חזרתו של אמיל באתורי.

בכל אופן,

בשלב הזה אני כבר אמור לקבל תשובות בסגנון של " אל תתפלפל- לך תתמתח בהרי ההימלאיה 70 שנים ותגיע להארה! "

מפני שאני חדשה כאן

יקח לי זמן לעמוד על טיב בשלותם של המשתתפים, מעבר לטיב כוונותיהם, בדיון.. לאור התגובות האחרונות וכמו כן חוסר התגובה להתייחסותי הרצינית לגישתך המבטלת ניכר כי טרם הגעת למידת הבגרות המספקת על מנת להרחיב את אפיקי החשיבה הנוקשים שהמוטבציה להם נעוצה ביצר הצדקנות של האגו. אתה מנסה לשחק ב"הורדות ידיים" עם אנשים שלא משתתפים במשחק הזה ואף אינך ער לכך. לאנשים אמת פנימית מגובשת משל עצמם. המחשבה שתוכל להגיח פתאום ולפזר דברי תוכחה שיטלטלו אמת זו, המחשבה הזו נגועה ביוהרה מזוקקת (ודי מתמיהה..), שהיא לפי היוגה מכשול גדול בין אדם לעצמו ובין אדם לזולתו. אם קיים איזה שיעור בדיון הזה נראה לי שזהו השיעור. הויכוח הצדקני לעומת זאת מיותר ומשני. זו דעתי כמובן
המון בריאות!

תירוצים לא יעזרו כתחליף,

תירוצים לא יעזרו לך באותו האופן שפסיכולוגיה בשני דולר לא תעזור לך על מנת להתחמק מהודאה בדבר אי יכולתה של היוגה לספק מזור למרבית בני האדם. אני בסה"כ מבקש מחקרים אובייקטיבים ומביע ביקורת רצינית כנגד השתתת בריאות בין היתר על בסיס האסאנות, אבל במקום לקבל תשובות אני מקבל כעת את הפסיכולוגיה בגרוש הפסבדו-מדעית הגמורה הזאת. אני בז לתשובות כאלו והן לי כמושא לשעשוע. אבל אל לי לשכוח שחיים רוחניים זה אקרובטיקה, מלמול " אום! ", מתיחות, פיסיולוגיה ואולי איזה " אור ואהבה " פה ושם, ולא חלילה התפלפלות של ארגומנטים תאולוגים או ראיה מדעית וצלולה מדעות קדומות ומיסטיקות נבערות מדעת שמזכה אותי בפסבדו פסיכולוגיה של שני דולר. לפחות בידור איכותי לשעות הערב- הרווחתי!

ובנוגע לחריפות מחשבה כמכשול-

ובנוגע לחריפות מחשבתית ומחשבה אובייקטיבית כמכשול על פי היוגה, אני מניח שבפילוסופיה היוגית של הסנתנה דהרמה שמכירה בהיות הנאמנות המוחלטת לגורו נחוצה, לא הייתי יכול להתקבל כתלמיד מן המניין במרבית האשראמים היוגיים בהודו אלא אם כן הייתי מכה על חטא, מבקש מהגורו הנסגד והקדוש שימחל לי על חטאיי, מגיע בבגדי ויניל ומבקש ממנו להצליף בי בשוט עור תוך כדי מלמול פסוקים מאיזו סוטרה.

יוגי בר

New member
חריפות בלבלות וצרכים סמויים

היי אמיל חביבי אז ככה: 1. הבחנות חריפות אינה מכסה על בורות- שזה חוסר ידע- ואין בה כדי לתת לגיטימציה לחרפות. 2. בלבלות בורות לא יכולה להתהדר באובייקטיביות. היא עדיין נשארת בורות. אל תבלבל ולא תתבלבל. מה שאומר שאם טיפסת על עץ גבוה אתה צריך לרדת ממנו. לבד. צרכים סמויים ובנוגע לבגדי ויניל ושוט עור- אין מה לעשות. ולטובת הצרכים הסמויים שלך העולים להכרה בצורת מחשבות ודימויים צריך לתת את הבמה הראויה. ועם כל הכבוד- היא לא יוגה. נסה סאדו מאזו. בברכה ואהבה יוגי בר

אני לא מבינה את הרעש שלך

"אני בז לתשובות כאלו והן לי כמושא לשעשוע.." "לפחות בידור איכותי לשעות הערב- הרווחתי!.." אם זלזול בנקודות מבט שאינך מבין או אינך בשל להכיל "מבדר" אותך שיבושם לך. מה שאני לא מבינה זה למה אתה חושב שזה אמור לעניין מישהו כאן? מזמן לא שמעתי אדם שכה מתגאה בחסרונותיו.

