חזרתי מפולין

תותח9

New member
חזרתי מפולין

חזרתי מפולין ובזמן הקרוב אעלה לפורום זה ולפורום שורשים משפחתיים רשמים ותמונות היה מעניין, חשוב וגם מהנה איפה הייתי ? טסנו לוורשה, ומשם לעיירה וישקוב קיימנו טקסים בווישקוב, ביקור בבית העלמין, מפגש עם ראש העיריה ושגריר ישראל נסעתי במונית לסיבוב של 600 ק"מ (וישקוב - וולודאבה - סוביבור - לובלין - וישקוב) ורשה - מסלול הגבורה בגטו, בית הכנסת נוז'יק, בית העלמין העיירה פולטוסק מצפון לוורשה טרבלינקה קרקוב - העיר העתיקה והאתרים היהודיים אושוויץ מכרות המלח בוויליצקה

שלום תותח

נשמח לראות את התמונות, וגם לשמוע יותר פירוט על הנסיעה. אגב, כמה עלתה לך המונית ואיך תקשרת עם הנהג, בפולנית? באנגלית? איך מצאת את הנהג? מדוע נפגשת עם השגריר שלנו? ועם ראש העיר? ספר...ספר...רוצים לשמוע.

תותח9

New member
על תמונות ומנהלות

העליתי חלק מהתמונות לכאן - המשך יבוא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=325&msgid=58759315 הנסיעה עלתה לי 100 דולר (כן, זו לא טעות !!!) לנסיעה מוישקוב לוולודאבה. כיוון שהארכתי את הדרך עד לובלין, והנהג גם לא רצה לאכול וחיכה לבד באוטו למרות הפצרותי (פולני או לא ?) הוספתי לו 200 זלוטי. סה"כ 160 דולר, כולל דלק לנסיעה של 600 קילומטר המונית היתה מרצדס ממוזגת, הנהג ידע אנגלית סבירה

תותח...ראיתי את הצילומים

היפים שלך בפורום שורשים. אני מאד מודה לך על האינפורמציה לגבי מחיר הנהג עם הרכב בפולין. מכיון שהיתה פה גברת אחת, הגרה בפולין, ישראלית לשעבר, שרוצה לעשות כסף קל ומהר על חשבון יושבי הפורום, והמחיר שהיא נקבה היה הרבה יותר גבוה עם תנאים נלווים. אגב, תוך כדי נסיעה הייתם צריכים גם ללון בדרך? יש אצלך פרטים של הנהג שאפשר יהיה ליצור איתו קשר בעתיד?

תותח9

New member
לא, זה היה ללא לינה

אין לי את הפרטים שלו - בחור בשם אנדז'יי שארגן את כל הביקור שלנו - קישר בינינו. הנהג גר בוישקוב, ועוסק בכל מיני עיסוקים בתחום לימוד נהיגה, יבוא רכב וכו'. לא היה צורך בלינה - הימים ארוכים, ועשינו הכל ביום אחד

תמונות מקסימות

ודרך אגב נהגזה שלקח אותי לביאליסטוק בחור בשם ולאדק הפתיע אותי לטובה,הוא שודך אלי לאחר שהנהג שהיה אמור להיות איתי דוקא יהודי הבריז ברגע האחרון אבל ולאדק או ולאדה היה בסדר גמור השתדל לעזור למצוא מקומות. שלכם חנה גונן

yo533

New member
תמונה

לפני כחודש הייתי בוורשה בנסיעה לכיוון היירה קוזניץ גם אני ראיתי את קן החסידות הזה אך לא הספקתי לצלם

הלינקה

New member
תותח, צילומים מקסימים של ארץ

ירוקה. חלק מבתי עץ נראים לי כמחסנים או אורוות. בביקורי בפולין לפני כשנתים, התפלאנו מיופים של בתי איכרים, ומגינות פרחים שליד.

deebeebee

New member
אני ראיתי בתי עץ שגרים בהם

אמנם הם לא רבים אבל עדיין יש בתי מגורים בסגנון זה בעיירות הקטנות שבאזור לובלין-זאמושץ. מלבד זאת ראיתי גם כאלה בעיירה אושויינצים.

p a l o m a

New member
שלום חצב.. אפשר לאיית לי../images/Emo140.gif

בבקשה את השם צ'יזב כמו שזה כתוב בפולנית? משפחתי קשורה למקום שנקרא ביידיש "קרשוב" אבל בפולנית קוראים לזה משהו דומה לז'צ'וב.. יכול להיות שזה אותו מקום?

talia olav

New member
אולי את מתכוונת לקז'שוב:

KRZESZOW בפולנית - הר' לא נשמעת. נמצא במחוז לובלין.

p a l o m a

New member
בדיוק טליה... לקז'שוב

אני מתכוונת . אחותי נולדה שם לפני 68 שנים.. ופרצה המלחמה ההורים ברחו לרוסיה.. והסיפור המוכר ב48 עלינו לישראל (כולל אנוכי שנולדתי חודש לפני תום המלחמה בסיביר...). ב1991 אחותי ביקרה בעיירה הקטנה קז'שוב...בתקוה למצוא את תעודת הלידה שלה.. ואכן הפנו אותה לאיזה משרד קטנטן.. ושם שלפו (זה היה משרד הפנים..) לה את התעודה המקורית ומסרו לה אותה. הם היו אדיבים והפקידה פרצה בבכי כשמסרה את התעודה... נו טוב, אני מקוה שלא הלאתי אותך... פשוט הזכרונות... אז האם יש למישהו תמונות משם? אני מתה לראות תמונה מהמקום.

talia olav

New member
אמנם מרגש מאד -

גם אני גיליתי כמה מרגש הביקור בארכיון והמגע הבלתי אמצעי עם התעודות המקוריות. זהו בעיני גם קשר פיזי עם העבר, וגם "הוכחה" לעולם שנכחד. ובאשר לעיירה - כאן דף העיירה באתר Jewishgen. בפנקס קהילות פולין, כרך 7, יש כעמוד וחצי על העיירה (מאוית שם קששוב) - ללא תמונות.

שלום גם לך,אין כל קשר בין מה שאת

ציינת לבין צ'יזב - אינני יודעת כיצד זה כתב בפולנית.צ'יזב מופיעה רק במפות מאוד גדולות(כי המקום מאוד קטן) על קו מסילת הרכבת בין וורשה לביאליסטוק.

תותח9

New member
שרשור על ביקור בוולודאבה + תמונות

העיירה וולודאבה (בה נולד אבי) נמצאת על הגבול עם אוקראינה ובלארוס. נסעתי לשם עם נהג (100 דולר + 200 זלוטי) בסיבוב שכלל את סוביבור ולובלין) בעיירה פעלה, ועדיין פועלת, מנסרת עצים שהייתה שייכת למשפחה כמעט כל בתי העיירה נשמרו מלפני מלחמת העולם. נוספו אליהם בנינים חדשים המוזיאון בבית הכנסת פעיל כל יום - זה בית כנסת בארוקי מהמאה ה-18, מהיפים בפולין בספטמבר יתקיים שם פסטיבל 3 הדתות (קתולים, פראבוסלבים, יהודים) העיר מרוחקת 82 ק"מ מלובלין, כ-220 ק"מ מוורשה תמונות בלינק המצורף http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=325&msgid=58837531

תותח9

New member
חלק ד - מחנה סוביבור

כ-15 ק"מ מדרום לוולודאבה, על הכביש המוליך דרומה לאורך גבול אוקראינה, לכיוון חלם

למעלה