חזרנו....

איריסג

New member
חזרנו....

מסופשבוע מענג ממש במלון הסקוטי בטבריה. זו הזדמנות להגיד תודה לכל מי שטרח לנסות לסייע לנו למצוא מקום לארוחת צהריים קלה, ובמיוחד למי שגילה לנו את נפלאות הפלאפל "אוסול" בראש פינה. אכן - אחלה בחלה של פלאפל, וגם לקחנו איתנו קופסת חומוס (שלצערי נשכחה כנראה במקרר בחדר במלון....). בשאר הימים לא ממש יצא לנו לאכול במסעדות באזור, אבל אני שומרת ורשמתי לפניי את כל ההמלצות. אגב - כרגיל - הקולינאריה במלון הסקוטי לא אכזבה... נרשמה התלהבות רבתי מתבשיל מוסקה עם טחינה חמה בארוחת הערב, ממוס שוקולד אלוהי (בארוחת הערב גם), ומסופלה גבינה מתוק (או עוגת גבינה ענקית במחבת...) ומקרמבל התפוחים של ארוחת הבוקר. וחוץ מזה - הכל היה טעים.

גסטרו

New member
יופי, רשמתי . שאביא לך את החומוס ??

רק בגללך הוזמן לשם מקום (מגיעים לך אחוזים ...) מקווה לדיווח לא פחות מענג בעוד שבועים. איפה בדיוק נמצא הפלפל הנ"ל ?

איריסג

New member
נו, הלך החומוס...

אבל לא נורא - החופשה שלקחתי מהתזונאי שלי נגמרה ויחד איתה ההרשאה לאכול חומוס, כך שעדיף ששכחנו אותו שם.... הפלאפל נמצא בראש פינה, ממש ליד המשטרה - בכניסה למושבה (ליד הקניון הקטנטן שיש שם) - הוא נקרא "אוסול" - ומומלץ מאד מאד.

Merav B R

New member
למה בעצם ההצמדות הגדולה הזאת

לתזונאי (אם אפשר לשאול)? גמני בדיאטה לאחרונה, עברתי למזון בריאות (ברוב הימים
) ובינתיים מינוס 5 קילו במשקל

Merav B R

New member
אני אשמח לשמוע גם דיווח לגבי הסקוטי

אנחנו מתלבטים איך לחגוג עשור נישואים ממש בקרוב - איך האוכל ביערות הכרמל? מישהו היה לאחרונה?

prizman

New member
הדיווח האחרון שלי

מלפני שנה וחצי כאן. הייתי מאז פעם נוספת לפני קרוב לשנה והרמה נשמרה.

איריסג

New member
שתי ציפורים במכה אחת...

