חזרתי מרמת אביב

חזרתי מרמת אביב

עשיתי את הבדיקה לרגישויות למזון. זו בדיקה מאוד מעניינת, מתבצעת ע"י אלקטרודות שבודקות רגישות לסוגי מזון שונים, כאשר על מסך המחשב שמולנו רואים את התוצאות והבחור שעשה את הבדיקה הסביר לי מה כל דבר אומר (מאוד שונה ממה שאני מכירה בקופ"ח). באופן "מפתיע", הבדיקות הורו על רגישות מאוד חזקה לגלוטן עצמו ולכל מה שמכיל גלוטן לצד רגישות ללקטוז. היו כמה הפתעות שיכולות להסביר את ההרגשה האיומה ותופעות הלוואי שיש לי בזמן האחרון, הסבירו לי שכנראה הרסתי את המעיים עם תזונה שלא מתאימה לי ולכן יש (הרבה) דברים שאני צריכה להימנע מהם זמנית כדי לשקם את המעי, ואחרי תקופה קצרה "נטולה" נראה אם זה באמת עוזר ותיבדק שוב הרגישות. נכון לעתה, אני לא יכולה בין היתר לאכול חומוס, תירס, שמרים וסוגים שונים של קטניות, פירות וירקות. מה שהכי בעייתי זו העובדה שלמעשה אני לא יכולה לאכול לחם ופיתות... מישהו יודע אולי מה לא מכיל קמח חומוס/תירס ושמרים? בינתיים זה נראה די מבאס אבל מעורר תקווה. אחרי הבדיקה הייתה לי פגישה עם דיאטנית רצינית, קשובה ואכפתית (דבר שלא כזה מובן מאליו כידוע לחלקנו), שניסתה לעודד אותי וחזרה והדגישה שחלק מההגבלות הן זמניות, ושזה נראה כלום אבל השתדלה לארגן לי תפריט מגוון ככל האפשר, וזה לא היה לה קל, במיוחד בהתחשב בכך שעל כמה וכמה דברים שהמליצה לי עניתי ב"זה מגעיל, אני אסבול". עדיין, היא לא אמרה לי "אין לך ברירה" או "שמת לב שאת לא אוהבת הרבה דברים?" כמו דיאטניות ורופאים אחרים שהייתי אצלם. הדבר הכי טוב זה שסוף סוף מישהו מסכים איתי ולא טוען שנדמה לי שגלוטן עושה לי רע. אני אדווח בהמשך איך הולך...

איזו בדיקה זו?

אם גם אני ארצה לעבור אותה כדי לבדוק ידידותיות של מזון לגופי (לתמיכה בספורט שאני עושה)? מה לבקש מהרופא?

רופא?

זו בדיקה פרטית שעולה המון כסף ואין לי מושג מה רופאים חושבים עליה (למרות שאני מתכוונת לצלם את התוצאות ולהראות את זה לרופאים, בדגש על אלו שטענו שהכל בראש שלי). זו בדיקה שבודקת רגישות לסוגי מזון שונים ומגוונים ע"י אלקטרודות, יש טווח גבוה ויש טווח נמוך ויש את הטווח האמצעי שהוא תקין. אם התוצאה גבולית, זה אומר שיכול להיות שלאחר שיקום מערכת העיכול תוכל לחזור ולצרוך את הדברים האלו. דניאלה הביאה לפני מספר ימים קישור של המכון לתזונה נכונה במרכז הרפואי רמת אביב, אני אביא קישור שוב מאוחר יותר (אין לי כוח עכשיו, התחלתי את הדיאטה ואצלי זה אומר תפריט דל מאוד מאוד).

ואם איני טועה

הבדיקה הזו שייכת לתחום של רפואה אלטרנטיבית והאבחון בשיטה הזו לא נמצא אמין במחקרים. (אם אני מדברת על מה שאת עשית, אולי אני טועה ומדברת על משהו אחר. תני קישור כדי שאני אוכל לבדוק שזה אכן אותו דבר).

הנה קישור

ואני עדיין לא יודעת אם אמין או לא, אם זה מה שיפתור לי את בעיית אי הסבילות לאוכל אני אהיה מרוצה. בינתיים הממצאים שלהם די תאמו את מה שהגוף שלי אמר לי (מבחינת מה שאסור לי לצרוך בכלל) וההפתעות היו בדברים שאכלתי בשבועות האחרונים מאז שחזרו הסימפטומים, ככה שזה גם די מתאים. לפחות הפעם לא אמרו לי להפסיק לאכול את כל מה שעושה לי רע, כמו שאמרו כמה וכמה רופאים קונבנציונאלים (מה שמשאיר לי פחות או יותר את האפשרות לשתות מים בלבד), אלא הסבירו לי שזה זמני ושאחרי שהגוף יתנקה מהמזיקים הספציפיים האלו נבדוק איך אני מרגישה ואם הרגישות השתנתה. והדיאטנית שלהם היא דיאטנית קלינית מקסימה שעובדת גם במכבי למי שמעוניין...

