פסבדולוגיה מול מחקרולוגיה
היי אמיליאנו אז ככה: 1. יש טונות של
מחקרים רפואיים אובייקטיביים על תרומת היוגה במערך הרפואה האלטרנטיבית/המשלימה את הרפואה המודרנית. אתה צריך רק לשוטט ברשת ותמצא את מבוקשך. 2. על
מחקרים אני לא יודע מה הידע שלך על
מחקרים ואיך הם נערכים. ואשמח לשמוע ממך על זה. מהנסיון האישי שלי ב
מחקרים לא רפואיים ומהעבודה שלי בעבר עם חב' תרופות בינלאומית אני יכול לומר לך ש
מחקרים אובייקטיביים הם לעולם לא "אובייקטיביים".
מחקרים נעשים תמיד דרך הפריזמה של החוקר. עשיית ה
מחקר היא דבר אחד. התוצאות המתפרסמות בתקשורת הרפואית(דרך ועידות רפואיות, מכוני
מחקר, קתדרות אוניברסיטאיות, פרסומים
מחקריים ואחרים ) היא לעיתים דבר אחר לחלוטין. ז"א שלא תמיד תמצא שם בדיוק את הנתונים/התוצאות של ה
מחקר. 3.
מחקרים אלטרנטיביים אתה שואל למה הם האמת נעשים? ובכן, הסיבות פשוטות. והנה דוגמה פשוטה אחת קח את עצמך- למשל, יש לך בעיה רפואית (- חס וחלילה- שלא תהיה - טפו טפו טפו) ואתה מגיע למומחה. באם אתה אדם דעתני ואינטליגנטי(כמו שאני חושב) חזקה עליך שתפנה ותבקש ותעשה "סקנד אופיניון" . פשוט, תמיד כדאי ושווה לשמוע עוד מומחה בתחום לאותו נושא.בבחינת, דעת מומחים תרבה חכמה. ככה זה גם ב
מחקרים. יש ביקוש-יש היצע. המדע הרפואי "עומד על פרשת דרכים" ואני קורא לזה -תקיעות זמנית- בפתרון בעיות רפואית. מאידך מתפתח לו שוק רפואי אלטרנטיבי שהולך וגואה(לא ניכנס כרגע לסיבות) וזה די טבעי שיערכו עליו ובו
מחקרים (גם מצד הממסד הרפואי) ורק כדי לעשות פינאלה כרגע, הנה פרסום אחד על
מחקרים שנעשו על בעיות לב ולחץ דם (כמו שאמרתי בתחילה- יש כאלו הרבה) http://www.abundantwellbeing.com/Cardiac_Teacher_Training/lifestylestudy.html ממנו תוכל להגיע לקישורים נוספים. קריאה נעימה. בברכה ואהבה יוגי בר