יוגי בר

New member
פסבדולוגיה מול מחקרולוגיה

היי אמיליאנו אז ככה: 1. יש טונות של מחקרים רפואיים אובייקטיביים על תרומת היוגה במערך הרפואה האלטרנטיבית/המשלימה את הרפואה המודרנית. אתה צריך רק לשוטט ברשת ותמצא את מבוקשך. 2. על מחקרים אני לא יודע מה הידע שלך על מחקרים ואיך הם נערכים. ואשמח לשמוע ממך על זה. מהנסיון האישי שלי במחקרים לא רפואיים ומהעבודה שלי בעבר עם חב' תרופות בינלאומית אני יכול לומר לך שמחקרים אובייקטיביים הם לעולם לא "אובייקטיביים". מחקרים נעשים תמיד דרך הפריזמה של החוקר. עשיית המחקר היא דבר אחד. התוצאות המתפרסמות בתקשורת הרפואית(דרך ועידות רפואיות, מכוני מחקר, קתדרות אוניברסיטאיות, פרסומים מחקריים ואחרים ) היא לעיתים דבר אחר לחלוטין. ז"א שלא תמיד תמצא שם בדיוק את הנתונים/התוצאות של המחקר. 3. מחקרים אלטרנטיביים אתה שואל למה הם האמת נעשים? ובכן, הסיבות פשוטות. והנה דוגמה פשוטה אחת קח את עצמך- למשל, יש לך בעיה רפואית (- חס וחלילה- שלא תהיה - טפו טפו טפו) ואתה מגיע למומחה. באם אתה אדם דעתני ואינטליגנטי(כמו שאני חושב) חזקה עליך שתפנה ותבקש ותעשה "סקנד אופיניון" . פשוט, תמיד כדאי ושווה לשמוע עוד מומחה בתחום לאותו נושא.בבחינת, דעת מומחים תרבה חכמה. ככה זה גם במחקרים. יש ביקוש-יש היצע. המדע הרפואי "עומד על פרשת דרכים" ואני קורא לזה -תקיעות זמנית- בפתרון בעיות רפואית. מאידך מתפתח לו שוק רפואי אלטרנטיבי שהולך וגואה(לא ניכנס כרגע לסיבות) וזה די טבעי שיערכו עליו ובו מחקרים (גם מצד הממסד הרפואי) ורק כדי לעשות פינאלה כרגע, הנה פרסום אחד על מחקרים שנעשו על בעיות לב ולחץ דם (כמו שאמרתי בתחילה- יש כאלו הרבה) http://www.abundantwellbeing.com/Cardiac_Teacher_Training/lifestylestudy.html ממנו תוכל להגיע לקישורים נוספים. קריאה נעימה. בברכה ואהבה יוגי בר

../images/Emo45.gif ועוד על "האובייקטיביות"

חדשות לבקרים קם "מחקר אובייקטיבי" חדש שמפריך או סותר את ממצאיו של "מחקר אובייקטיבי אחר". מספיק לאמוד את היקף התופעה על מנת להגיע למסקנה הבלתי נמנעת שלא קיים מחקר אובייקטיבי ב-100% ואף החוקרים מודים בכך. לא במקרה רוב הגילויים הגדולים ביותר בתחום המדע נתגלו בטעות גמורה מבלי שחוקרים בכלל התכוונו לכך. כמה פעמים שווקה תרופה חדשה לשימוש שערכו עליה אין ספור מחקרים מעבדתיים ואז לפתע אנשים החלו לדווח על תופעות לוואי מזיקות והתרופה הורדה במהרה מן המדפים? זה קורה המון. אפילו בתחום רפואת השיניים קיימים תכשירים ששימשו לצורך טיפול רפואי בקליניקה במשך עשרות שנים (לאחר שהוכחו כיעילים כמובן) ופתאום פרסם משרד הבריאות הוראה לאסור את השימוש באותו חומר מכיוון שהוא גורם לנזק. מעניין כיצד לאורך כל ההיסטוריה "האובייקטיביות" של אתמול בטלה לה היום. עוד בנוגע ל"מדע אובייקטיבי". בל נשכח שתחת אצטלת אותו מדע אובייקטיבי מהולל, קר ומחושב, מדוד ובדוק, ביססו הנאצים את כל תורת הגזע שהגו. הרי נעשו מחקרים "אובייקטיבים" בתנאי מעבדה לא? כמובן שמאז היחס ל"מדע" בכלל השתנה מקצה אל קצה ואנשים כבר לא מקבלים ללא עוררין כל קביעה שהודבקה עליה תווית מדעית. אנשים החלו להקשיב קצת יותר לאינטואיציות הבריאות שלהם, תודה לאל. כל הדוגמאות האלה מובילות למסקנה שגם את המדעיות עצמה יש לקבל בערבון מוגבל. כל מדען מדופלם בימינו יודה בכך. זה רק בשביל להכניס קצת לפרופורציות את החיפוש הבלתי נדלה של אמיל ל"הוכחות מדעיות". (מה שנראה לי הכי קל בעולם אגב, להוכיח שאורח חיים יוגי תורם לבריאות. זה לא נראה כזה אתגר מדעי גדול במיוחד למען האמת..). אני בטוחה שנעשו מחקרים מאז שהיוגה נעשה פופולארית במערב ומשוכנעת שיש מי שטרחו להרים את הכפפה לבחון את השפעותיה החיוביות בכלים מחקריים מודרנים (באופן אישי לא התעמקתי בכך) ואכן יוגי בר פרסם כאן לינק למחקר שכזה. לעניות דעתי מי שבאמת מעוניין למצוא מחקר שכזה היה טורך לחפש והיה גם מוצא (ודי לחכימא ברמיזה..).. יום טוב!

סטיוויה

New member
../images/Emo31.gif

כנראה שיש כאילו שכבר מכירים אותך ולא נפלו למלכודת ההתקוטטות. לפחות למדתי.

למעלה