חזרתי מאירלנד

omer66721

New member
חזרתי מאירלנד

הנה תמונה ראשונה מה-black valley, חלק מה-Kerry way

omer66721

New member
ב-kerry way היה די קר וגשום

אני מעריך שבסביבות 8-10 מעלות בשאר המקומות היה טיפה יותר חם, אבל לא בטירוף - משהו כמו 15 מעלות מקסימום

shaishoo

New member
בתור קנאי מלידה ../images/Emo46.gif

רציתי לדעת בגדול עלות של טיול כזה ..כלומר טיסה, מחייה,מגורים (למרות שזה נכנס במחייה רציתי יותר פירוט) וכמה זמן היית
אם כמובן לא איכפת לך...

froggirl

New member
תלוי מתי טסים

ואז הכרטיס טיסה משתנה בין 470$ ל 700$ תלוי אם שוכרים רכב או באוטובוסים או טרמפים אני טסתי לשבועיים בסוף יולי וישנתי באכסניות נוער וטיילתי ברכב ובישלנו אבל יצאנו לפאבים והאלכוהול עולה... תלוי כמה טירות אתה רוצה לראות וזה עולה כניסה בצפון הוצאנו כ- 35 ליש"ט ליום בדרום כ- 50 יורו ליום עם כרטיס טיסה יוצא משהו כמו 8000-9000 ש"ח יקר אבל שווה כל פני :)

shaishoo

New member
מתי הכטיס טיסה זול יחסית

כלומר האם זה בעונות שהטיול הופך סיוט בגלל מזג האויר ?

froggirl

New member
המזג אוורי הוא בלתי צפוי שם

בכל מקרה לנו היה יום שמש מדהים ובאמצע 10 דקות של גשם זלעפות ואח"כ חום גדול ולמחרת פתאום חורף אחרי יום של קיץ... הבנת את הכוונה אני חושבת שבתקופה של ספטמבר אוקטובר או במרץ אפריל המחירים יותר נמוכים ומזג האוויר סביל ונעים הקור שם שונה מהארץ אני לא יודעת להסביר אבל היה לי פחות קר משקר לי בארץ באותן טמפ'. וגם מה שאפשר לעשות כדי להוזיל עלויות (לי היתה מגבלה של זמני הגעה וחזרה הייתי חייבת לטוס ישירות לדבלין) זה לטוס ללונדון - כל הזמן יש דילים ולהזמין הרבה מראש אחרי שקנית את הכרטיס ללונדון עוד מהארץ באינטרנט כרטיס המשך מלונדון עם ryanair או easyjet לדבלין( רק לשים לב שייצא מאותו שדה תעופה כדי לא לשלם את החיסכון במחיר של הטיסה לרכבות של לונדון) זה יכול לעלות משהו כמו בין 20 ליש"ט ל- 60 ליש"ט - משהו מגוחך כזה וזה יוצא אפילו בעונה פשוט תלוי מתי מזמינים זה חברות תעופה ללא מקומות מסומנים והן בכל אירופה ומאוד זולות.

omer66721

New member
אירלנד - עלויות - לינה

אני מתכוון לכתוב משהו מסודר על הטיול שלי לטובת גולשי הפורום, אבל הנה משהו בתור התחלה: אני ישנתי חלק מהזמן באכסניות נוער, וחלק ב-bed&breakfest או מלונות זולים. לילה באכסניה בחדר משותף עולה בין 13 ל-20 יורו, ולפעמים זה גם כולל ארוחת בוקר קונטיננטלית. דווקא האכסניות של ה-YHA (ששם זה נקרא AN oige) היו פחות טובות לרוב, לכן אני לא ממליץ לעשות את הכרטיס חבר שלהן, ולישון באכסניות העצמאיות. לילה ב-בד אנד ברקפסט/מלון זול עולה בין 30-40 יורו ליחיד / 50-60 יורו לחדר לשניים, וזה כולל כמעט תמיד ארוחת בוקר. לרוב זאת ארוחת בוקר אירית (מעולה!) או שניתו לבחור במשהו אחר. הבעייה היא שאם אתם רוצים לבשל בעצמכם ארוחות, זה די מגביל ל-לישון רק באכסניות, כי לרוב רק בהם יש מטבחים מצויידים לשימוש האורחים.

