חזרתי לאחר שבוע של

פאספרטו

New member
חזרתי לאחר שבוע של

חופשה מדהימה בגן עדן. לצער רבים מכם אני חוזר לשפוך את עמודותיי הבוגדניות , מעל דפי הפורום הממלכתי ביותר ברשת. כמחווה של רצון טוב , רציתי להפתיע אתכם , ולהביע סיפוק רב מחיסולו של איש החמאס הפנאט : אברהם מקאדמה. זר פרחים לטייסי חיל האויר שהעלו אותו בסערה השמיימה. ככל שהם פחות נושמים , כך הופך העולם להיות מקום טוב יותר. אנשי החמאס והג'יהד בני מוות הם. כל מי שמשתייך לזרם הדתי פנאטי , התומך בגלוי בפיגועי טרור, פועל למענם , ומתנגד למשא ומתן מדיני, חייב לדעת כי ישראל היא ביריון שמוחץ פאנטים קטנים ורצחניים בלי להניד עפעף. אני תומך ברצח אנשי צבא מהחמאס והג'יהד , בכל הנסיבות. אך בלי ביקורת כנראה שאי אפשר. לצערי החיסולים החשובים הללו מתנהלים בחלל ריק. אין להם חוקיות , סדר או השפעה על מציאות הטרור. טוב יעשה משרד הביטחון אם יגבש מדיניות של הרתעה כנגד מנהיגי הטרור. מדיניות זו צריכה להכיל בתוכה יסודות אשר יהפכו את החיסולים לאפקטיביים. כוונתי היא כזו : בשל הסיבה שהחיסולים הם רנדומליים (אקראיים ) אין בהם הרתעה. נכון אמנם שראשי הטרור כולם חיים בפחד וסכנה מתמדת , אך אנשים אלו רק שואבים מכך אנרגיה וכח לפעול. החיסולים מעודדים את הרצון לנקמה , ומעלים את המוטיבציה של הארגונים לפגוע בחפים מפשע. גם דעת הקהל בשטחים מושפעת רבות מן החיסולים, ויוצרת אמפטיה כלפי "השהידים ". כל זה יכול להשתנות אם ישראל תציב מחירון לטרור. מהו אותו מחירון: על מנת להרתיע ישראל חייבת להודיע מראש , מה יהיה המחיר שיגבה מן האירגונים על כל פיגוע , שיתבצע בתוך ישראל . יש להציב את רשימת 10 המנהיגים של החמאס והג'יהד בסדר עולה ולהודיע כי על כל פיגוע בתוך ישראל , יבוצע חיסול של אחד מן העשרה הראשונים. ובנוסף : פיצוץ בית המחבל, כליאת משפחתו וכיוצ'. וכך לאחר פיגוע תהיה לישראל מן לגיטימציה לבצע את החיסול. התמונה תהפך על פיה : במקום שהפיגועים יתפסו כתגובה על פעולות צה"ל כך החיסול יהיה תגובה לפיגוע. האחריות תיפול על ראשי החמאס. הם כאילו יחפרו לעצמם בור. תאמינו לי שב\הרבה יותר קל להקריב שהיד דביל ומסומם בן 20, מאשר להפוך עצמך לשהיד. אין ברירה אם אנשים כאילו אין שיג ושיח , רק מלחמת חורמה. רוצים לבצע פיגוע <? יאסין ! עוד פיגוע : רנטיסי ! פיגועון ? עבדאללה שאמי !! כך תשמר איזשהי הרתעה במקום חיסולים אקראיים שאין בהם חוקיות הרתעה או תיכנון אסטרטגי ארוך טווח. אך גם בלי זה. בואי נשאף שאיפת הקלה על הסתך\לקותו של כלב איסלמי מטורף פאספרטו

אני חושב שהצעתך יפה

אבל נשאלת השאלה האם היא לא מתקיימת דה-פקטו בשטחים. הרי כיום כל מנהיג טרור פלסטיני יודע שהוא מטרה לצה"ל ולכן מתחבא ומסתתר במשך כל חייו כטרוריסט. אני חושב שאולי הניתוח שלך נובע מהבנה לא נכונה של האויב: "הרבה יותר קל להקריב דביל מאשר להפוך את עצמך לשהיד". אתה יוצא מנקודת הנחה שכל מנהיגי הטרור משחקים במתאבדים כבבובות והם לא יהיו מוכנים להתאבד או להקריב עצמם בזמן הצורך. אל תהיה כל כך בטוח - יכול להיות שהם בעלי "מוטיבציה" בדיוק כמו אחיהם המתאבדים המסוממים בני העשרים.

