חזרתי

סתיו*

New member
חזרתי

חזרתי. בכלל לא יודעת אם זה הדבר הנכון לעשות. אבל חזרתי. סתיו סוף סוף קיבלה את האומץ. סתיו ויתרה על החיים. באותו ערב, נוראי, בהודעה האחרונה שכתבתי, לא דיברתי סתם. זעקתי לתשומת לב שלכם, אולי גם קיוויתי שמישהו יעצור אותי. אבל לא. כבר לא הייתי צריכה למצוא אומץ. שום דבר לא שינה. לא היה דבר ששוה לחיות עבורו. בלעתי קופסאת כדורי שינה, והנחתי את ראשי על הכר, מתכוננת למנוחת עולמים. נרדמתי. בלי דמעות. בלי פרידות. פשוט נרדמתי. אבל ההורים, שראו שאני לא מתעוררת, הבהילו אותי לבית חולים. ועד שאזרתי את האומץ הזה, שאבו לי אותו מהקיבה. כאב לי. לא רציתי לחזור אל החיים האלה. רציתי למות. שנאתי אותם. שנאתי כמו שמעודי לא שנאתי. זעמתי. איך יכלו לעשות לי כזה דבר?! שיניחו לי למות. אלו החיים שלי. אני יכולה לזרוק אותם אם בחרתי כך. זאת הבחירה שלי. אבל מוחי המאומן מנסיונות קודמים ניגש ישר לפעולה. בכיתי. אמרתי שטעיתי. שאני רוצה לחיות. שלא רוצה למות. שאשתדל להילחם. שאכפיל את הטיפול הפסיכולוגי. הכל רק לא אישפוז. לא אישפוז. רק לא אישפוז. נשארתי כמה ימים במחלקה פסיכיאטרית להסתכלות. חייכתי המון. צחקתי. אכלתי. שיחקתי אותה ילדה תמימה שנאבקת קשה כל כך ורק הייתה לה מעידה קטנה. ילדה של חיים. ילדה של תקווה. בפנים גוועתי. ועכשיו אני בבית. למה הם נותנים לי לשחק בהם כל פעם חדש? למה הם לא רואים מבעד לשקרים, מבעד לחיוכים, מבעד למסכות? למה הם לא שמים לב שאחרי הארוחת ערב היום חמקתי לשירותים ואחרי זה לקחתי עוד עשרות משלשלים? למה הם לא רואים א ו ת י ?! אני שבורה כמו שמעולם לא הייתי. אין תחושה גרועה יותר משמנסים להתאבד ובכוח מחזירים אותך לחיים. אין ייאוש גדול יותר. אפילו למות לא נותנים לי. הפורום הזה לא מתאים לי. אני מביאה אווירה של דיכאון וויתור. אני דורשת יותר מדי תשומת לב. אני לא שייכת. ובכל זאת נמשכת לכאן בעבותות ברזל. אני לא יודעת מה אני מחפשת. אולי אוזן קשבת. אולי הבנה. לא יודעת. ה``הודעה לעיתונות`` הייתה שיש לי שפעת שהסתבכה. זה מה שאמרו לכל החברים, לכל מי שהתקשר אלי בימים האלו. ועכשיו אני במעצר בית. פשוט ככה. רק לבית ספר מותר לי לצאת. אי אפשר לתאר את התחושת ריקנות שיש לי. את האפס איכפתיות, אפס מחשבוצ, אפס רגשות. אני כלום אחד גדול. לא אכפת לי לחיות. למות. לא אכפת לי. רק דבר אחד אכפת. רוצה לרזות. רוצה להרגיש את העצמות שלי. רוצה לגווע לאט לאט מאנורקסיה. לא אוכלת יותר מלבד כשיכריחו אותי. ואז אשתמש בכל האמצעים לטהר את עצמי. אתעמל עד כלות כוחי. אני אמות. אם לא בדרך אחת אז באחרת. כותבת את זה ומנסה כל כך לכתוב דברים נוראים. לזעזע אתכם. לגרום לכם לדחות אותי. לשנוא אותי. לנדות אותי. רוצה ולא רוצה. כותבת ומוחקת וכותבת. רוצה שתשנאו אותי. שאוכל להתרחק מכאן מחוסר ברירה ולא מבחירה. אני לא מבינה. אני לא מצפה שאתם תבינו. אני הולכת עכשיו לחמוק מהבית ולרוץ. אני סתיו אחרת. סתיו שלא הכרתם. בעצם, אני כבר לא סתיו. אני המחלה. בכבודה ובעצמה. את עצמי הקרבתי למענה. עכשיו היא מדברת. היא מכתיבה את הכל. הקרבתי את נפשי ובקרוב גם את גופי. לא אכפת יותר. חלק בי רוצה שתקראו את ההודעה, שהיא לא תעלם תחת ההודעות המאושרות והאופטימיות שלכם. שתאהבו אותי וכן, גם שיהיה לכם אכפת. וחלק רוצה שתרחיקו אותי. שתבוזו לי. שתחליטו שאני חולה מדי בשבילכם, שמקומי לא כאן. שתכתבו לי בגסות רוח ובקרירות ותשנאו. ותקברו אותי תחת השמחה והאופטימיות שלכם. אני לא מבינה. לא מצפה שאתם תבינו. לילה טוב.

