חזרתי...

MxIxAx

New member
חזרתי...

אני צריך יותר מידע על אירגון טיול בלי יותר מדי תיכנון, איך מסתדרים עם הציוד והתיק/ים? מה שבמיוחד יעזור לי זה שם של ספר שמדריך למטיילים מהסוג שאני מדבר עליו, תודה.

sela v

New member
לא, אתה לא ברור

תנסה להסביר יותר בבירור, מה אתה רוצה לדעת? לא הבנתי בכלל את השאלה על התיקים.

MxIxAx

New member
איך אפשר להסתדר רק עם תיק גב גדול?

תבין אין לי שמץ של מושג על טיול כזה. בקשר לספר, ספר על תרמילאות, ושיהיה בעברית, יותר קל.

sela v

New member
נתחיל בספרים

לפי מה שאני יודע, וזה גם מה שמצאתי באתר של שטיינרט קציר שמתרגמים את ספרי הלונלי פלנט לעברית. יש ספרים ספציפים לרוב מדינות אירופה, אבל אין ספר בעברית למשל על מרכז אירופה. ספרים באנגלית תמיד יהיו יותר מעודכנים, כי לוקח זמן לתרגם את המהדורה החדשה שיוצאת. אני לא מאמין שתרצה לקחת כמה ספרים, ולכן נראה לי שאין ברירה וצריך ספר באנגלית. שי ללונלי פלנט ספר שמקיף את כל אירופה, אמנם לא בפירוט על כל מדינה, אבל זה יתן לך תמונה כוללת של היבשת. הספר נקרה Europe on a shoe string. יש מדריכים של עוד חברות, וההמלצה הכי טובה, זה לגשת לחנות ספרים, יותר טוב לחנות טיולים (אני זוכר שפעם בחברה הגאוגרפית בת"א גם הם החזיקו הרבה ספרי טיולים), לפתוח כמה ספרים שמספרים על אירופה, ולראות מי מהם הכי מדבר אליך, והכי ברור בעיניך. לגבי התרמיל? מה הבעיה להסתדר עם תרמיל גב? הדאגה שלך שהוא לא מספיק גדול? כבד? לא נוח? איך לשמור שלא יגנבו אותו?

MxIxAx

New member
תודה אבל קשה עם אנגלית...

ובקשר לתרמיל, שהוא כבד/לא נוח/ איך לשמור/ מה עושים עם השק שינה או אפילו אוהל

sela v

New member
תשובות

בקשר לספרים. אתה יכול לקנות על כל ארץ שאתה נוסע ספר בעברית, ויש אולי גם ספרים שנכתבו ע"י ישראלים על אירופה, אבל הם לא מיועדים לתרמילאים, אבל זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בהם, אבל אכסניות לא תמצא בהם, ותמצא מסלולים עם רכב ולא בתחבורה ציבורית. יש את האתר של לונלי פלנט (אין שם המון מידע אבל זה נותן תיאור כללי) באתר של YNET מתורגם לעברית. תרמיל - כבד? אל תשים הרבה דברים בתוכו. מה הכוונה באיך לשמור עליו? כמו ששומרים על מזוודה. אם אתה מטייל בערים, ולא מתכנן טרקים של יותר מיומיים, אפשר לטייל עם מזוודה עם גלגלים, ותרמיל בינוני. שק"ש ואוהל? תלוי מה אתה מתכנן לעשות בטיול שלך.

למעלה