פאספרטו

New member
אתה חייב להתעמק בניואנס

אתן לך דוגמא שתבהיר את ההצעה שלי. נאמר שפלוגה יוצאת למבצע מסוכן בעורף האויב. כל חיילי הפלוגה מקויים ומאמינים כי הם ישובו בשלום מן הפעולה. ולכן יוצאים כולם יחד , ולמרות הידיעה שחלקם לא יחזרו , הם יוצאים להסתער בשם עיקרון המוות האקראי. כל אדם נוטה להאמין שלא זה לא יקרה. הוא יידע איך להילחם ואיך להיזהר . ולכן יוצאים אנשים אל הקרב , בכוונה לחזור בחיים. בוא ניקח מצב היפוטתי לפיו, לפני היציאה לפעולה קורא המ"פ בשמותיהם של עשרה חיילים ומודיע להם , שהם לא יחזרו מהפעולה בחיים. כמה מהם יצאו לפעולה ? מה יהיה האפקט המורלי של זה על הפלוגה ? זה יפגע קשות בנכונות החיילים , והמפקדים לצאת לאותה פעולה. לכן החיסולים שמתבצעים היום , אין בהם שיטתיות. ראשי הטרור אמנם חוששים ונרדפים , אך הם נלחמים ומי שימות ימות. אך אם אתה מציב להם לפני הפעולה את התוצאה החד משמעית, כל העניין יקבל נפח אחר לחלוטין. אם משלח פיגוע מחברון ידע שהוא גוזר במו ידיו את גורלו של רנטיסי מפקדו הנערץ או את גורלו של יאסין, תהיה לו דילמה אמיתית . וגם אם יחליט לבסוף להוציא את הפיגוע אל הפועל , תהיה לישראל מן לגיטימציה להיפטר מגורם קיצוני ורצחני. יש איזו הסכמה עממית רחבה לפעולות בהירות וברורות. הפלשתינאים הציבו בפנינו חומת הרתעה, שעיקרה פיגוע התאבדות על כל פגיעה בנכסים פלשתינאיים. ישראל למרות כל פעולותיה לא יצרה חומת הרתעה דומה. התגובות של ישראל , אינן סיסטמטיות , מפיצוץ מבנים ריקיים, פיצוץ מסגריות , חיסול, כיבוש מחדש, פיצוץ בתים וכיוצ'. אין מחירון , חד בהיר וברור : פיגוע = ? ובתוך סימן השאלה הזה , הפלשתינאים ממשיכים לשחק איתנו בחתול ועכבר. פאספרטו

זהו אינו ניואנס כלל ועיקר

אתה שוב טועה בראייתך המזלזלת והתייחסותך בביטול להקרבה הפלשתינאית. חייל ישראלי שיוצא לקרב אינו שש אלי מוות. "שאהיד" פלשתינאי כן. הרחוב הפלשתינאי פיתח תרבות התאבדות ומוות, תרבות שבה המוות למען ה"מטרה" הוא מקודש. ההשוואה לתרבות הלחימה של צה"ל, שהוא צבא מוסרי וערכי, היא חסרת פרופורציות. משלח פיגועים יודע היטב שהוא עומד למות, ומוכן לכך. הפסיכולוגיה המעוותת של ארגוני הטרור גרמה לו להיות משוכנע בכך שמותו יביא עליו רק טוב. עם זאת, אני נוטה להסכים עקרונית עם הרעיון שלך, כפי שכבר אמרתי בתגובה מעלה.

פאספרטו

New member
תגובה

בודאי שאני מזלזל בפעולות התאבדות נוראות בשם הדת, אשר דוחקת את תומכי השלום לשוליים , ומכניסה לענינים את כל שועלי המלחמה המנוולים. מה הגבורה -הקרבה הגדולה בללחוץ על כפתור ולהרוג עשרות אנשים ? אני לא כל כך מתפעל מהמתאבדים האלה. אלה לא פעולות מתוחכמות כל כך כמו שנוטים להציג אותן. ישראל כולה היא מטרה נעה, בלי גדר ובלי מכשול. זה קל כמו לדפוק בחורה בשינקין. לא השוותי בין צה"ל למתאבדים. נתתי דוגמא כדי להמחיש את ההבדל בין מוות אקראי לבין מוות ידוע מראש. זהו הבדל משמעותי. דיברתי על ראשי הטרור ולא על המתאבדים עצמם , שאותם אין כמובן איך להרתיע. מנהיג חמאס המאשר פעולה שתביא ישירות למותו, הוא משהו שצריך לבדוק אותו. וגם אם יאשר את הפעולה, נוכל להיפטר ממנו באלגנטיות מסויימת. קרעת אותי לגזרים ובשורה התחתונה כתבת שאתה מסכים איתי. אז אני כותב. אני אוהב אותך. שלך פאספרטו

