חזרתי אנשים......

חזרתי אנשים......

אולי תחשבו שאני אגואיסטית, וחוזרת לכאן רק כשרע לי. אולי זה נכון. לא יודעת. אבל רע לי. כל הטוב שהיה לי עד עכשיו, נעלם. אחרי אתמול. חוזרת להיות אותה ילדה אבודה שמחפשת את עצמה. ועכשיו זה יותר גרוע. עכשיו אני יודעת שיכול להיות גם אחרת. סתם. סתם מרגישה רע. ילדווקא *** שהחליטה שהיא חזקה ושורדת ***

אננדה

New member
היי ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

ברוכה השבה
אם את יודעת שיש משהו אחר,איך זה יכול להיות גרוע? עכשיו יש לך על מה לחלום, למה לשאוף. כך אנו למדים כך אנו גדלים, עוברים חוויות וחושבים אם אנו רוצים בהם או לא. מודדים את החולצה לפני שמחליטים אם אנו לוקחים אותה או לא...
חוצמזה, את חזקה ושורדת.. ככה שזה קטן עליך..

כי.....

פתאום חזרתי לנקודת הפתיחה שלי. אחרי שהיה לי מקום משלי, מקום מוגן, הוא פתאום כבר לא כזה. פתאום נפלתי חזרה לתוך הבור ללא תחתית ההוא.. יש לי למה לשאוף? אולי, אבל אני כבר לא רואה איך אני משיגה את זה בחזרה. איך אני חוזרת להיות אותה חזקה שהייתי... ילדווקא כבר לא ממש חזקה ובטח לא שורדת... נ.ב. אוהבת אותך חזרה...

אננדה

New member
נקודת הפתיחה

לא יכולה לחזור על עצמה לעולם - את לא אותה אחת - שהייתה לפני, כך שמה שנראה לך כרגע כ"חזרה לנקודת הפתיחה" חייב להיות שונה. כן, ייתכן מאוד כי ה´מקום´ נראה אותו מקום. כן, יתכן כי ה´הרגשה´ היא חזרה את הבור ללא תחתית. אך כאן מגיע הכוח שלך מבפנים שאת יכולה להבחין בהבדלים בין השניים, בין המקום שהיית בו - לבין המקום שעכשיו. מהו ה´מקום´?

צודקת......

זה לא אותו המקום. זה מקום אחר. יותר למטה, יותר עמוק. כי לפני זה המקום היה משהו שעברתי במשך כל החיים והחלטתי לחתוך את המעגל ולהמשיך הלאה. עכשיו גיליתי שזה פשוט לא עובד. אז מצבי כרגע יותר גרוע. כי אין לי לאן לשחות יותר.

אננדה

New member
תארי לך...

תינוק.. שמתחיל ללכת... עושה צעד... ונופל.. מה מייד הוא מנסה לעשות? להתרומם עוד פעם... וסיכוי סביר שהוא שוב יפול.. ושוב ירים את עצמו.. וכך עד שילמד ללכת.. זהו הכוח הפנימי שלנו, האינסטינקט הטיבעי שלנו - להתרומם כי אחרת איך נלמד ללכת? הבעיה מתחילה כאשר את חשה כי על כתפייך קיימת מעמסה כבדה אשר מונעת ממך להתרומם, או יותר נכון, מקשה עליך.. אני שואלת - במקום להתעמק ב´כמה קשה להתרומם´, נסי להבין מהי המעמסה הזאת..ואז לפרק אותה לגורמים, לראות ממה היא בנויה, ובכך להבין כי אנו אלה שנותנים לדברים את המשקל שלהם וכמו שאנו יכולים לבחור לראות במשהו ´כבד´ , אנו יכולים גם לבחור לראות אותו כ´קל´. נסי להיות יותר ספציפית. מה קרה?

אז מה קרה?

למה אנחנו כבר לא ככה? מה השתנה? למה בתור ילדים קטנין חסרי אונים אנחנו מנסים ומנסים ומנסים ולא מוותרים ובסוף אנחנו מצליחים ללכת לדבר ולעשות הכל ועכשיו שבגרנו ויש לנו יותר אפשרויות אנחנו מוותרים יותר ומעדיפים לא לנסות שוב ושוב ושוב למה? מה קרה? מה השתנה אצלנו?

חשובונת....

תרשי לי להזכיר לך משהו שמאדי הביאה לפני כמה ימים: כשהייתי קטן אהבתי מאוד את הקרקס. במיוחד אהבתי את החיות ומכל החיות הכי אהבתי את הפיל. במשך ההופעה הציג היצור הענקי הזה את כישוריו. בהפסקה שבין ההופעות היה הפיל קשור בשרשרת ליתד שהיתה נטועה באדמה.. היתד לא היתה אלא חתיכת עץ לא גדולה שרק כמה סנטימטרים ממנה היו תקועים באדמה. למרות השרשרת הכבדה והחזרה היה לי ברור לחלוטין, שהחיה הזאת שיכולה לעקור עץ שלם מהשורש ללא קושי, יכולה בקלילות רבה למשוך את היתד הקטנה מהאדמה ולברוח. התעלומה היתה ברורה וגלויה לעין- מה מחזיק אותו שם? כשהייתי בן חמש או שש, עדיין סמכתי על חכמתם של המבוגרים שלשאלתי ענו כי הפיל לא בורח כי הוא פיל מאולף. שאלתי את השאלה המתבקשת: אם הוא מאולף, למה בכלל צריך לקשור אותו? לא זכור לי שקיבלתי תשובה הגיונית. עם הזמן שכחתי את תעלומת הפיל והיתד, אך לפני כמה שנים פגשתי מישהו מספיק חכם שידע את התשובה: "הפיל לא ברוח כי הוא קשור ליתד דומה מאז שיה צעיר מאוד". עצמתי עיניים ודמיינתי את הגור הקטן, רגע אחרי שנולד. אני בטוח שאז הפילון דחף, משך , הזיע ועשה הכל כדי להשתחרר, אבל לשווא. היתד היתה חזקה ממנו. אני מוכן להישבע שהפילון היה נרדם מותש מהמאמצים כדי לקום למחרת היום ולנסות להשתחרר, וכך גם ביום שאחרי ובזה שאחריו, עד שהגיע היום, יום איום ונורא בחייו של הפילון שבו השלים עם חוסר האונים שלו ונכנע ליתד. מוסר ההשכל הוא לא לפילים בלבד. הפיל החזק והגדול הזה שאנחנו רואים בקרקס לא בורח, כי הוא מאמין שהוא לא יכול, הוא זוכר את אי היכולת שלו, את תחושת חוסר האונים שהפנים מעט אחרי שנולד. הדבר הכי נורא הוא שאף פעם לא הטיל ספק של ממש בתכונה זו. הוא אף פעם לא ניסה לבחון את כוחו מחדש.

