חזרתי היום

sela v

New member
חזרתי היום

מביקור קצר בעמן. קשה להגיד אם חזרתי יותר מעודד בקשר לסיכוי לשלום באזורנו. המצב קשה, וכמו שאני תמיד אומר את האשמים אפשר למצא בשני הצדדים. תחילה חשבתי כדאי לעזוב את הפורום, אבל אני חושב שאני נשאר, בגלל מספר קטן של אנשים ספציפים שנחמד לי איתם בפורום, ואני מקווה למצא עוד חדשים. לגבי אלו שחושבים שהדו קיום לא אפשרי. מאד קשה להגיע לדו קיום, ויכול להיות שיקח עוד זמן עד שיגיע פתרון, אבל אם נשב ונגיד שלא אפשרי אז כלום לא יצא, אם ננסה בסוף זה ילך. אני לא יביא את הסיפור והסיבה שלי לנסיעה, כי אני יודע שזה לא ישנה את דעתו של אף אחד בפורום לפה או לכאן, אבל סתם חשבתי לבוא ולספר על כך שהייתי שם, ועובדה שחזרתי שלם

חמדללה עלא אל סלאמה סלע

ז"א טוב שחזרת בריא ושלם אלינו. נקווה שנגיע ליום שבו טיילים ערבים ויהודים יטיילו ברחבי המזרח התיכון כשהגבולות פתוחים ובעיקר, כשהלבבות פתוחים ומקבלים את כולם באהבה. לא משנה מי הוא ומאיפה הוא מגיע. לילה טוב.

יש המון אנשי עסקים ישראלים בעמן

אתה אחד מהם? דו קיום בכללי אפשרי, אבל מה שאני טוען שחייבת להתבצע הפרדה קודם לכן. אז נוכל לקיים קשרי מסחר, וידידות. האיום על קיום ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית, היא אחת הבעיות המרכזיות בסיסכוך הזה. עד שאין הפרדה- אין דו קיום.

sela v

New member
אני ממש לא איש עסקים

אבל הוזמנתי לבקר מישהו שאני מכיר בעמן. מכיוון שרוב חברי הפורום בוחרים להסתתר מאחורי כל מיני כינויים, ומכיוון שזה לא אני. אני לא מוכן לחשוף יותר מכך. אני חושב שבעסקים יש ידידות שונה, מאשר בין אנשים רגילים. שם מדבר הכסף. אז כמו שאמרתי אני לא ארחיב בנושא את מי פגשתי שם, הדבר היחיד שאני מוכן להרחיב עליו הוא מה עשיתי. אז צפיתי שם בסרט שלא שבמילים עדינות לא אוהד ישראל. הסרט נקרה סאפרה פיל אמארה או בתרגום לעברית - השגרירות בבניין, ולמי שעוד לא מבין מדובר על שגרירות ישראל. אני חושב שבשיטה שלי בניגוד לרוב בפורום הזה, שרק יושבים ומאשימים אני מנסה להתקרב לצד השני, לא תמיד יש אוזן קשבת בצד השנייה, ולפעמים אני שומע דברים שמרגיזים אותי, אבל גם שאני מתווכח עם ישראלים יש דברים שמרגיזים אותי, אבל אני מאמין שרק בהגדלת המעגל של אנשים שמדברים אחד עם השני יש סיכוי לשינוי. כל האנשים אפילו אלה עם פתרון ההפרדה או כל פתרון אחר, בואו דברו עם הצד השני, יש כאלה בצד השני שרוצים לדבר אמנם לא הרבה, אבל גם בצד הישראלי מעטים שמוכנים לדבר עם הצד השני - אשמח לראות אם אני טועה, ופתאום אראה את חברי הפורום כן מדברים עם הצד השני, אבל ממה שראיתי הימין בישראל אפילו מפחדים ממפגש עם אנשי שמאל, ורק יודעים להגיד שניצחו בפורום וירטואלי.

pdib

New member
אני לא מאמין

שדו קיום בין המוסלמים ליהודים אפשרי. זה פשוט סותר את רעיון שתי הדתות. הדת המוסלמית לעולם לא תקבל את הלא-מוסלמי, בפרט את היהודים.

sela v

New member
אתה טועה

הדת המוסלמית מכניסה אורחים. האם הדת היהודית פתוחה? ממש לא נראה לי. היהודים שונאים זרים, מפחדים מהזר, ולא אוהבים להתחבר לזרים. אם אני טועה למה לא ענית לתגובה השניה שלי בשרשור זה?

pdib

New member
צודק.

