חזרתי, 3 קנג'ים

oridistor

New member
חזרתי, 3 קנג'ים

הם מסובכים מדי בשבילי ללכת ולחפש אותם לפי כמות הקווים. אשמח לעזרה כרגיל ^^

GnomeBubble

New member
ככה אתה מחפש בדרך כלל?

החיפוש הקלאסי הוא לפי רדיקל וכמות קווים, למרות שיש היום תוכנות חיפוש למחשב (למרות שלא מילונים קלאסיים למיטב ידיעתי) שמאפשרים לך חיפוש רדיקלי טהור: אתה יכול להכניס כמה רדיקלים שאתה מזהה בקאנג'י (מלבד הרדיקל הראשי) ולחפש לפיהם. נסה את JWPCE למשל, או את חיפוש הקאנג'י שבאתר WWWJDIC. בקשר לקאנג'ים: הם לא מסובכים, פשוט מטושטשים
じゃあ 頼んだぞ 隹森 את הקאנג'י שסימנתי ב-隹 אני פשוט לא מסוגל לקרוא. מימין זה ה-old bird radical הזה, אבל כל מה שבא משמאל מטושטש מדי מכדי לקרוא.

jonbaum

New member
הקנג'י משמאל

הוא 雛 HINA שפירושו פרגית. לא אתפלא אם HINAMORI זה שם של מישהו.

oridistor

New member
קצת בורות מצידי...

קודם, אפשר לחפש לפי חלקים שמרכיבים את האות?! לא ידעתי ^^ - טוב לדעת. ודבר שני, מה 頼んだぞ אומר? ביקשת? Oo אני מתקשה להבין את זה כמו שצריך.

furrball

New member
בלי לדעת הקשר

אני מנחש ש-頼んだぞ זה בגדר של 頼むよ שזה משהו כמו "בבקשה" (הרי ביקשתי). במיוחד שלפני זה בא じゃ

jonbaum

New member
אין כאן שום הקשר

אבל אני מתאר לעצמי שזה אומר "אני ביקשתי ממך, HINAMORI. קוראים את זה TANONDA ZO

oridistor

New member
משפט מעצבן

shakitto shinasai yo עד כה הצלחתי להסתדר עם משפטים עד שפגשתי את המשפט הזה עכשיו... בעיקרון, אין פה אף קנג'י, אבל כיוון שאני מניח שזה עלול לעזור, כל הקטע של הshakit הוא בקאטאקאנה, השאר בהיראגאנה (כן, עד הtsu הקטנה זה בקאטאקאנה) אשמח לעזרה עם השורה.

furrball

New member
תשובה

מתוך סאנסיידו:
しゃきっ-と [2] (副)スル (1)(野菜などが)ほどよい硬さで歯切れよく快いさま。しゃきしゃき。「―したレタス」 (פריכות) (2)気持ちなどがしっかりしているさま。しゃっきり。「もっと―しろ」 (להתחזק)​
אז shakitto shinasai yo זה כמו shikkari shiro... תתחזק\תתעשט

למעלה