חזרתי!

perhay

New member
חזרתי!

שנה טובה לכולכם! וכפי שכתבו לפני, שנה שופעת סיפורים יפים וטובים. היה לנו מפגש משפחתי מאד מרגש של ארבע דורות, החל מאמי שזכתה להגיע לגיל 90, וכלה בנכדי - ניניה. הגענו לארגנטינה מישראל ומהרפובליקה הדומיניקנית. בשתי הזדמנויות הצלחתי להנעים את המפגש בסיפורים שספרתי, ונוכחתי לדעת שאנשים מכל הגילים אוהבים להאזין לסיפורים. בפעם הראשונה, ספרתי סיפור שקהל היעד הטבעי שלו הוא מבוגרים, והילדים שהיו במקום, שכמה דקות לפני מאד הרעישו, בבת אחת התישבו בשקט והאזינו לסיפור. אינני יודעת מה הם הבינו מתוכו, אבל הם שתפו פעולה מאד יפה. אחר כך ספרתי להם במיוחד את הסיפור עם גזירת הנייר ומאד נהנו. בבואנוס איירס יש בדרך כלל מופעים מצויינים של מספרי סיפורים, אך בעונה זאת של השנה מסתיימים המופעים, כי רוב האנשים בחופשת קיץ. רכשתי ספר מאד מעניין ושמו "הספר של הנשים" שערכה אנה מריה שוה, ובו קובץ של סיפורים מכל התרבויות וגם פתגמים בנושא נשים.ממה שהספקתי להתרשם עד עכשיו ברוב הסיפורים, הנשים מופיעות באור שלילי. אולי אחד מהיוצאים מהכלל,הם הסיפורים שהמקור שלהם הוא התלמוד ובו מופיעה הדמות של אשת חייל. עוד ספר מאד מעניין שרכשתי הוא ראיון למספרת דגולה, אנה מריה בובו. בספר היא חולקת את תחילתה כמספרת סיפורים. היא התחילה כמספרת סיפורים ספונטית והפכה ברבות הימים למספרת סיפורים מקצועית. בספר היא מתייחסת בין היתר, לרפרטואר שלה, למופעים, לקהל. מצאתי כמה דברים מאד מעניינים, שאשמח בהמשך לחלוק איתכם. בנסיעה אחרת שלי לארגנטינה, זכיתי להשתתף כקהל במופע שלה "בוטנים עם שוקולד" ובו היא מספרת סרטים. שם המופע מתבסס על כך שבארגנטינה היה נהוג למכור בוטנים מצופים בשוקולד באולמות קולנוע. באמצע המופע שלה, היא פנתה לקהל ושאלה: מה נהגתם לאכול בזמן צפייה בסרטים? והתשובות היו רבות ומגוונות. בספר, היא כותבת שלמדה המון מתשובות הקהל. מחוץ לבואנוס איירס, אנשים היו מגיעים לקולנוע עם מאטה, עם סנדביצ'ים ואפילו עם ארוחות שלמות. זהו, חברים, אני כאן, ואשמח להמשיך לתרום.

בינקיס

New member
היי לפרהיי!

שנה טובה וברוכה השבה אלינו. שמחה שנהנית. אשמח אם תרצי לשתף אותנו בסיפורים מן הספר שהבאת "הספר של הנשים" שנשמע מרתק. גם אם הנשים מוצגות באור שלילי אשמח לשמוע, גם זה מעניין. דבר נוסף- נדמה לי שאת הזכרת פעם בפורום ספר שנקרא, כמדומני "נשים בקיבוץ", או, אם זה לא שמו המדויק, זהו כנראה הנושא בו עוסק הספר. אשמח אם תכתבי לי פרטים על הספר, היכן ניתן למצוא אותו?

perhay

New member
נשים בקיבוץ. לא אני הזכרתי ספר זה

אך מוכנה לבדוק בעוד כמה ימים. אולי תכניסי את המילה קיבוץ בשורת החיפוש של הפורום, ותוכלי להגיע למידע.

בינקיס

New member
תודה על העצה, וגם

אודה לך מאוד אם תבדקי עבורי. אם מי שהזכיר/ה את הספר קורא/ת שורות אלה, אשמח אם תגיבו. היכן שורת החיפוש של הפורום?

נשים לומחות בפלמ"ח

את הספר נשים בקיבוץ איני מכיר. אך יש ספר אחר נהדר שעוסק בנשים שנקרא: נשים לוחמות בפלמ"ח כתבה אותו: איה - גוזס - סבוראי. ולמי שהשם סבוראי נשמע מוכר - כן זו אחת של רחל סבוראי מרביבים שהלכה עם מאיר הר ציון לפטרה. דמות מרתקת בפני עצמה - מזקני הנגב. אך על כך בפעם אחרת - אז מה שתשארו קצת סקרניים

י מ י ת 2

New member
נשים בקיבוץ

היי פרהיי נדמה לי שאני הזכרתי פעם את הספר נשים בקיבוץ או חברות בקיבוץ. פרטים אוכל למסור בסוף השבוע. אגב, בפברואר אמור לעלות בבית אריאלה ערב סיפורי קיבוץ כולכם מוזמנים.

בינקיס

New member
לימית 2

תודה על העדכון לגבי הערב בבית אריאלה, אבדוק אפשרות להגיע. אשמח אם תמסרי לי פרטים בסוף השבוע לגבי הספר נשים בקיבוץ או חברות בקיבוץ. תודה לך.

פרי , יופי שחזרת וברוכה השבה../images/Emo39.gif

ועכשיו תתחילי לספר לנו מחוויותיך ותעשירי אותנו בסיפוריך הנהדרים.

למעלה