ארטור

New member
היי סתיו........

אהבתי את הכנאות שלך. אשמח פעם לדבר איתך בטלפון. שתהיה לך שבוע טוב.

סתיוי שלי..

טוב, מצטערת לאכזב.. אני לא אכתוב לך בצורה קשה או אפילו אדחה אותך.. להיפך.. אני אגדיל את החיבוק.. והאהבה.. אני מצטערת לשמוע שלא הייתי כאן בשבילך.. שברגעי משבר אמיתיים נותר בודדה.. ועל כך.. אני מבקשת את סליחתך.. בכמה זמן שאנחנו מכירות.. יצא לנו לא מעט לדבר באי סי.. ולמעשה את הראשונה שהופעת אצלי ברשימה.. עובדה מעניינת לא? למזלי, אני יכולה לשבת היום.. בבוקר זה ובכלל לכתוב לך את זה.. איך אפשר לעזור לך להוריד את המסכות.. להגיע אליך.. ובאמת להיות שם בשבילך?? המטרה של הפורום הוא באמת להוציא את כל הג`יפה.. ולא לתת לו להקבר.. כמו רובנו כאן.. יש נטיה לעטות מסיכה מאושרת.. אל אף שזה המקום היחיד שאמורים להיות בו עם הכאבים, המאבקים וכל הקשיים שבחיים. אני רוצה מאד שתשארי איתנו.. אמרתי את זה לא פעם.. אמנם זה יישמע לך צבוע לאור העובדה שנעלמתי מכאן.. אבל אני תמיד גם באי סי.. אוהבת המון המון.. שולחת את כל האהבה בעולם בדרך אליך.. אני

fatpig

New member
לסתווית.......

אנחנו לא מכירות ואני ד``כ לא מגיבה להודעות , כזו אני ...בוחרת לקרוא, לספוג, להזדהות עד מוות (כמו שקרה לי עם ההודעה שלך....) וזהו הבעיה שלי היא שלא בראו עוד פסימיסטית כמותי ולכן אני חוששת להגיב , פוחדת שבמקום לעודד אני רק ידכא .אבל הפעם יש בי צורך עז להגיב כי אני מרגישה אותך כחלק ממני...( באמת !)ואולי יש בי מורך לדבר אל עצמי - דרכך.... רציתי הלגיב על ``הפורם הזה לא מתאים לי`` - תרשי לי לומר לך שאת טועה , וטועה בגדול...הפורם הזה נועד לך ולי ולכולנו....את אכן דורשת תשומת לב , אבל היא לגיטימית לחלוטין !ובדיוק בשבילה אנחנו פה , בשבילך!!! לעולםםםםם לא נבוז לך, לעולםםםםםם לא נחליט שאת חולה מידי , לעולםםםם לא נומר שמקומך לא פה. אני מבינה , fatpig

מייק 48

New member
סתיו יקרה ואהובה...