lsg101

New member
לשם שינוי

אני דווקא מסכים איתך, וחושב שטוב יעשה צה"ל אם יכניס סדר מסויים לדרך שבה הוא מחסל את אותם טרוריסטים, ולא באופן אקראי. קרי: כאשר ידוע לאדם שהוא נרדף בכל עת - הוא ירגיש מאויים, אבל לא יותר מכל טרוריסט אחר. כאשר הוא יודע שברגע שהוא מוציא לפועל פיגוע, הוא גוזר גזר דין מוות על עצמו או אחד מחבריו הקרובים - הוא יחשוב שבעתיים האם להוציא את הפיגוע לפועל. העניין הוא, שאני לא בטוח שלצה"ל יש לו את היכולת לחסל כל מרצח - בכל עת. יש צורך במודיעין מדוייק, בבדיקת השטח (שלא יהיה עמוס באזרחים), ועוד בדיקות כאלה ואחרות שצה"ל מבצע. עם זאת, מכיוון שתגובה לפיגוע לא חייבת לבוא בזמן מסויים, מדיניות כזאת עדיין תהווה הרתעה. אגב, בקשר לשורת השהיד דביל ומסומם: התפרסם מאמר בסוף השבוע הזה (צירפתי קישור), שהשהידים הם לאו דווקא דבילים ומסוממים, והראייה שלנו אותם כפרימיטיבים שרוצים שבעים בתולות בגן עדן, היא לא נכונה, בניסוח עדין. אני דווקא נוטה להזדהות עם הדברים שנכתבו שם. זהו. בכל אופן, ברוך השב.

פאספרטו

New member
אהלן ליאור .

רציתי לחדד קצת: אתן לך דוגמא שתבהיר את ההצעה שלי. נאמר שפלוגה יוצאת למבצע מסוכן בעורף האויב. כל חיילי הפלוגה מקויים ומאמינים כי הם ישובו בשלום מן הפעולה. ולכן יוצאים כולם יחד , ולמרות הידיעה שחלקם לא יחזרו , הם יוצאים להסתער בשם עיקרון המוות האקראי. כל אדם נוטה להאמין שלא זה לא יקרה. הוא יידע איך להילחם ואיך להיזהר . ולכן יוצאים אנשים אל הקרב , בכוונה לחזור בחיים. בוא ניקח מצב היפוטתי לפיו, לפני היציאה לפעולה קורא המ"פ בשמותיהם של עשרה חיילים ומודיע להם , שהם לא יחזרו מהפעולה בחיים. כמה מהם יצאו לפעולה ? מה יהיה האפקט המורלי של זה על הפלוגה ? זה יפגע קשות בנכונות החיילים , והמפקדים לצאת לאותה פעולה. לכן החיסולים שמתבצעים היום , אין בהם שיטתיות. ראשי הטרור אמנם חוששים ונרדפים , אך הם נלחמים ומי שימות ימות. אך אם אתה מציב להם לפני הפעולה את התוצאה החד משמעית, כל העניין יקבל נפח אחר לחלוטין. אם משלח פיגוע מחברון ידע שהוא גוזר במו ידיו את גורלו של רנטיסי מפקדו הנערץ או את גורלו של יאסין, תהיה לו דילמה אמיתית . וגם אם יחליט לבסוף להוציא את הפיגוע אל הפועל , תהיה לישראל מן לגיטימציה להיפטר מגורם קיצוני ורצחני. יש איזו הסכמה עממית רחבה לפעולות בהירות וברורות. הפלשתינאים הציבו בפנינו חומת הרתעה, שעיקרה פיגוע התאבדות על כל פגיעה בנכסים פלשתינאיים. ישראל למרות כל פעולותיה לא יצרה חומת הרתעה דומה. התגובות של ישראל , אינן סיסטמטיות , מפיצוץ מבנים ריקיים, פיצוץ מסגריות , חיסול, כיבוש מחדש, פיצוץ בתים וכיוצ'. אין מחירון , חד בהיר וברור : פיגוע = ? ובתוך סימן השאלה הזה , הפלשתינאים ממשיכים לשחק איתנו בחתול ועכבר. פאספרטו