אורלי_ל

New member
אני אוהבת את הסיפור הזה על הפיל

ובכל מקרה, הנפילה, היא לא לאותו מקום אלא כמה צעדים אחורה... אבל את מרגישה את הנפילה. יבוא יום, תביטי אחורה ותראי את כל הדרך שעשית.

דיון מעניין

אם את שואלת את השאלה הזאת סימן שעדיין לא הבנת חכמה גדולה שדווקא ילדים מבינים היטב. ילדים וזקנים סינים. שהתשובה יחידה לשאלה למה.. היא - ככה. מה זה חשוב למה ? .. מה שמשנה זה .. איך ! איך לפעולה אחרת. בקשר לדיון הזה.. מה דעתך במקום כל פעם שאת נופלת להגיד לעצמך שזהו הגעת לחור עמוק שממנו אי אפשר לצאת להגיד לעצמך .. שסך הכל נפלת ועליך לנסות שוב ולקום? זה נקרא להתאמן ! ילדים מבינים את זה.. כדי להצליח במשהו צריך להתאמן עד שזה הולך חלק. אני מבין את רוב הדברים האלה. את חושבת שאני לא נופל? נופל ועוד איך ! אבל קם.. וכשאני למטה, אני לא מזיין לעצמי את השכל על זה ששום דבר לא הולך. יש לך היום אמונה שאת יכולה ללכת על הרגליים כי התאמנת עליה בעבר.. אם תתאמני על משהו שלא הולך לך היום, בקרוב גם זה יהפוך לאמונה חדשה שזה כן הולך ויהיה חלק ממך, כמו שהליכה היא חלק ממך. אמונה = אימון

יותר ספציפית זה קשה.....

אבל תודה על הנסיונות.... אני אהיה בסדר. זה כנראה רק משבר חולף בדרך הארוכה.
מווואאאההה....

סך הכל נפלת

ותראי מה עשית מזה.. מה בעצם?.. נפלת... יאללה, חזרה להתאמן, קומי על הרגליים ותתאמני ביציבות. תסתכלי על ילדים.. תלמדי משהו! לא תראי ילד שאומר "שיט נפלתי וזה הכי גרוע עכשיו ואני במרה שחורה והכל לא עובד לי ואני זבל וכלום לא הולך לי ואני מרגיש חרא" הוא יעזוב את זה בצד וימשיך להתאמן...

אננדה

New member
דפוסים.....

לשאלתכם: מה קרה לנו מאז היותנו ילדים קטנים.. גדלנו, זה מה שקרה.. גדלנו לאט לאט והתחלנו לרכוש ´דפוסים´ מסוימים שבהתחלה ההורים שלנו הטמיעו בנו, לאחר מכן בית הספר והחברים, לאחר מכן התיכון ובעיות ההתבגרות שלנו וכל זאת - אנו בעצם ´רוכשים´ מחשבות, דפוסי התנהגות וכיו´ שבעצם אין להם שום קשר למי שאנחנו באמת !! אנו מגיעים לשלב מסוים בחיינו בו אנו מתחילים לשאול שאלות. מתי זה קורה? כשקורה לנו משהו שלכאורה נראה כי פגע בנו. לא משנה באיזה תחום, לאו דווקא בחיי האהבה למרות שזהו התחום המרכזי שמצליח לגרום לכל כך הרבה אנשים לשאול שאלות. הבכי שלנו הוא הביטוי הטוב ביותר של האני הפנימי שלנו, האמיתי שקיים מעבר לדפוסים עליהם דיברתי קודם, כשהאני הזה מתעורר אנו מתחילים לשאול שאלות, מתחילים ´לחוות´ רגשות שלא הכרנו קודם. לכן, אלה שלכאורה ´פוגעים´ בנו - הינם החברים הכי טובים שלנו כי בזכותם דורבנו לשאול את השאלות האלה.. ולחפש ... ולמצוא להן פיתרון.. וכשאנחנו מוצאים פיתרון - זה הכי נפלא בעולם.. אנו לומדים להכיר את הכוחות שבנו שלא הכרנו קודם.. ואם מחליטים לטאטא מתחת לשטיח, או סתם להתעלם ולחכות שיעבור - אומר רק שאותם דברים שאנו מתעלמים מהם לאורח חיינו - הופכים להיות הגורל שלנו.. טובה שעה אחת קודם
You have to let it all go - FEAR, DOUBT AND DISBELIEFE

../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo24.gif

בשביל מה שזה שווה, אני כאן בשבילך.

למעלה