הפעם אני ממש הולך לאכזב אותך מאד - אני ממש ממש לא יכול לשנוא אותך... לא עוזר לי כלום - כמה שאני מתאמץ יותר לשנוא אותך - ככה אני חש שאני אוהב אותך יותר... זהו פאראדוקס בלתי מוסבר ואני לא מבין אותו וגם לא מתעמק יותר מידי בלהבין. אני מקבל את זה ככה. הפעם אני ממש הולך לאכזב אותך מאד... אני לא הולך ללטף ולנחם ולעודד אלא לומר לך כמה דברים... חומר למחשבה... אגב, יש לי בת בשם סתיו ואני מקוה שתתני לי הזדמנות לספר לך עליה ועל היחסים שלי איתה - זה משהו מאד מעניין... אז ככה: לוותר על החיים ולמות - אין בזה שום דבר אמיץ, זה בכלל לא אומץ אלא פחדנות לשמה... יש בזה זלזול באדם ובכל הערכים והמהות שלנו !!! העולם האחר שאת מנסה להגיע אליו - יתכן מאד שמה שאת עוברת ומרגישה כאן בעולם הזה יחשב כגן-עדן לעומת הגהינום שמחכה לך שם... אין לך מושג עד כמה המלאכים ואלוהים כועסים כשמישהו מנסה להגיע אליהם ללא הזמנה מראש !!! הם ממש לא אוהבים את אלו שבועטים בכל מה שנתנו להם כאן, שבורחים פתאום מהחיים ומהמשימות שלהם כאן ומתפרצים למעלה בלי שנקראו !!!! כאשר יקראו לך למעלה למשימות עליונות יותר - אז תעזבי את החיים כאן ותבואי אליהם. עד אז הם לא רוצים לראות אותך בממלכה שלהם !!! הם מצפים שתחיי את חייך ותעשי כמיטב יכולתך... את מוכשרת בכל-כך הרבה דברים ויכולה למלא שמחה ואושר בלבבות של הרבה אנשים (כולל את עצמך)... יש בך המון תכונות וערכים טובים ויפים שאת מתעלמת מהם וחונקת אותם... את אהובה ויקרה להמון אנשים ולך אין מושג מזה... את פשוט לא מודעת או מוחקת בכוונה את המודעות הזאת... אז החידה הגדולה שאני לא מצליח להבין : ל-מ-ה ?????????????????????? כדאי לך להתחיל לחשוב ברצינות על זה ששם למעלה, בעולם הזה שאליו את שואפת (או סתם נדחפת) להגיע כבר מתחילים לכעוס עלייך מאד !!!! הם לא יקבלו בהבנה כמונו את הצער והכאב שאת גורמת לאנשים היקרים מסביבך... זהו, סתיו יקרה ואהובה, מעט חומר למחשבה... ועם כל זאת - אני לא יכול לכעוס עלייך ולא יכול לשנוא אותך... אף אחד כאן בפורום לא מסוגל לשנוא אותך - יכולים רק לאהוב אותך !!! ואם תתבונני כאן בתשומת לב תראי את כל האהבה הענקית שלנו אלייך... אני רק יכול לאהוב אותך יותר ולומר לך דברים מהלב... אני יכול רק לעודד אותך מעט (אם זה יעזור) ולחבק... גם אם אני יוצא מדעתי מחוסר הבנה - אני מרגיש צורך לחבק אותך... מאחל לך שבוע מוצלח יותר... מאחל לך שיפקחו עינייך לראות... שולח לך המון חיבוקים ונשיקות... המון המון אהבה, סתיו יקרה... הנה חיוך אחד קטן לדוגמה... :) שלך רק באהבה מייק

גלי...31

New member
סתיו....

מצטערת לאכזב אותך.... שנאה לא תקבלי ממני, אלא רק אהבה...והרבה.... אנחנו אמנם לא מכירות, אבל אני רוצה לבקש ממך לא לוותר... לא לוותר לחיים, לא לוותר למחלה, פשוט לא לוותר.... תנסי לראות את הדברים הטובים שעוד מחכים לך...ומחכים לך הרבה כאלו אחרי שתצאי מהמחלה הנוראית הזו... סתיו מתוקה... זה המקום שלך... אסור לך לעזוב, ופשוט, בכל פעם שתרצי אוזן קשבת בשביל כל דבר שהוא, נורא ככל שיהיה, אני אשתדל להיות כאן בשבילך... ובינתים... קחי עוד קצת אהבה ממני גלי

אווזונת אהובה שלי...

