חזרתי

semuelf

New member
חזרתי

זרתי מיפן ביום חמישי בצהרים. היה כיף. הספקתי גם להיות על הר פוג'י - יום אחרי שנגמרה העונה. עדיין, תפסנו יום יפה. (כשיום לפני היה מזג אוויר מכוער) וגם בבוקר לפני שיצאנו מהאכסניה לכיוון טוקיו, ראינו את הר פוג'י נקי, כמעט בלי עננים. מראה מרהיב בארוחת הבוקר.
קניתי לעצמי שלושה סדרות קומיקס - Black Cat וכן שתי סדרות של ROD. עכשיו רק נשאר לפענח אותם בעזרת המילונית שלי. יקח לי איזה שנתיים.
יום טוב.

Tenguy

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif ואיפה התמונות ../images/Emo35.gif

semuelf

New member
היה מגניב

מה שהדהים אותי זה הפער בין הנכונות לעזור לבין אי הנכונות לעזור. לדוגמא אם תפנה ליפני ברחוב ותבקש הנחיות, והוא יחליט לעזור לך, אז לפעמים הוא ילך איתך עד היעד, אפילו שזה לא הכיוון שלו. מצד שני, אם היפני יחליט לא לעזור, הוא יתעלם מקיומך. ינעל את המבט שלו קדימה, ימשיך ללכת, וגם אם תנופף בדגלים ותצעק לא תזכה לתגובה ממנו. תאמינו לי, אחרי כמה יפנים שלא מגיבים ברצף, מצאתי את עצמי מייחל שיפילו עליהם עוד פצצה. אבל אז תמיד הגיע הנחמד שעזר. שיהיה.

Tenguy

New member
שלא יודעים אנגלית, נמנעים מ"להסתבך"

עם זרים כמוך... ככה הם חוסכים מעצמם את הבושה מלדבר אנגלית גרועה או גרוע יותר, לאכזב את הזר ולתת לו רושם גרוע על היפנים. אל תשכח שבכל דקה ברחוב ממוצע ביפן עוברים 10,000 אנשים, שלכולם יש תוכניות ולוח זמנים צפופים משלהם, ואין להם זמן להתעסק עם אידיוטים שלא יודעים להסתדר בכוחות עצמם, כך שכל אחד יודע שאם לא הוא יעזור לך - בטח כבר יגיע האחר שכן יעזור, שדובר אנגלית ויודע איך להסתדר עם חוצנים מחו"ל כמוך... שים לב: היפנים שמטיילים בחו"ל לעולם לא יפנו למקומיים כדי להתמצא באיזור, כי תמיד הם בקבוצות מאורגנות ואם מטיילים לבד אז יש להם מלאי של 10 מפות על כל מקום, מדריכי טיול עבים כמו ספרי טלפון, שמכילים לא רק תיאור על כל מקום אלא גם תמונות מכל הזויות על האתר, מליון הסברים איך להגיע ומתי להגיע לכל מקום, מה אפשר לעשות שם, ממה להיזהר, איפה השירותים הקרובים לשם ומה לא, בצירוף של חוות דעת של לפחות 10 מטיילים יפנים שהיו שם בעבר (ראיתי ספר כזה אצל המורה ליפנית שלי שטיילנו איתה בקיוטו... דיי מפחיד...).

Tenguy

New member
התכוונתי "אידיוטים" במרכאות כפולות

ומנקודת הראות של היפנים.... חס וחלילה לייחס או להתכוון למישהו. כתבתי מהר... ושכחתי לשים מרכאות כפולות ....

semuelf

New member
יש לי נסיון רע עם מפות יפניות

המפות היפניות (בעיקר מפות שקיבלתי במרכזי התיירות) נטו לאי דיוק מזעזע. דברים לא היו מסומנים איפה שהם באמת, ובכלל הניווט על פיהם היה משימה מסובכת. (וכן, היו מקומות שפשוט לא מצאנו. הגענו לנקודה שסומנה על המפה, ולא היה שם כלום. בנוסף, היכולת של יפני להסביר איפה נמצא משהו, מוגבלת עד לא קיימת. כמה קשה לומר "ימינה בפניה השלישית"? ma sugu זה ההנחיה הנפוצה ביותר. יש להם גם בעיה בלספור פניות. כשהלכתי לפי הנחיות, מצאתי שלפעמים הם לא סופרים חלק מהפניות, כנראה בגלל שהם קטנות מדי. אז אני הולך, ותוהה לעצמי: האם הפניה הזאת נחשבת או לא. כנראה בגלל זה הם הולכים איתך עד היעד: הם פשוט לא מסוגלים להסביר איפה זה. לא בגלל שהם נחמדים. בד"כ כשזה ששאלתי היה מסתבך עם עצמו, הייתי שולף נייר ועט ונותן לו לצייר מפה. פתר חלק גדול מהבעיות. אני רוצה לציין כאן לרעה את מרכז לתיירים של Kouchi. שסימן עיגול על מפה ולא היה שם כלום, ששלח אותנו למקום שהיה סגור באותו יום, ובאופן כללי היה חסר תועלת. זהו.

Tenguy

New member
צודק, יש להם גם נטייה לסובב מפות

ציבוריות על פי נקודת הראות של המתבונן... מבלי להתייחס לכיווני השמיים, זאת בניגוד למדינות במערב שכל המפות מעומדות שראשן פונה לצפון. הרבה פעמים הייתי צריך לסובב את המפה שיש לי ביד כדי להתאים אותה למפה שעל השלט או על הקיר, ולהבין איפה בכלל אני נמצא ולהיכן אני אמור להמשיך... מעניין אם התופעה הזו זה רק ביפן או נמצאת גם בעוד מקומות בעולם....

GnomeBubble

New member
ברוב המקומות שהייתי בהם במזרח-אסיה

אנשים בכלל לא ידעו לקרוא מפה.

semuelf

New member
מיאגימה

מצורפת תמונה של המקדש על האי מיאג'ימה בלילה. ואם זה נראה שהוא עומד על המים, זה כי בגאות הוא באמת מוצף במים.

ToHrU

New member
お帰りなさ&#123

שמואל סאן . . . קצת הרבה באיחור, אבל זה מה שאפשר - רק היום חזרתי הביתה :) עדיין לא הספקתי לקרוא את כ החוויות שלך - בל זה אחד הדברים שאני בטוח אעשה הסופ"ש!!!

Kawaii Baka

New member
מעניין כמה קילוגרמים של ענבים

אפשר לקנות בארץ עם סכום כסף שכזה. ס.ס

למעלה