חזרתי מפולין!

פולין, וואי....

כשחזרתי נורא התעצבנתי ששאלו אותי איך היה... אבל, לאנשים שהיו שם יותר קל להסביר אז... איך היה?

israel1986

New member
זה כל כך נכון..

זה באמת מעצבן. אי אפשר לתאר בשתי מילים הכל... בכל מקרה, זה היה מאוד חשוב. זאת חוויה חד פעמית ששום דבר אחר לא יכול להחליף אותה. וחוץ מזה, פולין זאת ארץ אפורה ומגעילה. כל שני מטר יש בית קברות, מחנה השמדה או יער שבו רצחו אנשים. בנוסף, הפולנים הם העם הכי לוזר שאני מכיר... פשוט דורכים עליהם בכל הזדמנות.

נכון....

כשחזרתי מפולין תיארתי את המסע כמשהו כמו "ישנתי באוטובוס ובכל פעם שהתעוררתי ראיתי או בית קברות או מחנה השמדה" ממצה דיי טוב, לא?! נראה לי שבמילא מי שלא היה שם בחיים לא יבין. וחכה, עכשיו מצפה לך השבוע הכי מדהים שיש, הקיצוניות של השינוי בין פולין לשגרה שאחרי פשוט מטרף את השכל (אני חזרתי מפולין ביום שישי בבוקר ובמוצ"ש יום אחרי זה כבר הייתי בהופעה של ברי
). הייתי מרחיבה, אבל זה לא נושא הפורום. על העם הפולני בכלל לא שווה להרחיב את הדיבור. חברים של גם נמצאים עכשיו בפולין, הם אמורים לחזור היום או מחר... תגיד.. קר ממש שם עכשיו?!

israel1986

New member
זה באמת לא נושא הפורום...

אז גם אני אקצר... לא מאוד קר שם. בימים הכי קרים שם היה בערך 9-10 מעלות, שזה לא נורא בכלל, ובחלק מהימים היה אפילו חם טיפה. גם כל השלג כבר הפשיר, נראה לי.

רק ניחוש..

[אני גם חזרתי מפולין לפני חודש, ד"א] אבל חשבת על זה שהארץ לאו דווקא מלאה בבתי קברות מחנות וכו' אלא שאלו פשוט המקומות שלקחו אותך אליהם?

israel1986

New member
ברור...

אבל חשבתי על זה רק ביום האחרון, כשהיינו בורשה, ולא באיזה מחנה או בית קברות. כל 20 מטר ראיתי עוד אנדרטה... סתם ככה באמצע העיר. באיזה עוד מדינה יש כל כך הרבה מצבות זיכרון באמצע העיר הבירה? וזה עוד בלי להזכיר את כל הערים הקטנות יותר, שבהם בכלל יש הרבה.

למעלה