כן זה מה שחשבתי...

ביוקונטרול, שעובד על ה"תדר האנרגטי" של מזונות. שיהיה לך בהצלחה, דווחי לנו איך הולך

יש לך קישורים למאמרים בנושא?

אם כן, אני אשמח אם תביאי לי. אני רוצה בלי קשר לעשות בדיקות דם שרפי קרסו דיבר עליהן (אני מנסה לאתר איפה המקום שעושה את זה) שגם פועלים לפי אותו עיקרון של זיהוי רגישות למזון, אבל אני רוצה את זה כי... בדיקות דם זה יותר אמין וזה כן יגיד משהו (אני מקווה) לרופאים הקונבנציונאלים, שאני צריכה מהם בין היתר עזרה בלהשיג פטור ממילואים (שבוע עוד חודש, את זה נראה לי שאני אעשה אבל באמת שנמאס לי).

גלזי

New member
יש לחם מיוחד ללא שמרים.

יש לנו לקוחה שלבן שלה גם יש רשימה של אלף איסורים. בסופו של דבר הוא אוכל את הפיתות לנו אבל המלצתי לה על לחם ללא שמרים (אני אברר לך את שם החברה המדוייקת - אם תרצי) וזה נמצא בחצי חינם. בהצלחה.

השאלה היא

מאיזה קמח הלחם אסור כי אם זה קמח תירס/חומוס אז זה לא עוזר הרבה... תודה על הנסיון לעזור

שחל1

New member
אסור להסתמך על בדיקה זו.

בזמנו עברתי בדיקת דם יקרה מאוד שנשלחה לאנגליה. בה נאמר לי על מספר מזונות שאני רגישה. הרופא שלי טען שאינה אמינה.שהכל שטויות. כך גך הבדיקה לרגישיות המזון המתבצעת על ידי אלקטרודות .אינה אמינה ב%100% בזמנו עברתי אותה . בזמנו ראיתי בטלויזיה על מכון בנס ציונה העושה בדיקה אחראית . אשמח לשמוע פרטים עליה .

למה הכוונה ב"להסתמך"?

אני רוצה לפתור את בעיות העיכול שלי. לגבי חלק מהדברים לא היו הפתעות גדולות, אישרו את זה שגלוטן וחלב מאוד רעים לי וכן כל הנספחים שלהם (מדובר בדברים שאני לא צורכת כבר שנים) והוסיפו עוד כמה דברים לרשימה, שלגבי חלקם נאמר לי להימנע באופן זמני ולאחר מכן נראה איך אני מרגישה ואיך הרגישות השתנתה. אם זה מה שיפתור לי את הבלאגן במערכת העיכול, זה מספיק טוב בשבילי כי זו המטרה שלי. אגב, הייתי בעבר אצל הומיאופאת שגם בודק עם אלקטרודות, והוא אמר לי כן לאכול חלק נכבד מהדברים שאמרו שאסור לי לאכול וטען שאני חייבת - הוא לא רק אמר לי מה לא לאכול אלא מה כן לאכול והרבה וטען שזה מה שיפתור לי את הבעיות. אני די התעלמתי מהדברים שהוא אמר (לא שהייתה לי ברירה, הוא נתן לי דיאטה שמבוססת על דברים שמגעילים אותי, כמו בשר אדום וכבד). עכשיו אמרו לי דברים אחרים, אני מניחה שלא כל הבדיקות הן אותו הדבר ושלא כולם רמאים, כמו שלא כל הרופאים הקונבנציונאלים מבינים על מה הם מדברים. גם לי רופאים אמרו שאני מדברת שטויות ושאני בדיאטה נ"ג סתם, אבל עובדה היא שברגע שגלוטן מתקרב אלי אני מרגישה רע, אז העדפתי להקשיב לגוף שלי ולא לרופאים האלו. אם הגוף שלי יקבל את הדיאטה בהתאם לבדיקה הזאת, אני את המטרה שלי השגתי. פחות מעניין אותי מה הרופאים יגידו.

בלי לפגוע או להעליב...

