חזרתי...

• פותח הנושא aj23
  • פורסם בתאריך

aj23

New member
חזרתי...

מה המצב כולם? לא יכולתי לכתוב כמעט שבוע כי למחשב שלי נכנס וירוס(@#^&) אז רק עכשיו החזירו לו אותו מתיקון. בכל מקרה לא שכחתי אותכם: אחרי כל פרק רשמתי סיכום פרק בדפים(!) אז עכשיו יקח לי די הרבה זמן להעביר את הכל לכאן. זהו, שמח לראות שיש עכשיו עוד כמה חבר'ה חדשים!

aj23

New member
הפרק האחרון של עונה ראשונה

פרק הסיום מביא קונפליקטים של אויב-חבר. או כמו שליידקר הטיב לומר:"האויב של האויב שלי הוא חברי". הצתרפותו של ליידקר לצוות שימנע ממנטיקור את קיומו מראה היטב את הקונפליקט. קטע זה הופך בין מה שהתרגלנו לקורבן וצייד. כל הזמן האחים היו רדופים אחרי ליידקר והרי עכשיו אם ליידקר היה עושה טעות קטנה הוא היה מת. "הקם להורגך השקם להורגו" - בפרק הקודם כבר ראינו את הסוכן סנדובל שנרצח ע"י ליידקר עם הרחפת אחרי שסנדובל חשב שהוא הולך להרוג אותו. במקום לברוח כל הזמן, האחים מחליטים להתנגד, וללכת נגד המקום שרודף אותם כל יום. הפלאשבקים של מקס במנטיקור ממחישים את התחושות של כל אחד מהאחים - למרות שהמקום מחזיר אותם לעבר הם צריכים להתמקד במשימה בשביל להרוס אותו. אחרי שמבחנות הדנא מתפוצצות ומקס פוגשת את עצמה כילדה(אותו דנא רק אקס7) - אנחנו חושבים שהיא ניצלה מהכדור והחיים סוף סוף יהיו טובים. אם הפרק היה נגמר ככה הרי שלא היינו צריכים עונה שנייה, כי החיים של מקס טובים. אך, מקס לא ברחה מהכדור ואחרי כמה זמן מתה מפצעיה. בדיעבד,כשליידקר הכה את לוגן, ליידקר עשה טובה ללוגן, העולם בחוץ לא היה יכול להציל את מקס ואילו במנטיקור יש סיכוי טוב לכך. וכמובן זק, האח הגדול ששמור על כולם, שראשו כלוא עדיין במנטיקור. זק בהתאבדותו הראה גבורה, אומץ והקרבה גדולה. הוא הקריב את חייו למענה. במן אירוניה, לוגן סיים את הפרק במקום שמקס נוהגת לסיים. הוא עלה למגדל לבד, וכמו מקס נתן למחשבות להציף אותו עד שהוא ירד מהמגדל נקי ממחשבות. ההתהגות הראשונית של לוגן, כראה שמקס מתה, היתה טבעית ואמיתית. אך כשהוא עלה למגדל, זה לא נתן הרגשה שזה השפיע עליו ממש, כמו מוות רגיל שהוא שמע עליו. היה בלוגן יותר מדי תקווה שמקס חייה- מן טלפתיה בינו לבין מקס - שהרגיעה אותו ולא נתנה לו להשתולל מעצבים. נ.ב. - פרק שמבחינת תסריט עשוי טוב, הרבה רגשות, מכות רק כשצריך ובכלל נתן טעם לעוד. הפרק מעלה תהיות רבות למה שהולך לקרות המשך- במידה ולא ראיתם עונה שנייה!

וואו....

חביבתי, את יודעת לכתוב... או שאני טועה ואתה בן... הפרק הזה היה עשוי מבחינה אומנותית בצורה מדהימה. אני לא מדברת על קולנוע או תסריט וכל שאר הדברים שיודעים אנשים שלומדים צילום ותקשורת וכל זה, אלא מנקודת מבט של כותבת (סיפורים, יומן, שירים, מונולוגים וכו') על סיפור שמוצג היטב. בחיים לא בכיתי על סדרה כמו שבכיתי על הפרק הזה. ועוד סדרה שבקושי צפיתי בה. הפרק הזה קנה אותי למעריצה עוורת של הסדרה.