omer66721

New member
אירלנד - המסלול שלי - מערב

נחתתי בדבלין, משם ישר לקחתי אוטובוס לקורק, ישנתי שם לילה אחד ולמחרת הגעתי לקילרני. שני לילות הייתי ב-kerry way, התחלתי ללכת מקילרני, ישנתי לילה אחד ב-black valley ולילה שני ב-glencar. תכננתי להמשיך הלאה עוד יום של הליכה אבל לא ממש הרגשתי טוב והיה מזג אוויר די זוועה אז חזרתי לקילרני באוטובוס ובאותו יום נסעתי לדינגל. ישנתי שם שני לילות ואז יצאתי ל-dingle way. הלכתי מ-dingle עד Dun Chaoin, ולמחרת הלכתי עד כפר קטן שנראה ballydavid. למחרת חזרתי לדינגל, ויום למחרת לקחתי אוטובוס ל-galway (נסיעה שהייתה די סיוט, כי צריך להחליף 3 אוטובוסים, והם לא באים מיד אחד אחרי השני - כל הנסיעה הזאת לקחת לי 8 שעות!, נסיעה שאמורה לקחת 3-4 שעות...) ב-galway שכרתי אוטו, ונסעתי לכפר doolin שנמצא ב-burren, ליד צוקי מוהר. למחרת, אחרי מסלול של חצי יום ב-burren עליתי צפונה ל-cliffden, שבמחוז קונמרה. למחרת עליתי לכיוון donegal ונשארתי באיזור 4 ימים, כולל מסלול של חצי יום בצפון donegal.

froggirl

New member
עוררת בי געגועים עזים

לירוק ולשמות המוזרים של העיירות שמתחילים בבאליקילוואן... :)

omer66721

New member
תשובות - אירלנד - כללי

הייתי כמעט חודש. הטיסה עלתה לי הרבה - יותר מ-700 דולר, אבל זה בגלל שנזכרתי מאוחר שאני רוצה לטוס, אז לא היו הרבה אופציות, וגם בגלל שזה תקופת החגים. אני מאמין שאפשר לטוס גם ב-500. 10 ימים התניידתי באוטובוסים, וכל שאר התקופה שכרתי אותו, שעלה לי בערך 280 יורו ל-18 יום, מחיר די מציאה למען האמת. דלק - עלה בין 1.05 ל-1.20 יורו לליטר. בצפון אירלנד יותר יקר - 97-99 פני לליטר, לכן כדאי למלא לפני שעוברים לצפון אירלנד אוכל - אפשר לאכול פסט פוד ב-5-6 יום לארוחה, או ארוחה בפאב שתעלה 8-10 יורו (בדרך כלל זה רק מנה עיקרית). מרק למשל (שאפשר למצוא בכל פאב כמעט, עם לחם סודה אירי) עולה בבדרך כלל 3.5 יורו. בירה - פיינט (קצת יותר מחצי ליטר) עולה בין 3 ל-4 יורו הרבה גם קניתי אוכל בסופרים ובישלתי באכסניות - אפשר למצוא דברים זולים ברשתות הגדולות. אני חושב שהכי זולה זאת lidl. אין שם המון מבחר אבל דברים די זולים. בעקרון מבחינת אוכל יש הכל, אבל כמו בכל מדינה שלא מגדלת בעצמה ירקות ופירות כמעט, המחירים של אלה בשמיים... בעקרון התכנון שלי היה 50 יורו ליום, אבל נראה לי שעברתי את זה. כמובן שאם שוכרים אוטו כמה אנשים ביחד זה הרבה יותר זול. אני שכרתי לבד.

למעלה