סתיו יקרה שלי...קיבלתי בבוקר טלפון לעבודה בו סופר לי בערך מה שכתבת. מאז אני חושבת מה לענות לך ואת לא יצאת לי מהראש לרגע. וסוף סוף אני יכולה לכתוב לך. סליחה אם לא אכתוב ברור...השכל שלי די מיובש כרגע. אבל חייבת לכתוב לך משהו. טוב שחזרת. אולי כרגע אין את יכולה לראות זאת, אבל טוב מאוד שאת כאן איתנו. והשאלה אם את מתאימה לפורום כלל וכלל אינה במקום. את חלק מהפורום - אם תרצי או שלא. ואנו לא נוותר על החלק הזה. בשום פנים ואופן לא. את יקרה כל כך לכולנו כאן...אין לך מושג עד כמה. אומר את האמת....דאגתי לך וחששתי שמשהו קרה. יום למחרת מה שכתבת ביקשתי ממך אות חיים ואת לא ענית. אולי בבטן ידעתי גם אם לא רציתי להאמין. אבל הרגשתי במשהו. והייתה לי סיבה טובה. אין לך מושג עד כמה אני מבינה אותך. אבל דווקא בגלל שהייתי שם...אני חייבת לומר לך משהו. זו לא בושה לבקש עזרה. זו לא בושה לצעוק...לפנות למישהו בכל דרך שהיא, לכתוב או לדבר על מה שאת מרגישה וחושבת וחשה. והדבר הכי חושב הוא למצוא את הדרך לעשות זאת לפני המעשים ולא אחרי. כשאת כאילו ``עובדת`` על האחרים, אבל למעשה עובדת על עצמך. כי במקום לקבל את העזרה לה את זקוקה כרגע, אוזן קשבת, טיפול כזה או אחר, כל מה שאת רואה לנכון - את שמה מסכה שמעיפה את כל הידים והלבבות המושטים לך. והן ישנן...אולי קשה לראות אותן ברגעים האלו אבל הן שם. והם יהיו עוד יותר שם אם תראי סימן שאת באמת זקוקה להם. את לא מרמה את הוריך. את מרמה את עצמך. את מונעת מעצמך את הסיכוי לקבל את העזרה האמיתית אותה את צריכה. וכל הצגות הפנים משאירות אותך יותר לבד...יותר כואבת...מוציאה את הכוחות אותם את צריכה כל כך על דברים שלמעשה הם הכי פחות חשובים כרגע...הכי לא נכונים והכי מוטעים. את מבזבזת אותם על ריק במקום להעזר בהם לעבור את המשבר הזה ולהמשיך ממנו הלאה. אולי את לא רוצה לשמוע זאת כרגע - אבל יש המשך. ויש סיבה בגללה נשארת פה. אספר לך משהו. אני מכירה את הרגשת הפיספוס הנוראית הזאת מקרוב כל כך... זוכרת עוד את אחת הפעמים, את הניסיון הכי קשה למעשה שהיה לי, כשהתעוררתי בטיפול נמרץ אחרי כמה ימים בלי הכרה וכל מה שחשבתי היה איך יכול להיות ששוב זה קורה לי, איך יכול להיות שכמה שאני מנסה אני לא מצליחה. ואז חשבתי על מה שיקרה עכשיו. איך שיכעסו עלי. איך שיסגרו אותי עוד יותר. לא הספקתי לחשוב על למה אני כאן. למה נותרתי בחיים ולא עברתי מכאן. הייתי חייבת להמשיך הלאה ולהתמודד עם הדברים הבאים שבאו. היום אני חושבת שגם אם היה לי זמן לזה לא הייתי מסוגלת להגיע לתשובה. כי את התשובה הזו מוצאים רק לאחר זמן...רק לאחר שעוברים את הבור השחור והעמוק הזה. היום אני יכולה להגיד שפשוט היה לי עוד מה לגלות. מה לחוות...מה להרגיש...מה לעבור ולמה להפוך. ואם מה שהתפללתי שיקרה היה קורה באמת...לא הייתי כאן עכשיו. לא הייתי מכירה אותך. לא הייתי מכירה את אלן. לא הייתי עובדת עם ילדים. לא הייתי מאיה. הייתי סתם אנורקטית שמתה. ויש לך עוד מה לגלות. ואת מי להכיר. וחוויות אין-ספור לפגוש. ואת מי לאהוב. ולמי להפוך ולהתגבש. ולכן את כאן. אני מבינה כל כך את הצורך לנוח...להרים ידיים ולהרפות מהמאמץ הבילתי נילאה והבילתי מתפשר של ההתמודדות והמאבק במחלה ובקושי הרב. את הרצון לא להרגיש..לא לראות ולא לכאוב...לא להיות. אבל אני גם מבינה שאת עדין צריכה להלחם...ולא לבד. קבלי את כל העזרה שאת צריכה...רק בקשי אותה. כולם לצידך רוצים לעזור. רוצים להאמין בך..אולי יותר מידי לפעמים. ואם את חשה שזה יותר מידי - הגידי להם. ספרי. הסבירי שאת צריכה את העזרה כרגע כי לבד קשה כל כך ואין לך את הכוח להתמודד. אבל אל תוותרי. ואל תרימי ידיים לגמרי. גם לתת לאחרים לעזור זו דרך התמודדות...והם שם בשביל זה. הרשי להם. הרשי לנו. אף אחד לא יברח ממך...עם כמה שתנסי לייאש את האחרים -אוהבים אותך יותר מידי. ולא יתנו לך לוותר. לא יוותרו לך. אנו לא נוותר לך. ניתן לך יד... ניתן לך נשמה... ניתן לך לבבות אוהבים אין-ספור. אבל לא ניתן לך שינאה. רק הבנה ותמיכה ואוזן קשבת. והכי חשוב - נאהב אותך כפי שאת. כי את סתיו ואת נפלאה ונהדרת ומקסימה את כולנו. ומה שלא תעשי לא ישנה את העובדה הזו. שולחת חיבוק חם ואוהב עם כל האהבה שרק יכולה לצרף למשלוח. אוהבת הכי הכי ועוד יותר. ומצפה לשמוע ממך בכל דרך שתבחרי. שלך תמיד ולנצח אני.