אבל ההתפרעויות בצרפת? זה סתם שיעמום של החייעס. חוץ מזה נראה איך תדבר אחרי שאחד היקרים שלך ירצח בפיגוע של אחד הטרוריסטים, חו"ח.

סלוניק

New member
שמור על פיך.

יש בפורום גם כותבים שבני משפחתם נפגעו או נרצחו בפיגועי טרור, והעובדה היא שהשאיפה לדו-קיום נשארה.

pdib

New member
טוב, תמיד נוח לחיות באשליות.

אנשים משום מה לא מצליחים להבין שאי אפשר להשיג שלום עם הפלשתינים או הערבים, ורק גירושם ממדינה שלא שלהם הוא הפיתרון.

סלוניק

New member
בוא ננסה ככה.

pdib - כל אדם שעבר X, בהכרח יאמין ב-Y. סלוניק - לא נכון, עובדה שבפורום יש אנשים שעברו X ולא מאמינים ב-Y. pdib - אה, זה לא סותר את טענת הבסיס המופרכת והדמגוגית שלי, בגלל שהם בכלל חיים באשליות.

nikkey

New member
מה זו ההתנשאות הזו?

אם אתה חושב שהוא לא יודע את הסבר המילה,אז תסביר לו. ואם אתה חושב שהוא לא מסוגל להבין את הרעיון המסתתר מאחורי המילה, אז זכותו לקבל הסבר משכנע ולא מתנשא, כך לא בונים אימון שהוא הבסיס לדו-קיום.

סלוניק

New member
צודקת.

אך כשכותבים כמו pdib מפרסמים שטויות מקוממות כאילו נפגעי הטרור ובני משפחותיהם, אליהם שייך גם אני, קיבלו איזושהי הארה רוחנית חיובית זו בורות במקרה הטוב ורשעות במקרה הרע.

pdib

New member
בורות? ../images/Emo26.gif

בחייך, הבחורה ההיא מזכויות שנחטפה ע"י הפלשתינאים עם אמא שלה אומרת שאין לה מילה רעה לומר על הפלשתינאים, היא לא נראית לך תמימה, תגיד לי? מעניין מה כן היה עוד צריך לעשות לה ולאמא שלה כדי שהיא תבין שיש לה פה עסק עם חמומי מוח שפועלים למען אללה.

סלוניק

New member
תוכיח.

אני רוצה לראות את ההוכחה המלומדת שלך לכך שאותה בחורה, אותן מאות משפחות החברות בפורום משפחות שכולות למען השלום ועוד רבים אחרים בודים לעצמם תדמית של שלום ובעצם כולם אוהדי הפשיזם היהודי.

pdib

New member
תראה../images/Emo26.gif

1)בדרך כלל האנשים האלה מציעים כמה אפשרויות: לתת לערבים חלקים נרחבים מהארץ העיקר שיהיה הסכם שלום. אבל אם אתה שואל אותם איך הם יכולים לסמוך על הפלשתינאים אחרי הסכם אוסלו, ולאור העובדה שהדת שלהם מצווה להשפיל ולבזות את היהודים, הם לא יתנו לך תשובה מספקת. 2) הם די חיים באשליות, לפי דעתי, הרי לפי האיסלם, מותר לקבוע הסכמי שלום עם אוייב ואח"כ להפר אותם, וכולנו יודעים שלא חסרים פלשתינאים קיצוניים (שוב, ראה "הפגנות" של ארגוני הטרור), אז איך אפשר לסמוך עליהם בלי לחשוש שהם "יתקעו לנו סכין בגב" יום אחד? ואגב ההפגנות שלהם, תגיד לי, זאת איפה ראית בארץ הפגנה שבה רוב המארגנים עם קאלאצ'ים בידיים, יורים באוויר, רעולי פנים, אלה נראים לך אנשים שאתה באמת יכול להגיע איתם להסכם, והם לא יפרו אותו? בחייך, קצת היגיון. תאמין לי שגם אני רוצה שלום. אם היה מדובר באיזה גוף דמוקרטי כמו אחת ממדינות אירופה, לא הייתי אומר משהו דומה, אבל הפלשתינאים הם בדיוק ההפך!

למעלה