חזרתי לביקור

tasha11

New member
חזרתי לביקור

הרבה זמן לא הייתי, עבודה, לימודים ומה לא.. פיניתי קצת זמן בשביל לעבור לראות אם יש משהו חדש וגם כדי לשאול כמה שאלות ברשותכם. הראשונה: לפעמים מגיעים זרי צבעונים עם הפקעות, כדאי לשתול אותם? ייצא מהם משהו או שחבל על הזמן? השנייה: בתמונות הבאות, מצולמים צמחים (שכמובן שכחתי את שמות כולם..) שכבר עונה שלמה לא הוציאו פריחה כלל. הם ירוקים ובריאים (לפחות כך הם נראים) אך ללא פרחים.. (בהמשך יבואו עוד שאלות) בתודה מראש

tasha11

New member
זיהוי אחד

אני יודעת שזהו סוג של קקטוס מדרום אמריקה לפי חיפוש רנדומאלי באתרי משתלות וגם שיש לו פרי מדהים. מה שצומח אצלי הוא בעל פרחים מדהימים (חבל שאין לי תמונה כרגע). מי שמכיר או בעל שני המינים, אשמח לקבל פרטים עליו.

tasha11

New member
אחרון ודי

זהו צמח שהצלנו מהדירה של אחותי. כשהיא קנתה אותה הוא היה שם די מסכן, בלי הרבה אור. היא פינתה את כל ה"ערוגה" שהיתה שם וחידשה אותה ואני לקחתי את הצמח הביתה. נשתל בעציץ ענק ועכשיו הוא מלבלב..

Riki10

New member
הצמח נקרא פיטאיה

הפיטאיה מוציאה פרח מדהים שפורח ליום אחד הפרח פורח בעיקר בלילה. והנה הפרח שפרח בלילה, ובבוקר החל לנבול... בעציץ שתולים פיטאיה ונפליטוס.

Simbbam

New member
למה הוא מוציא פרח

אם הפרח פורח רק לילה אחד? איזה מן תועלת יש בפרח כזה?

Riki10

New member
מהפרח אמור לצאת פרי הפיטאיה

וכדי שיצא מהפרח פרי, יש צורך בהאבקה.

inbarm

New member
הפריחה קשורה במאביקים

יש צמחים שמואבקים על ידי חרקי לילה, רפרפים למינהם, ואז הם פורחים בלילה. הפיטאיה היא דוגמה טובה. גם נר הלילה החופי, ובטח יש עוד. יש צמחים שפורחים גם ביום, אבל בלילה מפרישים ריחות חזקים שמושכים את המאביקים. הכל עניין של יחסי גומלין. סמוך עליהם שהם "יודעים" מה שהם "עושים". ענבר.

מייקלה1

New member
בתמונה הראשונה זו גזניה, השניה

נראית לי כמו גרמית והאחרונה , נראית כמו גזניה מגוונת.

מייקלה1

New member
התמונה לא נראית לי כמו סוג של

קקטוס.מה ששתול בעציץ- פילדנדרון דו-נוצתי.

Rוני

New member
זרי צבעונים

אין מה לשתול את הפקעת בדרך כלל הפקעת מתנוות ומוציאה פקעות בנות שבשנה הבאה תגדלה באדמה ושנה לאחר מכן תפרחנה לא יודעת אם תשימי באדמה את הפקעת שבמים, אם היא תעבור אותו תהליך או שהיא נפגעה המתקופה בה היתה מחוץ לאדמה. אבל שווה ניסוי אם ממש בא לך לעשות ניסויים

tasha11

New member
תודה לכולם

אבל עדיין, שאלת הפריחה נותרה בעינה.. מישהו\י?

tasha11

New member
ועוד משהו קטן..

עכשיו זו די בקשה.. למישהו\י יש אולי ייחור של בת שבע? השתיל ששאלתי עליו לפני כמה זמן הלך לעולמו ונורא חבל לי.. אשמח אפילו לקפוץ לקחת ושוב תודה

למעלה