חזרתי אנשים...

צביקוש21

New member
חזרתי אנשים...

החלטתי להמשיך בהתעסקות שורשי משפחת סבתי.. לאחר הפסקה... אגב... למתענינים החודש יצא ספר חדש של סבתא שלי . שם הספר: "אלימות בעולם קסום". אגב למי ששואל את עצמו מי זאת סבתא שלי אז מדובר בד"ר דינה שטרן מרצה בכירה בדימוס באוניברסיטת בר אילן (ד"ר לספרות ולשון, מומחית לעניני שי עגנון וביאליק) סבתא שלי ניצולת שואה , ילידת זדונסקה וולה , וניצולת גיטו לודז. אחד הספרים שלה שיותר מענינים וקשורים לענינו של הפורום הוא הספר "בני עקיבא לודז". בכל אופן למי שלא מכיר אותי אני מתעסק במסגרת מחקר על שורשי משפחת סבתי בעיקר בחיפוש מידע על שני אנשים ספסציפים: 1: שמעון גליקסמן - בן דוד של סבתא שלי שכנראה שרד את השואה ולאחר השואה חיפש את סבתא שלי בארץ ישראל וניסה ליצור איתה קשר (אי שם בשנות ה 20\30? ומאז לא שמעה ממנו. כנראה ורק כנראה ירד לארה"ב (זאת רק סברה) 2: צבי שטרן ז"ל 1919-1949 (נפטר ב ז" חשוון תש"י 30.10.1949) דוד של אבא שלי. קבור בבית הקברות של מגדיאל . נסיבות מותו לא ידועות (ממחקר שערכתי עם אנשים שהכירו אותו עולה שכנראה התאבד. (אפילו הגעתי לעדי ראיה... מדהים)

צביקוש21

New member
בני עקיבא לודז.. למתענינים

למתענינים הנה תקציר של הספר "בני עקיבא לודז": בני עקיבא לודז... זהו סיפורו של ארגון בני עקיבא לודז, שפעל בפולניה בשנות השלושים של המאה בטרם שואה. הסיפור הוא חלק מן המציאות של התקופה , ואנו מביאים אותו בזיקה לגופים השונים, עמם בא ארגון זה במגע, ועמם גם נאבק על זכותו לעצמאות ולאי תלות במהלך חייו הקצרים והסוערים. כך הננו מתוודעים גם לשאר ארגוני הנוער הציוני דתי בפולין, על הדומה והשונה שביניהם , ועל המעמד המיוחד לו זכתה בני עקיבא בארץ ישראל בעולמם של ארגוני הנוער בפולין באותה תקופה הרת גורל על גבול האימה והתקווה. (כותבת הספר ד"ר דינה שטרן , חניכת בני עקיבא לודז בנעוריה , היא רעייתו של פרופסור אליעזר שטרן ז"ל ממיסדי בני עקיבא לודז והסביבה.)

צביקוש21

New member
עוד משפחות שאני חוקר

גליקסמן - (משפחתה של סבתא שלי) מהעיירה זדונסקה וולה. קליין (משפחתה של אמא של סבתא שלי) - לא ידוע היכן נולדה אמא של סבתא שלי אך ידוע לי שהיו לה קרובים כלשהם בעיירות: ווארטה , זגייז, ושראדז. שטרן (המשפחה של סבא שלי ז"ל)-ממה שידוע לי סבא שלי נולד בעיר קילצה ובשלב יותר מאוחר עברו להתגורר בעיר לודז. מקום מגוריו של משפחת סבא שלי בלודז היה ברחוב קילינסקיגו 38\36. שטרן- קופל - אבא של סבא שלי .. נולד בעיירה חמיאלניק בשנת 1891 . שמו היה יעקב קופל שטרן. היה אדם דתי מאד וככל הנראה נמנה על חסידי קוצק. מיכרובסקי- משפחתה של אמא של סבא שלי. שמה היה טאובה שטרן לבית מיכרובסקי . נולדה בעיר הציורית צאוסטוחובה. ילידת 1896. מופיעה בספר השמות של תושבי גטו לודז המצוי בידי אירגון יוצאי לודז בישראל. נפטרה בשנת 1944 במחנה ההשמדה באושוויץ. המשך יבוא...

