חזרתי

ycyclop

New member
חזרתי

אחרי חופשה קצרה אך נפלאה ברומא חזרתי לארץ חדור מרץ לשחק. כמובן שלא יכול להיות טיול לחו"ל מבלי לקנות משחק או שנים (ןאם זה ארה"ב אז 4-5 משחקים) אז חזרתי עם השניים הבאים Notre Dame: נראה משחק מאד מעניין עם הרבה החלטות. חוקים סה"כ פשוטים. אשמח לנסות אותו ערב המשחקים הבא Iron Dragon: משחק מהסדרה של Empire builder. משחק רכבות של הובלה. לאחר שהילדים נהנו מאד מ-EB החלטתי לקנות את זה שלוקח את המשחק ומוסיף כמה רמות של תחכום, כך שאני חושב שגם אנחנו המבוגרים גם נהנה. מה שמעניין הוא שמהשחק כבר כמה שנים טובות לא מודפס והיה עותק חדש במחיר יחסית שפוי. החנות היתה ממש חביבה. מוקדשת בעיקר למשחקי מלחמה ו-figurings אבל לא מעט משחקי לוח (מבחר בערך פי שלוש מפריק) ניתן היה גם לקנות משחקים יד שניה נדירים יחסית מה שהיה מאד נחמד (לא זולים אבל נדירים). המשחקים היו יקרים יותר מארה"ב (בממוצע כפול שנים) אבל עדיין יותר זול מאשר בארץ למרות חוזק היורו לעומט הדולר (ואני מדבר על משחקים של rio grande שגם לאיטליה צריך לשלוח) כך שלא ברור לי איך זה יצא להם כזה זול. (משחק ממוצא שעולה בפריק 300 ש"ח עלה שם ~240 שזה 20% פחות!) אני רק יכול לקוות שאולי אם יקנו פה יותר משחקים זה יצליח להוריד את המחירים

kobyshachar

New member
ברוכים הבאים

אני כבר מזמין מקום לשניים סביב השולחן של Notre Dame...

Pentax

New member
ברוכים השבים

כדי שיקנו כאן יותר משחקים צריכים להתקיים כמה תנאים: 1. אוכלוסיית ישראל תגדל פי שלוש
2 .יקום יבואן (בסיגנון של אלפיט טויס, פוקסמיינד או SS) שיתחיל "לגייר" את המשחקים 3. רשתות הגדולות כמו טויס אר אס וכפר שעשועים יתחילו למכור משחקי לוח רציניים - כך תגדל בצורה משמעותית חשיפה לתחום. ועד אז נצטרך להסתפק ב"פריק"/קוביה/SS/אתרים מחו"ל...

ycyclop

New member
עדין

גם באיטליה יש יבוא של משחקים מארה"ב ועדין המחירים זולים יותרץ עלות המשחק זהה, עלות המשלוח כנראה דומה. שכירות יותר יקרה ועדין המשחקים ב-20% יותר זולים (אם לא יותר) ואני לא מדבר על משחקים שתורגמו

Pentax

New member
ומה התשובה שלך לשאלה?

למה בפריק המשחק עולה 300 ש"ח ובאיטליה רק 240 ש"ח?

ycyclop

New member
אני יכול רק לנחש

1: אין מיסוי גבוהה כמו כאן (סה"כ מע"מ+מכס = כ-30%) 2: בכל זאת מלאי גדול יותר מאפשר משלוח ימי שהוא זול יותר (לא נעשה פה את החשבון של מלאי כנגד הזמנות) שני הדברים העיקריים שאני יכול להעלות על הדעת. מעבר לכך אני יכול רק לקוות שייהיה טוב

כמה קונים פוטנציאליים יש באיטליה?

...וכמה בישראל? בנוסף למיסוי המטורף, מכון תקנים שמעורר בך את היצרים האפלים ביותר, לוגיסטיקה יקרה ביותר - הספקים בחול לא מתיחסים אלינו ברצינות בגלל הכמויות שאנחנו קונים. ובגלל הכמויות הפוטנציאליות אף אחד לא רוצה להפיק את המשחקים בעברית, ומי כמו גלעד יודע זאת.

Reilak

New member
ברוכים השבים

די המום מהמחירים באיטליה (לטובה כמובן), ולצערי זה אומר שאני לא אוכל לסמוך על הקרובים שלי בארצות הברית שמתכננים להגיע לארץ עוד כמה חודשים. בכל מקרה ברוכים השבים!.

roybj123

New member
OMG, אישתי נוסעת לאיטליה מחר!!! כתובת בבקשה!

לא חשבתי שתחום משחקי הלוח חזק באיטליה

למעלה