חזרנו!

doroni10

New member
חזרנו! ../images/Emo13.gif

אחרי כשבועיים ללא הודעות כמעט- חזרנו!
עברנו דירה. כמעט והכל במקומו מונח- וזה אומר: אני כאן להשאר
ולהזכירכם- קטלוגי הבולים פתוחים לרווחה (גם אלקטרונית) - אם יש שאלה: הפנו אותה ואשתדל למצא את הבול בקטלוג (כולל ואריאציות וכו). נ.ב. תמיר- הגיעו אלי כמה גליוניות חלל נחמדות ביותר מבריה"מ.. צפה פגיעה
דורון,

YOSEW

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo65.gifמזל טוב../images/Emo65.gif../images/Emo39.gif

בשעה טובה! ../images/Emo82.gif

וכבר יש לי התקלה לקטלוג, והנה כל הסיפור: בתערוכת הבולים שנערכה כזכור לפני כחצי שנה, השתתפו כמה מציגים שהתעקשו להציג את האוספים שלהם בעברית. זה היה מאוד יפה בעיני: מצד אחד זה עלול היה לגרוע נקודות, כי השופטים אינם דוברי עברית, אבל מצד שני הקהל יכול היה להבין ולהנות. אחד האוספים האלו היה האוסף "על ינשופים ותנשמות". מכיוון שזוגתי מתעניינת בדורסים בכלל ובדורסי לילה גם, ביקשתי ממנו לצלם עבורי את האוסף ולהעביר אלי עותק, אחרי התערוכה כמובן. עד אתמול לא שמעתי ממנו, ובעצם די שכחתי מכל העניין. אתמול קיבלתי טלפון מגברת אחת נחמדה, בתו של אותו אספן, שסיפרה שהמעטפה נוסעת אצלה במכונית כבר חודשים ואבא שלה מאוד כועס עליה. אחרי כחצי שעה היתה כבר המעטפה אצלי. בערב, אחרי קבלת שבת, עברתי על הדפים ומצאתי משהו מעניין: מסתבר שהנטורליסט והרופא השבדי בן המאה השמונה עשרה קרל וון לינה Carl Von Linne המציא את תורת המיון, לפיה כל הטבע נחלק לשלוש "ממלכות" - מינרלים, חי וצומח. בין היתר, הוא זה שמצא לראשונה והגדיר ציפור בשם כוס, במהלך מסעו בלפלנד. השבדים הוציאו לכבודו קפיל, שעל העטיפה שלו ארבעה ציורים - יתוש, חמור, כוס ו- הפתעה! רישום מחנה של לפים, שבו להפתעתי אפשר לראות מזחלת מאוד קדומה. הנה העתק מתוך הדפים שקיבלתי. ועכשיו אליך דורון - תוכל למצוא לי את מספרו של הבול (המתאר את קרל וון לינה בעת מסעו בלפלנד) או את שנת ההנפקה, על מנת שאוכל למצוא את הקפיל? ומה כל הסיפור הזה מלמד? שבכל מקום אפשר למצוא משהו מעניין, אם רק פוקחים עיניים, ולא מתביישים לשאול.

doroni10

New member
תודה לכולם+ בחיפוש מהיר בקטלוג נמצא

שוודיה הוציאה עד שנת 2003 3 סדרות בולים לכבודו של Carl Von linn'e. הבולים שחיפשת אריק הוצאו בשנת 1978, ומספרם בקטלוג סקוט: 1242-1247 דורון,

למעלה