דבר ראשון לא צריך להלחץ
את הולכת לבלות במטבח עוד שנים רבות אני הייתי ממליצה על קניה בסיסית ביותר ואחר כך כל פעם להשלים ( אני כבר יותר מעשר שנים משלימה אבל אני פריקית של מטבח ) אני הייתי מחלקת את זה לכמה חלקים : 1 - אפיה - לקנות לקקן אחד סיליקון בגודל בינוני קערת נירוסטה גדולה ( שתוכל לשמש אותך גם לדברים אחרים )מקצף ידני , תבנית או שתיים ( אחר כך משלימיםלעוד מוצרים אבל עם הבסיס הזה אפשר לעשות כל עוגה כמעט ) 2. - בישול - לקנות לפחות 4 סירים קטן ,בינוני ,גדול וסיר למרק וכן מחבת אחת לפחות במבצב כזה של סירים את יכולה לבשל ארוחה אחת מלאה לפחות ( הייתי קונה גם כמה קופסאות איחסון ואז מקסימום מעבירים לקופסא את התבשיל מנקים את הסיר ומבשלים בו שוב ) 3 - עזרים : לפחות ששת אחת , 2-3 סכינים חדות בגדלים שונים , קרש חיתוך כותש שום , וכמה קערות ( ממליצה על נירוסטה וכמה בודדות מפלסטיק שיעזרו בזמן ההכנות ) מסננת אחת לפחות כל השאר עם הזמן תגלי מה חסר לך ותקני לאט לאט בכל קניה בסופר או מדי כמה זמן כשתחסכי למטרה תוכלי ללכת ו לקנות דברים מיוחד 4. מוצרי חשמל - למען נוחות העבודה ולמען זה שגם דברים מסובכים יהיו קלים לעשייה הייתי ממליצה לך להתחיל לחסוך למעבד מזון איכותי ( אני ממליצה על המג'מקס ) ועל מיקסר איכותי ( אני מחסידות הקנווד) 5. כלי מטבח רגילים : מומלץ כמה כלי הגשה יפים להגשת האוכל ( אני שונאת שונאת סירים על השולחן ) שישית כוסות לשתיה קרה שישית כוסות לשתיה חמה כמה קעריות קטנות ( ואז אפשר להגיש בהן גם גלידה , גם פיצוחים , וגם סלטים לשולחן ) ואחר כך פשוט להשלים לפי הצורך וסט מלא אחד לפחות של צלחות מגבות : מומלץ כמות יפה של מגבות ( להתחלה לפחות 5) ממליצה לקנות את העבות והטובות וזה מה שעולה לי בראש כרגע אנסה להמשיך ולהיזכר