חזרתייייייי

חזרתייייייי ../images/Emo140.gif

החלטתי לחזור הביתה באמצע הטיול. התגעעגתי ולא יכולתי לשאת את השקט ואת האווירה שמה. אנשים, סיני היא גן עדן בעונה הזאת. שמש, שמיים כחולים, ים, סמים... הרבה סמים ושתייה
. יש דוקיום בין ערבים ליהודים בסיני. (כמעט בכיתי מרוב דוקיום). רוב היהודים שפגשתי מגיעים כדי להתמסטל ולשתות. היה מגעיל לפעמים. הגעתי למסקנה שהישראלים אסון על סיני. עשו מהבדואים סוחרי סמים ושיכורים. היה לי רע לראות את הדברים האלה. וכמובן, בדרך חזרה חזרתי עם שני יהודים ארצה. כמובן שבגלל שהדרכונים שלנו היו ביחד התבקשנו לעבור בדיקה בטחונית. הבדיקה הבטחונית הייתה לזרים (יהודיה עם חבר סיני או יפני), שלושה ערבים, ואנוכי עם שני החברים שלי. בקיצור, בעסה לנסוע לסיני ולראות את חיי הבדואים שם ואת יחס הישראלים למקום. סיני היא "שלנו" בעיני הישראל. אין ספק!

motyka

New member
ברוכה החוזרת

סיני בשבילי היא זכרונות נעורים, געגועים והבנה שההיסטוריה לא תחזור.

sela v

New member
איפה היית?

אני חושב שזה תלוי איפה נוסעים. בדהב יש פחות ישראלים, ופחות השפעה ישראלית. דרך אגב זה לא אופי ישראלי זה אופי של עדר. למשל בספרד יש מקומות של אנגלים, שזה כאילו להיות באנגליה.

הייתי בביר סוויר בחוף של "צבאח"

צבאח על כל פנים בבית חולים בגלל צרות בגלל השתיה. הבנתי ממישהי שישראלים מביאים לו בקבוקי ויסקי למרות שהם יודעים שהוא אלכוהוליסט.

5EDEN50

New member
איני יודעת מזה צבאח אך אם הוא שתיין

הוא צריך להיות בגמילה וכל שתיין צריך להחליט החלטות ולקחת האחריות על החיים שלו ולהגיד: "לא "כשמשהו מציע לו לשתות אלכהול. את יודעת כשאת אומרת : "ישראלים מביאים לו בקבוקי ויסקי למרות שהם יודעים שהוא אלכוהליסט" זה נשמע מגמתי אנטי שמי מה המטרה שלך? מה קורה לך לוחמת השלום והדו קיום?

איפה האנטישימיות עדן?

אין לי שום מטרה. הפסקתי את הטיול שלי כי לא יכולתי להמשיך לצפות בזה ולשתוק. ממתי אסור לבקר תופעות? זה עושה אותך נגד שלום ודוקיום? אני בעד שלום ודו קיום אמיתיים. יחסי סוחר סמים ומסומם לא יחסי דוקיום מבחינתי. אשמח לביקורת עניינית ולא לאמירות כמו "מה קרה לך?" ו- מה המטרה שלך?".

5EDEN50

New member
שמים כחולים אני מצטערת באמת..

הייתי גסת רוח , נסערתי במקצת כי הבנתי ממה שכתבת כיאילו הישראלים מקלקלים את הבדואים בסיני.אין ספק שזכותך להביע דיעה ובהחלט הייתי צריכה למתן את תגובתי ,איתך הסליחה.

nikkey

New member
עדן היקרה.לא חושבת שהיה

לך על מה להתנצל.כל מה שאמרת,הוא נכון מאד. שמים אכן דיברה לא לעניין,ונראה שהיתה נסערת מאד. חבל מאד.

5EDEN50

New member
שמים כחולים מה שלומך? לא הוגן

להאשים ולהגיד "שיהודים אסון לסיני " זה נשמע אנטי שמי. ראשית מבחינה חוקית העבריינים האמיתיים כאן הם הבדואים סוחרי הסמים והם לא הקרבן בקטע הזה!!! מאז ומתמיד הם הבריחו סמים ממצרים, ואת זה לא המציאו הישראלים. נכון שחלק מהישראלים בתקופה מסויימת לחייהם לוקחים פסק זמן נוסעים להודו או לסיני ומתמסטלים אך ברובם אחר כך חוזרים למסלול של לימודים באוניברסיטה ולשיגרת יום יום ובדרך כלל ללא סמים. שמים כחולים באמת היית עדה שישראלי שם טען שסיני הינה שלו או שפשוט נסחפת ,מה קורה לך?

נראה לי שמה שהיא אמרה זה

"שהישראלים אסון על סיני"... משמע לא בהכרח יהודים. אבל אני מסכים עם זה שהבדואים שם לא תמימים ולא בטיח, מבחינתם זה ביזנס, וכמה שיותר- יותר טוב. שירין אני מופתע מההתפלאות על הסטלבת של סיני, הרי ידוע שסיני היא מעוז הסטלנות הישראלי עוד משנות השבעים.

"לילה ראשון בלי אימא"

יש שיר שמתאר את התחושות שהיו לך כנראה בסיני. אני שמח שנהנית, אבל לא מסכים אתך שהישראלים הם אלו שהפכו את הבדואים סוחרי סמים ושיכורים. עוד לפני מלחמת ששת הימים היו הבדואים מבריחים סמים מסיני לישראל או מירדן למצריים דרך ישראל. מקווה שהבדיקה הבטחונית היתה נסבלת.

למעלה