בתור ילד (לפני שאובחנתי עם צליאק וכ'ו) אמא שלי גררה אותי לכל מיני הומאופטים ושאר ירקות, נותר לי מהם טעם רע למדי בפה כך שאולי אני לחלוטין מאוזן בדעותי לעניין... זכור לי שפעם אפילו עברתי כזו בדיקה באלקטרודות, המסקנה הייתה שאני "רגיש" למליון ו1 דברים כולל כאלו שמעולם לא נחשפתי אליהם כמו חזיר. המסקנה הייתה ש-או שתימנע מכל המאכלים הללו - או שתקנה פה בבית המרקחת הסמוך כלמיני כדורים ושאר שטויות ואז הכל יהיה טוב! דוגמא למידת הרצינות של ה"שיטה" את יכולה לראות שהיא תלויה במפעיל - כמו אסטרולוגיה מדובר בניסיון להראות מדעיים. יש סיפור נורא נחמד של פיינמן בסגנון (על בני האיים שהכשירו מנחתים וכ'ו) אבל למיטב ידיעתי מדובר בהשלכת כסף ברוח. כמובן - אם יעזור לך לא משנה כמה אני אלהג ואברבר - אני בטוח שיהיה שווה כל שקל. בוקר אור!

daniela21

New member
גם אני לא מאמינה בהומאופטיה

הלכתי לשניים אחרי שגררו אותי, פעם אחת בגלל בעיה בויסות חושי - הטיפול ממש לא הועיל. ופעם נוספת כדי לגלות למה יש לי כאבי בטן, מה שכמובן לא עזר, כי רק הימנעות מגלוטן וחלב הביאה לשיפור. מה שכן הם הרוויחו יפה על חשבון ההורים שלי, לפחות הפסקנו יחסית מהר כשלא ראינו תוצאות חיוביות.

גם אני הייתי אצל הומיאופת

וזה היה משהו אחר לגמרי. בבדיקה הזאת לא אמרו לי שאני רגישה לכל החיים למליון סוגי מזון, אלא הסבירו שאני צריכה להימנע זמנית מכמה דברים ואחרי זה נראה אם הסימפטומים נעלמו ואם הרגישות פחתה. לא מכרו לי שום כדורים ושום כלום. בנוסף, כמו שכבר אמרתי, היו לי מעט מאוד הפתעות בבדיקה הזאת, חלק לא קטן ממה שאמרו שאני רגישה אליו אני יודעת כבר שנים שאני רגישה ודברים אחרים אמרו לי להימנע זמנית, ובאופן "מפתיע" מדובר בדברים שצרכתי לא מעט בתקופה שהסימפטומים חזרו בענק. צירוף מקרים? אני לא חושבת, ולכן אני נותנת לזה צ'אנס. מקסימום לא ילך, אז הלכו 900 ש"ח. אם ילך, הרווחתי את הבריאות שלי בחזרה ואת היכולת לאכול בלי לסבול (לא הכל, אבל לפחות לאכול משהו...).

אני ניסיתי, לא הלך לי בעסה...

אם עוזר/ יעזור לך - שווה כל שקל! אבל עדיין מפריע לי ה"קטע" של המצאות בסגנון... כמו אילון בן יוסף שבתוכניות הבוקר אומר לאנשים לצייר משולש ואז מסביר שהמשולש זה מטאפורה לסגולה האישית שלהם לצפיה ברגעי ההזווגות של ארנבת הבר. צריך לאכול ארוחות בוקר מול ערוץ אחר...

אתה ניסית משהו אחר

לפי מה שתיארת לא היית באותו מקום שאני מטופלת ולא עשית את הטיפול המדובר. מי יודע...

noosh 19

New member
ואיי..

לפי הצליאק. שלא הרגשתי טוב בבטן כל הזמן הייתי צריכה לעשות את הבדיקה ובאותו בוקר היה לי חום והייתי צריכה להתקשר לבטל. בסוף לא עשית וגילו לי את הצליאק. בכל אופן שייה לך בהצלחה.

נחמד

אתמול קניתי כמה דברים בחנות הטבע הקבועה שלי והרוקחת שם הציעה לי דברים שהיא יודעת שאני אוהבת, והסברתי לה על הדיאטה. היא מאוד התעניינה אבל לא הבינה למה שאני לא אעשה בדיקת צליאק בקופ"ח... זה כל כך מעצבן שהרופאים (רובם) מתעלמים מהעובדה שהתוצאות שליליות כי עשיתי אותם בתקופה "נקיה" מגלוטן וטוענים שאני סתם נמנעת. היתרון הגדול של הבדיקה הזאת הייתה שסוף סוף מישהו, כולל דיאטנית, לא מנסים לשכנע אותי שסתם נדמה לי ומורים לי לאכול דברים שגומרים לי את מערכת העיכול.

למעלה