צביקוש21

New member
זיכרון עולם ! לכבוד יום השואה ../images/Emo16.gif

מדברים שכתבה סבתא שלי בספר המשפחה שלנו לזכר משפחתה שנספו בשואה.. "לובה , ברונייה , מונייק ואיצוש , אחיותי ואחי הנאהבים והנעימים, איך פגעו בכם הנאצים , חיות האדם ! איך הושלכתם קורבן למולך על אדמת פולין הצמאה לדם. איך התנכרה לכם פולין , מולדתנו החורגת! אבי ואמי היקרים , מה מרה הייתה אחריתכם ואחרית המשפחה שייסתדם, שטיפחתם בדאגה כה רבה ובתקווה כה גדולה. לא זכיתם לראות את ילדיכם מקימים בית משלהם, מולידים ילדים. נכד ונין לא השתעשעו על ברכיכם. אמי היתה כבת ארבעים וארבע בהיפרדי ממנה . אבי היה כבן ארבעים ושבע. לובה הייתה כבת עשרים ואחת, ברוניה-כבת תשע עשרה. מונייק היה כבן חמש עשרה וחצי, איצוש היה בן שתים עשרה שנה. כולם נרצחו בידי הנאצים , מי במחנה ההשמדה , בחלמנו , שם הומתו תושבי גיטו לודז , ומי בתאי הגזים של אושוויץ, שם הומתו תושבי וורשה. הנאהבים והנעימים בחייהם ובמותם לא נפרדו. ינקום השם את דמם. יהי זכרם ברוך ! " נ זכור ולא נשכח !

כיף לראות אותך כאן שוב, צביקוש../images/Emo70.gif

אני שמח שהחלטת לחזור לפעילות בנושא המשפחתי, ואני מקווה שתוכל לקבל כאן כיוונים חדשים. מאז ש"עזבת" אותנו, נוספו כאן אנשים רבים עם ידע רב בנושאים שונים. ברכות ליציאת הספר החדש של סבתך ובהצלחה בהכל, ארנון נ.ב. אני מקווה שאת ההודעות על המפגש הבא (שיהיה, כנראה, עוד זמן רב... ) - לא תפספס...

צביקוש21

New member
צבי שטרן ז"ל מי הכיר? מי יודע?

הגיע לידי עוד מידע על דוד של אבא שלי שנפטר בנסיבות מסתוריות בשנת 1949. אולי המידע הזה יעזור לדעת עוד עליו ואולי מישהו מהפורום יקרא את המידע וזה יעורר זכרונות אצל אנשים מבוגרים... ואני מצוטט מתוך דברים שנכתבו עלי צבי שטרן... במהלך מלחמת העולם השנייה התארגנו בארץ פלוגות של מתנדבים שהפכו עם הזמן לבריגדה היהודית שלחמה באויב הנאצי תחת דגל צבאותהברית. צבי הצטרף לבריגדה היהודית מראשית הקמתה ושרת בין שורותיה כארבע שנים בין השנים : 1946-1942 . במסגרת שירותו זה ניפגש עם פליטיט שואה בסיום המלחמה.. ומילא תפקיד של מנהל בית ספר "אודים" בסנטה מריה שבאיטליה... אם יש כאן מישהו שמכיר אנשים שלחמו בבריגדה המדוברת או אם יש אנשים שמכירים מישהו שלמד בשנות ה 40 בבי"ס אודים בסנטה מריה שבאיטליה ושמע על צבי שטרן ז"ל אשמח מאד לקבל מידע ... וסיפורים..

friend9

New member
האם צבי שטרן....

....שלך הוא המצולם בתמונות מס' 27359 עד 27361 בארכיון בית לוחמי הגטאות hebrew.gfh.org.il/search.asp ?

צביקוש21

New member
לפי התמונה אכן הוא...

התמונה קצת מטושטשת אבל זה השני משמאל שעומד... נדמה לי שאצל סבתא שלי גם יש את התמונה הנ"ל..

friend9

New member
אם תיכנס לאתר...

...שציינתי, תוכל לראות גם את 3 התמונות גדולות וברורות, וגם דברי הסבר.

צביקוש21

New member
טעות בזיהוי.. סליחה..

בדקתי את התמונה פעם נוספת... כנראה שזה לא הוא .. אבל זה רק כנראה.. ביום ראשון אני אתן לסבתא שלי להתבונן והיא תוכל לאשר לי אם זה הוא או לא כי בכל התמונות שיש לנו הוא מופיע עם משקפיים.... בכל אופן צבי שטרן ז"ל קבור בבית הקברות של מגדיאל. (לשעבר) לשמחתי לפני כמה חודשים הצלחתי להגיע לאחד מחניכיו במוסד של מגדיאל משנות ה 40 .. חניך שהיום הוא תא"ל במילואים ולשעבר ראש מועצת רמת השרון פיחוטקה אפרים.

למעלה