חזרתי מבודפשט

bosmato

New member
חזרתי מבודפשט

אני כותבת כאן די מעט אבל חזרתי עכשיו מבודפשט ורציתי לכתוב קצת על חנויות שאולי יעניינו אותכן. לפני הנסיעה מצאתי מעט חומר על איפה יש חנויות בדים וכ"ו, כשהגעתי לבודפשט גיליתי שרוב חנויות הבדים שם הם בסגנון חנויות הבדים הישנות של נחלת בנימין אך במחירים די יקרים. לעומת זאת מצאתי כמה חנויות ממש מגניבות של crafts באופן כללי וכמה גם של תפירה וסריגה. אני התאכסנתי במלון Mercure Korona שנמצא במיקום מעולה, ממש במרכז בכיכר Kalvin ter. בין המלון למוזיאון לאומנות שימושית ישנו רחוב גדול בשם Ulloi, זה מרחק של כ 500 מטר ואם הולכים מהמלון למוזיאון אז מצד שמאל של הרחוב יש בסביבות 5 חנויות יצירה. הראשונה מוכרת הרבה דברים של טילדה כולל בדים, ריקמה, חוטים, סרטים, ספרים (לא באנגלית), ערכות להכנת בובות ועוד ובנוסף יש בחנות הרבה מאוד דברים לריקמה, תפירה וסריגה (אולי גם ליבוד, אין לי ממש מושג איך נראה ציוד של ליבוד אבל בודפשט מלאה בדברים מלובדים). אחרי החנות הזו יש מספר חנויות של חרוזים ועוד שתי חנויות גדולות שמיועדות לכל סוגי היצירה (כולל דפים, חותמות פשוטות ועוד המון דברים!). מקום נוסף שבו מצאתי שתי חנויות יצירה נחמדות הוא רחוב Vamhaz korut. גם הרחוב הזה יצא מהמלון שלי ואם הולכים מהמלון על הרחוב לכיוון הגשר שנמצא בסוף הרחוב אז מצד שמאל יחסית בהתחלה ישנה חנות של בורדה בה מוכרים חוברות, גזרות בודדות ועוד הרבה דברים של תפירה. אחרי החנות הזאת ישנה חנות שנקראת מגה פייפר, מבחינת נייר לא היה שם דברים מעניינים במיוחד אבל צמודה אליה חנות שמוכרת בדים ובגדים (אני לא קניתי בדים בבודפשט כי לדעתי הם לא היו ממש יפים ולא זולים במיוחד). אני מקווה שהמידע הזה יסייע למישהי (או אפילו מישהו) בעתיד בשמת

ofrarm

New member
לא נוסעת בקרוב אבל אשמור ואנצור תודה../images/Emo140.gif

למעלה