חזרתי היום

מותר לי

New member
הייתי לא פעם ולא פעמיים

בכפרים ערביים (אחד של פלסטינים), ונחש מה? ואללה, אני חיה והם קיבלו אותנו כל כך יפה! אז אתה יכול ללכת בעזה עם שלט ענק "אני לא סובל אתכם", יותר קל יהיה לך לקפוץ מהגג, והכי קל: לחייך ולשאול בשלומם. לא עולה כסף, ותאמין לי הם יתיחסו אליך יפה. גם אני לא מתיחסת יפה למי ששונא אותי ורוצה ברעתי, כי אני בנאדם עם רגשות!

pdib

New member
כל הכבוד לך שאת בנאדם ../images/Emo26.gif

עם רגשות, אבל לנו יש מלחמה איתם. אז מה? נתחיל להתחשב בכל אחד עם רגשות? זה לא יגמר, בסוף נמצא את כולנו בים.

מותר לי

New member
אין לי שום מלחמה איתם

וגם לאנשים במושב שלי אין מלחמה איתם וגם לא במושבים השכנים וגם לא איפה שההורים שלי גרים. מחפש את המלחמה או את השלום? תפסיק להלחם בכל ערבי שאתה רואה ברחוב, אולי כך המדינה שלנו תיראה יותר שפויה...

pdib

New member
כן../images/Emo35.gif

אבל מה עם המחבלים שמתפוצצים בקניונים? לנו אין מלחמה איתם? מה עם כל ההפגנות נגד קיום מדינת היהודים? עם המפגינים אין לנו מלחמה? תאמיני לי, אנשים מתנגדים לקיום שלך, ואת עוד מצדיקה אותם, אבל הם אנשים עם רגשות, למה שנעשה להם משהו?

nikkey

New member
למה סלוניק?

מטרת הפורום היא,להביא את הספקנים משני הצדדים להבין את הכאוס שיש במדינה. אם חל איסור על ביטוי רגשות באופן טהור ולא מצטבע,(בלי קללות)איך נגיע לדו-קיום?

sela v

New member
אחרי שתפגוש ערבים

ותצא מהמעורה בה אתה מתחבא נדבר.

ערןממ

New member
אז איפה הסתירה שלך?

אם היהודים שונאים זרים ואינם פתוחים...איך ייתכן מצב של דו קיום?

sela v

New member
אחרי הסברים ושכנועים

של שני הצדדים, כי בכל עם יש שנאה לזר יבוא שלום או שכמו שאני חושב שהשנאה חזקה על אהבה, ונראה שהפתרון זה שמנהיג חזק יכפה שלום, ואחרי זה אנשים יבינו שהם טעו. דרך אגב גם כיום שיש שלום באירופה יש אנשים שמתנגדים לאיחודים של היבשת.

pdib

New member
ממתי מנהיג חזק כופה שלום../images/Emo35.gif

זה לא קצת סותר את עצמו? אם הוא חזק, הוא ירצה לפתח את המדינה שלו, ולהעשיר אותה, ותאמין לי שהוא לא יעשה זאת בדרכי שלום, ראה מנהיגים דיקטטורים מוסלמים (ואף לא מולמים) מהעבר. וגם אם יבוא אחד מושלם כזה, האביר על הסוס הלבן שיביא איתו את השלום, כפייה של שלום תוכל להתבצע אתה חושב? הרי כל מי שיתנגד לשלום עם ישראל יתקומם, ויש הרבה כאלה, תראה את כל ההפגנות של אירגוני הטרור כמה אנשים מתקבצים שם, בקיצור, דבר כזה לא יעבוד לעולם.

sela v

New member
מאותו רגע

שמנהיג טיפש נכנס למלחמה מטופשת. בעצם יותר קל לשכנע את העם לצאת למלחמה, מאשר לעשות שלום.

5EDEN50

New member
אתה צריך להצטרף למפגשי שלום של

יהודים וערבים ואולי תשנה את דעותך הקיצוניות.

nikkey

New member
ספר,ספר איך היה. פליייייייז!

למה אתה יוצא מתוך הנחה שזה לא ישנה לאף אחד?

sela v

New member
היה אחלה

במיוחד האוכל, אבל לא יצא לי הרבה לטייל חוץ מלמדבה, ולהר נבו.

nikkey

New member
האוכל? זה ברור. אבל

מה עם האנשים? ספר לי עליהם. לא היית במירוץ הגמלים? (מקבילה למירוץ סוסים) זו חוויה מיוחדת במינה.

sela v

New member
המטרה לא הייתה טיול

אלא מפגש עם מישהו שאני מכיר וגר בירדן, וככה לא זכיתי לחוות משהו כלפי האנשים.

למעלה