חזרתי:)

ספונית

New member
חזרתי:)

טוב-בפעם האחרונה שהייתי פה מש עזרו לי (נעה תודה!) בבחירת צלחות איכותיות-אני במסע סינג'ורים של אנשים מחו"ל:) עכשיו ככה: שאלה-אני הולכת להקים בית בע"ה... והמטבח זה האיזור החושב בבית. והייתיר והצ כמה טיפים מועילים המ כדאי שיהיה...מה מיטותר וכל מיני רעינות שמסדרים אתה מטבח ...למשל- איזה סירים מומלצים לקנייה? צלחות כבר בחרנו-שוב תודה נועה איך מסדרים את הסכום כך שהוא לא יתבלגן איך מסדרים את הצלחות כך שלא יתבלגנו? איזה כרש חיתוך כדאי? מצאיזה אביזר אתן ממש מרוצות? איזה מגבות וחומרי ניקוי אתן מחזיקות? ממה התרשמתן לטובה? מאיזה סתם בזבוז כסף? וכו...תודה על ההמלצות

noa555555

New member
אוף כתבתי לך תגובה כל כך מושקעת

והכל עף לי , הדפדפן נסגר לפני השליחה ונתקע. הצילו. אנסה לשחזר את זה בערב. ובינתיים - תודה על התודה

kdr

New member
היות ופנית לנשות הפורום, אני פטור מתשובה

ברוכה השבה קניות רק לפי הצורך

איזה סירים מומלצים לקנייה?- אני אוהבת סירים מנירוסטה עם מכסה לא מזכוכית .הגדלים? תלוי בכמות המזון שאת מבשלת . איך מסדרים את הסכום כך שהוא לא יתבלגן יש מגירה מיוחדת לסכו"ם או מתקן עומד . איך מסדרים את הצלחות כך שלא יתבלגנו? או במאונך או במאוזן איזה כרש חיתוך כדאי? מזכוכית מצאיזה אביזר אתן ממש מרוצות? מהגיטרה לחיתןך ביצים קשות איזה מגבות וחומרי ניקוי אתן מחזיקות? אני משתמשת בפלמוליב וממגבות של סנו ממה התרשמתן לטובה? מאיזה סתם בזבוז כסף? לא לקנות בכמויות ולאגור כדי שהכסף ישאר אצלך והמחסן אצלו . לא לקנות מבצעים 1+1 אם את לא צר יכה גם את ה1- וכו...תודה על ההמלצות

ספונית

New member
התכוונתי יותר בכיוון של...

איזה חברות מומלצות? איזה סוג של אביזרים כדאי שיהיו שמקלים על החיים בסדר ובניקיון? מה נחשב למוצר איכותי ולמה?

נועם@בת

New member
כמה המלצות

לנקיון כללי של הבית- נוזל אג'אקס. אני משתמשת בו כנוזל לשטיפת רצפה (פקק עד שנים בדלי מים) וכנוזל לניקוי כללי. את כל המטבח כולו ניקיתי לפסח עם אג'אקס, כולל את הקירות המגוייפים שסביב הכיריים. רק חשוב מאוד לעבוד עם כפפות. לשטיפת כלים אני משתמשת בפלמוליב אוקסי, חומר מעט יקר יחסית לאחרים אבל מנקה מצויין ואפשר להשתמש בכמויות קטנות יותר. אני מטאטאה עם מטאטא הפלא, זה שיש לו "שערות" עבות של גומי. החסרונות שלו שהוא לא לוקח את הפינות (יש אחד של וילדה שאולי כן עושה את זה) ואם מטאטאים איתו פנלים או לכלוך על הקיר אז הוא מלכלך בשחור. חוצמזה הוא מנקה הכל, בלי להעלות אבק. יש לי גם מגב עם גומי איכותי ומוט מתכת דק, אם אני לא טועה הם נמכרו בזמנו יחד- המטאטא והמגב. עד כמה שאני זוכרת יש באייס כאלה. המלצת השנה היא מטליות מיקרופייבר, אני קונה של סנו ושל ניקול. מנקות הכל כמו גדולות מבלי לשרוט. מטלית מיקרופייבר בשילוב עם אג'אקס זה מתכון מנצח כמעט כמו בפרסומות האלה שמעבירים יד והכל נוצץ
. לסנו יש אריזה עם 4 מטליות שונות, יש שם מטלית דמויית רשת שעובדת כמו סקוטשברייט אבל לא שורטת כמוהו. האמת, הייתי שמחה שבמקום כל האביזרים תהיה לי עוזרת
אבל הבית במצב כזה שבושה להכניס אליו עוזרת (שלא נדבר על כך שאני באמת לא יכולה להרשות לעצמי את המותרות האלה). שתהיה לך תמיד סיבה לבשל ולנקות
מועדים לשמחה בתיה

היי יקירה, טוב שחזרת !