UM2 חזר

New member
מחירון לדוגמא

פיגוע כמו זה בחיפה צריך להיות שווה: 1)כל המשפחה המורחבת של המחבל(כולל דודים ובני דודים) צריכה להיזרק ללבנון או לירדן ישר ללא שום בית משפט ובלי קשר לזה אם הם ידעו או לא ,כל רכושם צריך להיות מוחרם. 2)האיש שגייס את המחבל ובדר"כ יודעים מי זה צריך להיות מחוסל כולל ילדיו אפילו אם הם קטינים 3)כאשר יעשו למחבל לעיל הלוויה צריך לפוצץ במהלך ההלויה מטען חבלה בדיוק באותו גודל שהיה בפיגוע אם ינקטו 3 הצעדים האלו תוך 2 או 3 פעמים לא יהיו יותר פיגועים באחריות דם תחת דם ילד תחת ילד(שר החוץ בממשלת ברק)

פאספרטו

New member
מה קורה לך.?

למה תמיד להגזים ? למה לצאת מפרופורציה ? אתה קורא ספרים של אטילה ההוני .? אתה כותב : 1)כל המשפחה המורחבת של המחבל(כולל דודים ובני דודים) צריכה להיזרק ללבנון או לירדן ישר ללא שום בית משפט ובלי קשר לזה אם הם ידעו או לא ,כל רכושם צריך להיות מוחרם. מה זה ללא משפט ? אתה הרייך הרביעי ? מה זה דודים ובני דודים , אתה מטורף ? אם דוד שלו הוא רופא שתומך בכל מאודו בפתרון של שלום ? ובכלל ? מה תעשה עם רכוש מוחרם של כמה מיטות קש וספות מבית שני ? 2)האיש שגייס את המחבל ובדר"כ יודעים מי זה צריך להיות מחוסל כולל ילדיו אפילו אם הם קטינים כולל ילדיו הקטינים ? גם את משפחתו של עמיר אתה מציע לחסל? גם את בניו של גולדשטיין ? מה אשמים הילדים? אתה יורד לרמתם של המתאבדים. אתה מוכן להיות התליין ? 3)כאשר יעשו למחבל לעיל הלוויה צריך לפוצץ במהלך ההלויה מטען חבלה בדיוק באותו גודל שהיה בפיגוע אם ינקטו 3 הצעדים האלו תוך 2 או 3 פעמים לא יהיו יותר פיגועים באחריות דם תחת דם ילד תחת ילד(שר החוץ בממשלת ברק) וכמובן לפוצץ את הלוויה מהאוויר. איזה יופי של פתרון . גם הרגת את הילדים וגם פוצצת את החברים שלהם מבית הספר , רק ליתר ביטחון. חבר אם היית בראש ישראל , הייתי ממליץ למועצת הביטחון לנהוג בך כמו שנוהגים בסדאם חוסיין. מבחינה רעיונית אתה לא רחוק ממנו. עד כמה אפשר לרדת ? צריך לחסל את מי שעוסק בטרור, ואת האוכלוסייה התמימה צריך לחזק לטפח והאכיל טוכ טוב. כי אחרת לא יהיה לזה סוף. אם אתה לא מותיר ברירה בידי הצד השני , כולם יהיו מתאבדים !! פאספרטו

UM2 חזר

New member
מחירון לדוגמא

פיגוע כמו זה בחיפה צריך להיות שווה: 1)כל המשפחה המורחבת של המחבל(כולל דודים ובני דודים) צריכה להיזרק ללבנון או לירדן ישר ללא שום בית משפט ובלי קשר לזה אם הם ידעו או לא ,כל רכושם צריך להיות מוחרם. 2)האיש שגייס את המחבל ובדר"כ יודעים מי זה צריך להיות מחוסל כולל ילדיו אפילו אם הם קטינים 3)כאשר יעשו למחבל לעיל הלוויה צריך לפוצץ במהלך ההלויה מטען חבלה בדיוק באותו גודל שהיה בפיגוע אם ינקטו 3 הצעדים האלו תוך 2 או 3 פעמים לא יהיו יותר פיגועים באחריות דם תחת דם ילד תחת ילד(שר החוץ בממשלת ברק)

למעלה