aj23

New member
פרק ראשון- עונה שנייה

הפרק שפותח את העונה השניה מראה את הסירוב של לוגן להאמין שמקס באמת מתה. הוא עדיין כל זמן חושב עליה ומקדיש את "עיניים בלבד" עבורה. מקס מראה אופי חזק- היא לא נשברת וגם כשהיא כלואה במנטיקור היא חושבת איך לצאת ואיך לברוח(שוב) מהמקום הזה. פעם ראשונה שאנחנו פוגשים את אלק, אדם כנוע, שמקבל את מה שיש לו אך תמיד יחמוד להרויח ולנצל אחרים. הוא די מרוצה ממנטיקור:" יש לי גג מעל הראש, מלא אוכל, זה הרבה יותר ממה שיש לרוב האנשים בחוץ". בשלב זה אלק בוגדני - אי אפשר לסמוך עליו. הוא מפחד ממנטיקור ואין לו בעיה להיות שם. ג'ושוע דוקא רוצה חירות ולא נהנה בכלל ממנטיקור. רק שמקס ניסתה להסביר לו:" האנשים פוחדים ממה שהם לא מבינים", "אתה תחליף מחסן אחד במחסן אחר". ג'ושוע מאד נפגע אבל הוא הבין שמקס רק אמרה לו את האמת בפרצוף, ולא היסתרה ממנו דבר.

karms20

New member
אדם כנוע?

פעם ראשונה שאנחנו פוגשים את אלק, אדם כנוע, אלק הוא בדיוק ההפך מחייל כנוע וצייטן ששומר על החוקים. גם ולמרו שהוא במנטיקור עדיין יש לו מחשבה עצמאית ורצון עצמי והוא עושה דברים שהם בפירוש בניגו דלחוקי מנטיקור. הקטע עם הסיגרים והסחר הפנימי שהוא מנהל דווקא נועד להראות לנו שהוא דיי ההפיך מחייל מנטיקור כנוע וצייטן, להראות לנו שיש משהו יותר שם. וזאת הייתה כוונת התסריטאים. דווקא כשפוגשים את אלק בפרק הראשון והוא מתחיל עם כל הקטע של הסיגרים ואח"כ משקר לרנפרו בדו"ח הסקס והדרך שבא הוא מתנהג ומדבר מוכיחים שהוא ההפיך מחייל מנטיקור צנוע וצייטן, אם הוא היה אחד כזה הוא היה מדבר ומתנהג כמו ברין. הסיבה שהוא נשאר שם, כי כמו שאר הדברים שאלק עושה - זה נוח לו. הוא לא רואה משהו מדהים בעולם החיצון ששווא את הטירחה.

aj23

New member
את צודקת במה שרשמת

אבל לא לזה התכוונתי. התכוונתי שהוא כנוע מהבחינה הזו שהוא לא מעוניין לברוח ממנטיקור. צורת הדיבור שלו על מנטיקור מראה שהוא שינן יפה את מה שהסבירו לו על העולם בחוץ ועל כמה שמשתלם להיות במנטיקור. חוץ מזה איזה סיבה יש לו לבגוד במקס? הוא סיפר הכל לרנפרו ושיתף איתה למרות שלא אמור להיות לא אכפת. אז מהבחינה הזו הוא מאד כנוע - יש דברים שהוא חושב בעצמו אבל אחד כמוהו צריך לדעת שבחוץ הוא יסתדר הרבה יותר טוב.

karms20

New member
לא מסכימה../images/Emo4.gif

צורת הדיבור שלו על מנטיקור מראה שהוא שינן יפה את מה שהסבירו לו על העולם בחוץ ועל כמה שמשתלם להיות במנטיקור אבל אתה שוכח שהוא כבר היה בחוץ. זה לא מישהו שבחיים לא היה בחוץ ורק שומע למה שיש למנטיקור להגיד. הוא כבר היה בחוץ, הוא יודע איך נראה העולם שמחוץ למנטיקור. חוץ מזה איזה סיבה יש לו לבגוד במקס? הוא סיפר הכל לרנפרו ושיתף איתה למרות שלא אמור להיות לא אכפת. לא הבנתי את זה, למה אתה מתכוון בלא איכפת לו? על הסצנה שהוא תופס את מקס חוזרת מהמרתף? ואומר שהוא לא רוצה שום צרות אז שהוא לא יגיד כלום? הוא עובד בשביל רנפרו. לא בשביל מקס. הוא בכלל לא מכיר את מקס למה שהיה איכפת לו ממנה? מבחינתו היא עוד משימה שלו כמו שאר המשימות. אבל אחד כמוהו צריך לדעת שבחוץ הוא יסתדר הרבה יותר טוב. למה שהוא יחשוב משהו כזה? סה"כ בחוץ החיים הם לא משו משו.