קודם כל - כי זה יותר קל - בעניין התזונאי: אז ככה - אני שועלת קרבות ותיקה בענייני דיאטות. בעיקר פיתחתי מיומנות בלרדת X קילוגרמים - ותוך פרק זמן קצר להחזיר הכל עם ריבית... אחרי המון שנים אצל מירי בלקין תוך סרבנות עיקשת לשלב פעילות גופנית כלשהיא (טוב, אולי הליכות, אבל ממש לא בהתמדה) נםל לי האסימון לפני 3 שנים בערך (גם הגעתי למשקל קצת מפחיד, והייתי קרובה מדי לטעמי להוסיף סיפרה....) אז נרשמתי למכון כושר הקרוב לביתי, ושם הציעו לי תוכנית של אימונים אישיים משולבים בתזונה. וככה הכרתי את שגיא, הידוע בכינויו התזונאי המטורף שלי...
בסיבוב הראשון הצלחתי לרדת בעזרתו ובעזרת המאמן שלי למעלה מ 20 קילו. ואז בא האיש לחיי - ולמרות שאנחנו מנהלים אורח חיים בריא יחסית - מסתבר שזוגיות זה דבר משמין... ואז לפני כמה חודשים, אחרי שעשיתי סיבוב אצל תזונאית נורא נחמדה בסטודיו סי (אבל כנראה שנחמדות לא עובדת עלי) הגעתי למסקנה שאין מנוס - צריך לחזור לשגיא. ובינתיים - טפו טפו טפו - ירדו כבר 7 מתוך העשרה או ה 11 שעלו מאז הירידה הגדולה. אז עכשיו את מבינה למה ההיצמדות לתזונאי? למרות שאני מבטיחה לך שבאופו יחסי - בסוף שבוע האחרון לא ראיתי אותו ממטר.... ובעניין הסקוטי - זה הביקור השני שלנו שם, והיה מענג ממש. יש שם אוכל טעים, לא מופלץ, טרי ומכיוון שמדובר במלון יחסית קטן - כך קערות ההגשה לא ענקיות (אני לא יכולה לסבול את זה במלונות הגדולים, את הג'ארות הענקיות) ויש תחושה שהכל ממש טרי ונחתך לא מזמן. בסופי שבוע הם לרוב מחייבים חצי פנסיון - ואין מה להצטער על כך - יש מגוון נאה של מאכלים בארוחת הערב - תמיד יש בחירה של דג, בקר ועוף, הם מנסים לשנות בין יום ליום כדי שלא נשתעמם, לצד המנות העיקריות והתוספות החמות יש בר מגוון של סלטים (אחלה סלט קלאמרי) ועל בר הקינוחים עדיף שאני לא אדבר - המיקלדת לא מגיבה טוב לריר... ארוחות הבוקר הן תענוג בפני עצמו - בעיקר העובדה שבשבת יש עדיין אפשרות לקבל חביתה טריה, הלחם טרי (ומי שרוצה טוסט מוזמן לקלות אותו), וניתן לקבל קפה הפוך או אספרסו (מצויינים אגב). בארוחת הבוקר יש מגוון נאה של גבינות נקניקים, דגים - ולחם אגוזים ולחם זיתים ממש מצויניים. ואגב - מי שרוצה בכל זאת קצת לשמור - יש שם שפע של ירקות טריים, גבינות רזות, ופירות טריים. ביערות הכרמל הייתי לפני כמה שנים - ולא נפלתי. האוכל היה בסדר. יותר טעים ובריא ממלונות אחרים - אבל לא משהו שהעיף אותי לגבהים. בעיני האוירה, העיצוב של חדרי הענתיק והאוכל - הם חגיגיים ומתאימים יותר לחגיגות עשור. יתרון נוסף של הסקוטי - ביערות הכרמל יש נטייה להשאר במלון ולהסתובב בחלוקים הלבנים המטופשים האלה... בסקוטי יש אחלה בריכה, אבל אנחנו ניצלנו את הזמן לטיולים בראש פינה ובגולן (ולרכש של יין מצויין בשאטו גולן) - כך שאת משלבת נופש קסום עם טיולים. מה רע?

Merav B R

New member
המלון נשמע טוב ומחיר חדר יוניק -

חצי מיערות הכרמל... באיזה חדר הייתם? וכל הכבוד על כח הרצון (בתקופות מסוימות
)

prizman

New member
בדקתי באתרי

שני המלונות והסקוטי אכן זול משמעותית. מעניין מה גסטרו תספר. על פניו נשמע שווה לא פחות מיערות הכרמל ואולי אף יותר.

Amoureuse

New member
מצטרפת להמלצה על הסקוטי

מלון ממש נפלא, מפנק, והאוכל נהדר. אני הייתי בחדר רגיל, שהיה כמו הרבה חדרי מלון שראיתי בחיים, ברמה גבוהה, לא מרגש אבל אם לא מחפשים "חופשת חדר" אלא מתכוונים לצאת לטייל ולבריכה וכו', זה מספיק טוב. אם רוצים יותר, חדרי הענתיק ממש מקסימים, מיוחדים. היינו שם בהרכב משפחתי מורחב, והמשפחות עם הילדים קיבלו חדרי ענתיק וכך יצא לי לראות גם אותם. החדרים ענקיים, יש DVD בחדר (אם כי איכות מסכי הפלזמה לא משהו), ריהוט אווירה כזה... לובי לכל 4 חדרים עם מרפסת ענקית עם נוף. כמובן האוכל מעולה. זה אחד המקומות היחידים שאכלתי בהם בופה ואני יכולה להמליץ עליו גם כנגד ארוחה במסעדה טובה בגליל. כמובן, זה הרבה יותר קטלני לדיאטה כי הפיתויים אינסופיים. הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו כנגד, זה שזה בכל זאת מלון, על החסרונות שלו (מלון לא קטן בכלל, קבוצות, חוסר יחס אישי), והוא גם נורא יקר. בצימר בסכום נמוך מזה תקבלי גם ג'קוזי ועוד פינוקים. ואולי את יכולה לבוא לארוחת ערב שם גם בלי להתארח, רק בשביל החוויה.

איריסג

New member
זו היה סלע המחלוקת ביני לבין גסטרו

אני - אם כבר אני נוסעת לסקוטי - אני לנה בחדרי ה"ענתיק" - זה בעיני חלק לא פחות חשוב מהחוויה. נכון שהם יותר יקרים, אבל הם כל כך מקסימים ומרווחים, ולכל קומה יש מרפסת נחמדה שצופה לכינרת - ואם יש לכם חגיגות כאלה חשובות - זה ה מקום בעיני לחגוג. חדרי היוניק (אבל זו כאמור דעתי, יש שחושבים אחרת) הם פשוט חדרי מלון סטנדרטיים. בכל מקרה - האוכל זהה למתאכסנים בשני החדרים...

