חזרתי עכשיו מעומר

סמדי6

New member
חזרתי עכשיו מעומר

עם צמרים ומתה להתחיל לעבוד...ולא יודעת איך אני רוצה לעשות תיק ( או שכדאי משהו אחר כמתחילה) צריך להכין איזשיהי סקיצה? ממה מכינים אותה? איפה שמים את המפל? והאם מגלגלים אותו עם מחצלת הסושי? אני מבולבלת לגמרי... עזרה בבקשה!!!!!!!! דרך אגב אני גרה בחיפה ואשמח לנדב את בתי לסדנא... אז אם מעוניינות אז יאללה ... סמדר

goldfish11

New member
מהלך עבודה של הכנת ../images/Emo100.gif

חומרים: 300-400 גר' צמר, רצוי ביריעה ולא בסרט ורצוי מסוג שוטלנד (מרינו אפשרי גם כן אך הוא עדין יותר) סבון מוצק טבעי או סבון כלים מים רותחים בשפע מפל בד טול קצת יותר מכפול מגודל התיק מחצלת גדולה (תריס - מאיקאה) מספרים טוש פרמננט

goldfish11

New member
../images/Emo100.gif1

מתכננים את צורת התיק ומשרטטים את צורתו בדו מימד על המפל. לשים לב לשרטט את צורת התיק כשהיא גדולה פי 1.5 מהגודל הרצוי (הצמר מתכווץ)

goldfish11

New member
../images/Emo100.gif2

מניחים על השולחן את המחצלת עליה חצי מהטול (החצי השני פרוש על השולחן - לא גזור) מפל גזור בצורה הרצויה על המפל מניחים חתיכות מהצמר כשהן חופפות בצורת רעפים. לכסות את כל המפל עם הצמר בשכבה אחת ולגלוש גם מסביבו קצת לכסות את המפל עם הטול שהיה פרוש להרטיב הכל במים רותחים לא לשפשף!!!

goldfish11

New member
../images/Emo100.gif3

להפוך את העבודה בזהירות כשהמחצלת נשארת על השולחן. להרים את הטול ולקפל את השאריות של הצמר שהשארנו מסביב בצד הקודם, כלפי הצד הזה. לכסות גם כאן את המפל בצמר. לשים לב!!!! גם כאן וגם בצד הקודם לעבוד לכיוון אחד - שמאל לימין או מלמעלה למטה. להשאיר שוליים לכסות בטול להרטיב ברותחים להפוך את המפל בזהירות

goldfish11

New member
../images/Emo100.gif4

לחזור על 2 ו-3 כאשר הפעם מסדרים את הצמר ב180 מעלות מהכיוון הקודם. בכל פעם לקפל קודם את השוליים. לחזור לפחות עוד 4 שכבות כך. לקשט עם צמר בשכבה הסופית להתחיל לסבן את העבודה ולהרטיב ברותחים ולשפשף לשפשף לשפשף בכל הכיוונים המון המון. לגזור את הפתח ולהוציא את המפל לשפשף את האיזור הגזור להפוך את התיק ולשפשף טוב טוב את החלק הפנימי. לגלגל את התיק עם הטול והמחצלת הלוך ושוב בכיוונים שונים לשטוף לסחוט טוב טוב ליבש בהצלחה!

הותשתי רק מלקרוא את התהליך...

ענ2ת

New member
גולדפיש. באמת לא מתיש

יופי של הסבר אני נהניתי לקרוא ההסבר מפורט וברור וגם מי שלא עסקה בליבוד יכולה להתחיל ללבד |תודה |

סמדי6

New member
את נהדרת !!!!!!!! תודה רבה לך

עכשיו כבר מאוחר אז אני אנסה מחר... לא הצלחתי להתאפק הצמר פה על השולחן אז החלטתי להתנסות בפייה אז הנה לכם התוצר הראשוני שלי......... איזה כיף לי

goldfish11

New member
סחטיין על הפיות.

לגבי התיקים - תפני לך 4 שעות בערך לעניין...

למעלה