מעלות בערך כשעה.

frige

New member
חמין צימחוני

כוס חומוס כוס וחצי חיטה בהשרייה במים כל הלילה לטגן בצל, להוסיף את החומוס (ללא המים) ולטג קלות, להוסיף 2 כפות דבש, לטג מעט ולהוסיף 2 כפות רסק עגבניות, 1 כף כמון, 1 כף פפריקה מתוקה, כף מלח, כף אבקת מרק פיטריות, כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, כף כורכום, לערבב, להוסיף פיטריות שלמות ולהמשיך לערבב, לסגור את האש, לסדר תפוחי אדמה קלופים שלמים, בטטות קלופות שלמות, 3 גזרים קלופים שלמים, ביצים, 5 עלי דפנה, מים עד לכיסוי הכל, לשפוך את החיטה מעל ואני שמתי גם חצי כוס אורז בפנים, שפכתי. על האש, להרתיח, כשעה על אש נמוכה ואז כל הלילה או בתנור או בפלטה.

frige

New member
עוף בתנור עם אורז (בתבנית אחת)

להשרות עוף ב: בצל חתוך לטבעות 2 כפות דבש 3 כפות סויה חצי כוס יין אדום (לקידוש) כמון כורכום מלח פלפל כף אבקת מרק בצל כף אבקת מרק פיטריות כף אבקת מרק עוף ראש שום שלם חתוך לשניים רוטב צי'לי מתוק חריף 2 כפות רסק עגבניות לערבב הכל ביחד ולהשרות במקרר כשעתיים. לסדר בתבנית, פרוסות בטטה, פרוסות תפוחי אדמה, לפזר מעל כוס וחצי אורז לא מוכן, לשפוך 3 כוסות מים. לסדר מעל את העופות ולשפוך מעל את מה שנשאר מהתערובת. לשים עוד חצי כוס מים בתוך הקערה לערבב ולשפוך מהצד, לא על העוף. לתנור בחום של 200 מעלות כשעה ולהפוך לעוד שעה. יוצא ממש ממש טעים.

frige

New member
ירקות מאודים ולתנור

לטגן בצל בשמן זית, להוסיף את כל הירקות הרצויים (אני השתמשתי בלקט נורמנדי קפוא, הוספתי קישוא, כרובית וכרוב), 3 שיני שום כתושות, 3 כפות סויה, 1 כף רוטב צי'לי מתוק חריף, 1 כף אבקת מרק עוף, חצי כוס מים, לבשל כרבע שעה. להעביר לתבנית ולתנור ל-200 מעלות כשעה

frige

New member
פנה ברוטב פיטריות ושמנת

פנה ברוטב פיטריות ושמנת 60 גרם חמאה חצי בצל רבע כוס יין לבן כוס וחצי חלב 4 שיני שום כתושות סלסלת פיטריות שמפיניון טריות 2 כפות אבקת מרק פיטריות כף אורגנו יבש בזיליקום טרי חתוך שמנת לבישול (השף הלבן) 100 גרם גבינה צהובה מגוררת לטגן את הבצל בחמאה ולהוסיף את הפיטריות הטריות חתוכות, לטגן קלות, להוסיף רבע כוס יין לבן ו - 4 שיני שום כתושות ולבשל כ-5 דקות, להוסיף שמנת לבישול ועוד 5 דקות. לערבב חלב עם אבקת מרק פיטריות ולהוסיף לסיר, להוסיף אורגנו, בזיליקום, מלח, פלפל, את הגבינה הצהובה ולבשל כ-10 דקות. להכניס לתוך הסיר חבילת ספגטי פנה מוכן ולערבב עד שהכל מתערבב יפה.

bigjack

New member
יש לי המלצה בשבילך

וסליחה מראש שאני מתערב לך החיים
אני רק רוצה לעשות לך אותם יותר קלים..... כשאת מכינה ככה עוף בתנור.....שימי נייר אפייה על התבנית ולאחר האפייה כל מה שישאר לך זה אולי רק לנגב את התבנית.......וללא צורך לשפשף ולנקות את כל שאריות השרוף מהתבנית.

frige

New member
../images/Emo51.gifצחי

דווקא לא היה שרוף מלמטה,רק בצדדים נישאר קצת. ומה איכפת לי, בעלי מנקה אח"כ.
. עדיין לא עבר לי מהבישולים שלך.
תודה שרית

frige

New member
למשרה תוסיפי

תפוז סחוט, שכחתי לציין, סליחה.

טש טש

New member
ברוכה השבה מאחלת הרבה בריאות

לך ולכל בני המשפחה ואגב המנות שהצגת נראות נפלא התמונות כמעט מצליחות להעביר את הריח דרך המסך

pirge

New member
שרית,בריאות ויופי של מטעמים הכנת

כל הכבוד.

למעלה