צרניאק1

New member
ביער ביער

יערות הכרמל - האוכל מצויין... ועכשיו קצת יותר בפירוט, מדובר באירוח בפנסיון מלא, שלוש ארוחות ביום, למרות שיש להם פינת בריאות, ואוכל אורגני, קשה לשמור על תצרוכת הקלוריות הרגילה כשאתה אוכל במסעדה שלוש פעמים ביום. ככלל, המנות טובות מאוד, אולם לא כל מנה היא הצלחה אדירה, השירות ועיצוב המנות הם ברמה של מסעדת יוקרה (העובדה שהמקום הוא ללא ילדים מונעות את ההמוניות האופיינית לבתי מלון), אבל חלק מהמנות, למרות שמות מפוצצים ועיצוב מרשים, הן בסופו של דבר די בינוניות. (ועדיין הן ברמה גבוהה, פשוט לא אוכל מרגש או טעים בצורה בלתי רגילה). עבור חובב אוכל שכמותי, בהחלט היה מדובר בהנאה, אם כי על מנת להנות מהארוחות הייתי צריך להשקיע חלק ניכר מהזמן בפעילות גופנית (ריצה בחד"כ ושחייה בבריכה) אחרת בקושי הייתי יכול לזוז בין ארוחה לארוחה. המחיר יקר להחריד, אבל צריך לזכור שמדובר בשלוש ארוחות מלאות + שימוש במתקנים ברמה גבוהה וללא תוספת תשלום (במלונות אחרים שהייתי בהם גבו תוספת על שימוש בחדר כושר ברמה בהרבה יותר נמוכה). אם אתם מתכננים על טיולים ארוכים בנוסף לנופש - אז לכו למלון הסקוטי, אם בא לכם להישאר במלון ולהנות מהמתקנים אז היערות הם אופציה טובה יותר.

יש ב"יערות הכרמל"

דיל מצויין שהוא מיום שבת אחה"צ עד ראשון אחה"צ - 3 ארוחות + טיפול לכל אחד. אנחנו היינו כבר פעמיים ונהנו מאוד (פעם אחת גם עשו לנו קצת פאדיחות אבל מייד פיצו אותנו ביום כייף זוגי). מסכימה עפ צרניאק1 לגבי מה שהוא כתב על האוכל. ועוד דבר קטן - תמיד מצחיק אותי מבחר הסוכר שיש בפנית התה (סוכר לבן רגיל, סוכר לבן גבישי, קוביות סוכר ואותו דבר עם הסוכר החום, ודבש)

ננה f

New member
למה הסוכר מצחיק?

מי שצורך סוכר חום לא ייגע בסוכר לבן. גבישי הסוכר, וקוביות הסוכר, זה לשתות כמו הסבאים, להכניס את הסוכר לפה ואז ללגום משקה לא ממותק. ודבש זה בכלל... וחלק מערכו התזונתי נעלם עם המגע במים רותחים.

Merav B R

New member
תודה לכולם, עוד נדון בסוגיה הזאת

לא מעט (קיים גם מלון מסוים בת"א בו בילינו את ליל כלולותינו....).

גסטרו

New member
אהיה בסקוטי בחדר של דלת העם

בעוד שבוע וחצי. מבטיחה לך דיווח. היות והייתי ביערות הכרמל (די מזמן, לא על חשבוני..) אנסה להשוות.

Merav B R

New member
ביררנו את המחיר של הדיל הזה והוא

לא בשמים (עם הנחת חוג השמש). נשקול גם אותו.

Merav B R

New member
1300 וטיפה לחדר הכי רגיל כולל 3

ארוחות (מקבלים את החדר ב- 1800 בשבת אבל אפשר להגיע קודם למלון) - ערב, בוקר, צהרים, כולל 2 טיפולים (אחד לכל אחד). המחיר עולה לפי סוגי החדרים (חדר גן וכו'). כמו שאמרתי - כשזה כולל ארוחות (אני מחשבת את הערב והצהרים שבד"כ בסוג נופש כזה אנחנו אוכלים מחוץ למלון) ומסאז' וכמובן שימוש חופשי בספא, בריכות וכו' - זה לא נורא (צימר רגיל היום לא כולל ארוחת בוקר עולה 500-600, וארוחת בוקר בלבד הרי עוד 80 לזוג). אולי שווה לעלות על חלוקים לבנים

למעלה