סתווית מדהימה ומקסימה שלי!

כל כך רציתי להגיב לך... שתדעי שאני קוראת את הדברים שכתבת... וגם אם לא אגיב עכשיו כי אני כל כך עייפה ובמצב כל כך מבולגן ומבולבל עכשיו... לפחות אגיד לך שאני כל כך אוהבת אותך ואת כל כך יקרה לי שאני פשוט רוצה לעטוף אותך בחיבוקים ובאהבה שלא תראי דבר אחר מלבד זה.....אני שמחה שחזרת אלינו....כי את חלק חשוב מאוד מאוד מאוד מאיתנו..... שמרתי בשק את הכוחות שמייק שלח לי מאתמול......ורוצה לתת לך את כל מה שנשאר שם כי ממני לצערי הכוחות הגיעו ל 0 מאופס ואין בדיוק מה לתת....בטח שמת לב בתגובה שלי עכשיו הלוואי ויכולתי לתת לך חמודה יותר(בגלל שידעתי שזה יהיה ככה, חשבתי לא להגיב....אבל אז אמרתי שאני חייבת לפחות למסור לך חיבוקים ולהגיד לך שאת כן, ומאוד מאוד יקרה לכולנו!!!!!!!)!!!!!! מצטערת שלא מסוגלת לכתוב יותר......אבל מבטיחה שכשהיו לי כוחות אכתוב !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אוהבת כל כך, עד אין סוף!!!!!!!!!!!!!!!! וסליחה...............................

תרנגולת

New member
סתיוי יקרה..

לשנוא אותך אני לא יכולה.. רק לאהוב. מצטערת.. מתוקה שלי, במקום לנסות בכל הכוח למות, ולהרוס את עצמך.. תקחי החלטה ותפני את הכוחות האלה לבניה של החיים.. כמו שאת בעצמך אמרת לי. אולי תבקשי עזרה, תגידי שאת צריכה עזרה.. יודעת שאת רוצה שיראו, שיושיטו יד.. והם לא רואים.. יודעת שזה כואב לך כל כך.. אבל מתוקה שלי, החיים האלה הם ש-ל-ך, ואת אחראית על עצמך, תבקשי את העזרה הזאת, כדי של-ך יהיה טוב, שאת תוכלי לעבור מה``חיים`` שיש לך כרגע לחיים אמיתיים! וזה אפשרי. קחי חיבוק מקסימה שלי.. ותדעי שאוהבים אותך כאן כל כך.. מקווה שתביני ותרגישי עד כמה. כאן מקומך.. כאן בעולם הזה, וכאן בפורום הזה.. אוהבת. אני.

למעלה