חזרתי

י ע נ ק י

New member
חזרתי

זה אומנם היה קצר הביקור בפולין אבל נחמד ואני יאכזב אותכם שלא הבאתי איתי תמונות חדשות כי הייתי שם בסה"כ כ 3 ימים במצב שלא טיילתי וכדו', ישר משדה תעופה ליעדי וחזרה מהיעד לשדה תעופה. אבל יש לי בקשה ממכם אני מחפש עם מישהו מכיר אם קיימים יהודים יוצאי עיירת דינוב, או אם קיימת איזה ארגון של יוצאי דינוב, קיבלתי לא מזמן ממישהו/י כאן פרטים על ארגון יוצאי פולין הנמצא ברחוב דיזנגוף 158 בת"א עם הטלפונים שלהם, טלפון 03-5228205 פקס 03-5236684 ומשום מה התקשרתי המון פעמים לשם לאחרונה והשארתי הודעות ולא קיבלתי מענה, והיום הטלפונים כבר אינם פעילים בכלל, אז אולי הארגון שבק חיים, או אולי החליפו מס', אם יש למישהו מושג מה קורה עם הארגון, כי אולי דרכם אוכל לקבל אינפרומציה על קהילת יוצאי דינוב אשמח מאוד שוב גם ידוע לי על ספר שעשו יוצאי קהילת דינוב וראיתי את הספר, ומשום מה אינני מצליח להשיג את מחברי הספר גם. תודה לכם

deebeebee

New member
ארגון יוצאי פולין

למיטב ידיעתי הוא עדיין חי. כדאי לגשת לשם בבוקר יום ראשון. בזמנו תוחזק הארגון על ידי שני מבוגרים- בנימין מאירצ'ק שנפטר לפני מספר חודשים וונדה רוטנברג שגם היא לא כל כך צעירה ובריאה. לגבי דינוב. נסה לבדוק פרטים באתר של עדה הולצמן WWW.ZCHOR.ORG (יתכן שתוכל לאתר מישהו באמצעותו).

י ע נ ק י

New member
הכל באנגלית

אין משהו בעברית? או קישור למייל שלהאני ישאל אותם שם בעברית אני לא קורא אנגלית בינתיים לצערי ותודה בכל אופן

deebeebee

New member
אתר דינוב של ג'ואישג'ן

אמנם הרוב באנגלית אבל אולי הקצת עברית יעזור לך.

deebeebee

New member
מתוך ספר יזכור של דינוב

יצאו שניים, אחד בשנות החמישים ושני ב-1979. אם תרד למטה בקישור תגיע למפה של דינוב. מעל למפה יש קישור לספרי יזכור של העיירה. הקלק ותגיע לספר עצמו (בספריה של ניו יורק). במידה ואתה לא מצליח- מוזכרים שם שמות של אנשים הקשורים להוצאת הספר- שפרה איגרה מירושלים עורכים- יצחק קסה ומשה רנת. לא יודעת מאין אבל אלה לא שמות נפוצים, נסה לחפשם. עוד מוזכרים שם- זאב לנר שתרם את הכריכה, א. מוסינגר, עובדיה שנק והרב נתן אורטנר. אני לא מבטיחה שכולם עדיין חיים, או שהם גרים בארץ, אבל, נסה לחפש. בהצלחה!

טלמ

New member
על עוד ארגון יוצאי איזור

ידוע לי שקיים או היה קיים ארגון יוצאי טומשוב לובלסקי. בינתיים אני נעזר בארגון יוצאי זמשוץ' אבל לא קיים ארגון ליוצאי טומשוב לובלסקי?

deebeebee

New member
קיים---

ארגון יוצאי זמושץ הסביבה ודורות ההמשך. אין ארגון טומשוב לובלסקי. בתחילת שנות החמישים היתה התארגנות של טומשוב והתארגנות זו הולידה את ספר יזכור. כיום אין ואנשי עיירות האזור מאוגדים בארגון הנ"ל.

תותח9

New member
דינוב ומונקאץ'

רבני דינוב היו קשורים לאדמורי מונקאץ' כיום באוקראינה, בעבר בצ'כוסלובקיה יש לחסידי מונקאץ' מוסדות בירושלים וכנראה גם בבני ברק אולי תוכל להיעזר בהם ?

deebeebee

New member
מידע נוסף

נסה להעזר בדובר/ת אנגלית. מי שאספה את החומר בלינק מוצאה מדינוב. שמה דבורה ראף. כתובתה- [email protected]

למעלה