אז לשאלותיך: יש בכל חנות כלי בית מגש מחולק כזה לסכו"ם. קני לך אחד כזה וחסל סדר בלגן. לגבי הצלחות- יש מן מדפים מחולקים כאלו קטנים עם שלבים , שוב, בכל חנות כלי בית. מדובר במדף מחומר קשיח (אלומיניום מצופה לדעתי) שמחולק לשלוש וכל חלק אמור להעמיס עליו סוג מסויים של צלחת (גדולה למנה עיקרית, למרק וקטנה למנה ראשונה). זה מתלבש על פינת הארון ובזה נגמר הסיפור. לגבי קרש חיתוך אני מעדיפה את הבוצ'ר בלוק, זה העבה מעץ, פשוט כי ממש נוח לעבוד עליו, אלב קרש חיתוך זה קרש חיתוך, את לא צריכה ללכת ולהשקיע הרבה כסף אם את לא בשלנית כפייתית. מאיזה אביזר אני הכי מרוצה? מהקיצ'ן אייד הסגול שלי עם מכונת הבשר שלו ומסט הסכינים המקצועיים שקיבלתי בחג הזה מתנה (סכין שף גדולה, סכין סאנטוקו וסכין לחיתוך ירקות, כולן של zwillig חברה גרמנית וסופר מוצלחת). מגבות אני קונה רק מאיכות טובה, כמו כיתן או וורדינון כי גיליתי שכל מה שאני קונה בשקל- לא בדיוק שווה את השקל, אז... אני מעדיפה לשלם יותר, גם אם זה אומר לקנות פחות. חומרי ניקוי? דפינול של זוהר צח דליה, אקונומיקה סאנט מוריץ, ולאחרונה התאהבתי במסיר השומנים של סיליט בנג - מסיר שומנים. מנקה חלונות גם של סיליט. אבקת כביסה של אריאל פרוזים 7 (מדהימהההההה) ומרכך כביסה של סוד סופט. סבון כלים של קלין במשחה (כן, של פעם.... אני מכורה לזה), למרות שלאחרונה בגלל הבקבוקים של התינוק אני חייבת ללכת על נוזל כלים ואני משתמשת בפיירי . זהו.

ספונית

New member
תודה

על התשובות... לא הבנתי איך נראה המתקן של הצלחות? ומה בערך מחירם של הסכינים? זה סכין מקצועית?

דבר ראשון לא צריך להלחץ

את הולכת לבלות במטבח עוד שנים רבות אני הייתי ממליצה על קניה בסיסית ביותר ואחר כך כל פעם להשלים ( אני כבר יותר מעשר שנים משלימה אבל אני פריקית של מטבח ) אני הייתי מחלקת את זה לכמה חלקים : 1 - אפיה - לקנות לקקן אחד סיליקון בגודל בינוני קערת נירוסטה גדולה ( שתוכל לשמש אותך גם לדברים אחרים )מקצף ידני , תבנית או שתיים ( אחר כך משלימיםלעוד מוצרים אבל עם הבסיס הזה אפשר לעשות כל עוגה כמעט ) 2. - בישול - לקנות לפחות 4 סירים קטן ,בינוני ,גדול וסיר למרק וכן מחבת אחת לפחות במבצב כזה של סירים את יכולה לבשל ארוחה אחת מלאה לפחות ( הייתי קונה גם כמה קופסאות איחסון ואז מקסימום מעבירים לקופסא את התבשיל מנקים את הסיר ומבשלים בו שוב ) 3 - עזרים : לפחות ששת אחת , 2-3 סכינים חדות בגדלים שונים , קרש חיתוך כותש שום , וכמה קערות ( ממליצה על נירוסטה וכמה בודדות מפלסטיק שיעזרו בזמן ההכנות ) מסננת אחת לפחות כל השאר עם הזמן תגלי מה חסר לך ותקני לאט לאט בכל קניה בסופר או מדי כמה זמן כשתחסכי למטרה תוכלי ללכת ו לקנות דברים מיוחד 4. מוצרי חשמל - למען נוחות העבודה ולמען זה שגם דברים מסובכים יהיו קלים לעשייה הייתי ממליצה לך להתחיל לחסוך למעבד מזון איכותי ( אני ממליצה על המג'מקס ) ועל מיקסר איכותי ( אני מחסידות הקנווד) 5. כלי מטבח רגילים : מומלץ כמה כלי הגשה יפים להגשת האוכל ( אני שונאת שונאת סירים על השולחן ) שישית כוסות לשתיה קרה שישית כוסות לשתיה חמה כמה קעריות קטנות ( ואז אפשר להגיש בהן גם גלידה , גם פיצוחים , וגם סלטים לשולחן ) ואחר כך פשוט להשלים לפי הצורך וסט מלא אחד לפחות של צלחות מגבות : מומלץ כמות יפה של מגבות ( להתחלה לפחות 5) ממליצה לקנות את העבות והטובות וזה מה שעולה לי בראש כרגע אנסה להמשיך ולהיזכר

למעלה