aj23

New member
אחד כמוהו

כמה ימים אחרי שנשרפרה מנטיקור כבר היה לאלק מלא כסף מהאבקות. קודם כל הוא מודע לכך שהוא יותר טוב מהאנשים הרגילים:מהיר יותר, חזק יותר, חכם יותר. אלק ינצל את כל היתרונות שלו על האחרים בשביל להרוויח כסף ואז החיים שלו יראו אחרת לגמרי מחיים של מישהו אחר. מבחינתו היא עוד משימה שלו כמו שאר המשימות: מקס היא לא המשימה שלו, אח"כ בגלל שהוא שיתף פעולה עם רנפרו אז היא היתה המשימה שלו. היא לא היתה אמורה לעניין אותו ולכן אין סיבה שהוא יצא נגדה.

karms20

New member
אוקיי בוא נסדר כמה דברים

מקס היא לא המשימה שלו, אח"כ בגלל שהוא שיתף פעולה עם רנפרו אז היא היתה המשימה שלו. היא לא היתה אמורה לעניין אותו ולכן אין סיבה שהוא יצא נגדה אני כבר מתחילה להיות קצת מבולבלת פה. אז בוא ננשה לסדר את זה קצת. מה אתה חושב שהוא סיפר לרנפרו כשמקס עדיין לא הייתה המשימה שלו? מתי אתה חושב שמקס כן נהפכה להיות המשימה שלו?

aj23

New member
אוקי

אני לא יודע מה הוא סיפר לרנפרו שהיא לא היתה המשימה שלו - אני חושב ששום דבר מיוחד. אח"כ רנפרו הכניסה את הוירוס למקס ואז ובשביל שמקס לא תחשוד היא לקחה את הבן זוג להפריה של מקס(אלק) בשביל שיעקוב אחרי מקס ובכלל יראה מה היא מתכננת בלי לעורר חשד. אלק לא סתם נהפך נגד מקס אלא רק כשרנפרו אמרה לו, זה דעתי בכל מקרה. אבל אני עדיין מקבל את הדעה שלך, יכולים להיות כמה מחשבות בנושא.

karms20

New member
טעות

כבר לפני שהיא הכניסה בה את הוירוס היא הפכה את מקס למשימה של אלק. התסריטאים אומרים בבירור בפרשנות של DT שכשאלק תפס את מקס חוזרת מג'ושוע מהמרתף הוא כבר היה מגוייס ע"י רנפרו. הוא כבר אז העמיד פנים. הפעם היחידה שהוא (כנראה, יכול להיות שהוא היה מגוייס מהתחלה) לא היה מגוייס הייתה הפעם הראשונה שהוא נכנס אליה וכשהוא שיקר לרנפרו בדו"ח סקס. כל הפעמים אח"כ מקס כבר הייתה המשימה שלו. ולא בגלל שהוא אמר משהו לרנפרו, אלא כי הרעיון של מנטיקור היה לעזור למקס לברוח כדי להגיע ל-eyes only, ואלק היה שם כדי שהבריחה תיראה אמיתית, אם זה היה יותר מידי קל אז היא הייתה חושדת. תקרא את הפרשנות.

aj23

New member
פרק שני-עונה שניה

בפרק זה אלק מתחיל להראות שינויים באופי. בתחילת הפרק אנו רואים את אלק של הפרק הראשון:אינטרנסט שדואג לעצמו, אך עם התקדמות בפרק אפשר לראות בו צד אחר שלא ראינו- כשהוא רוצה הוא מסוגל להיות בחור טוב. אלק רואה שמקס הסתדרה עם הילדים והוא עוזב את המקום. לאחר מכן הוא פוגש את הילדים באוטו- רק שהם נוסעים בכיוון הפוך - וישר מבין שמקס נתפסה והם הולכים לחלץ אותה. אנו תוהים האם הוא יתעלם או שיעשה פרסה ויעזור להם? בסוף אנחנו מגלים שהוא עזר להם וחילץ את מקס. מקס מתחילה להראות אחריות על מה שהיא עשתה; לוגן מראה לה את האות במחשב - היא מצדה יכולה להתעלם ואז כל הדברים יחזרו להיות כמו פעם,כמעט. היא מחליטה מיד להציל את אלה שהולכים בעקבות האות.
יותר מדי אנשים מעורבים כנראה בדנא של מקס: מנטיקור- שרוצים חיילת מושלמת. ליידקר - שנתן קצת מהמראה של אישתו שנרצחה אצל מקס. וסנדמן- שרצה שהיא תגאל את העולם מהכת - למרות שהוא שייך להם, הוא מבין שהם החבר'ה הרעים ואז הוא מצפין במקס דנא מושלם.

למעלה