חזרנו מקהיר

חזרנו מקהיר

קרועות אך מאושרות. ורד תוסיף את שלה, ואת כל מגילת הסיפורים תוכלו לקרוא ביומן המסע שלנו אצלה בפורום. מסכנות התלמידות שלה- שפכתי עליהן כל כך הרבה תנועות היום, הייתי יכולה להמשיך ללמד שעות מרוב כל החומר וההשראה שספגתי שם. דיאנה היא מורה נהדרת, רגישה, עדינה ובעלת גישה מאד אלגנטית לריקוד ולמוסיקה. הספקנו בזריזות ללמוד ממנה כוראוגרפיה (פעם ראשונה בחים שלי שאני לומדת כוראוגרפיה ועוד זוכרת אותה) ובנסיעה הבאה אנחנו מתכננות להיות איתה שבוע. מאד נהניתי והתענתי עם ראנה כאמל, רקדנית צעירה, בוגרת מחמוד רדא (כמו כולן) ובעלת יציבה חזקה ונקיה ותפיסת ריקוד מענינת וייחודית. אני מאד אוהבת את הריקוד שלה, היא הכי טובה בעיניי מבין כל הרקדניות העכשוויות. היא זוהרת כשהיא רוקדת והיא נעימה מאד ומתקשרת מצויין- היא לא מורה מיומנת במיוחד, צריך לדעת מה לקלוט ומה לשאול כדי להוציא ממנה את המיטב, אבל בשבילי היא הייתה מצויינת ומאד מאד התחברתי אליה. מכיוון שלמדנו יום יום ובערבים ראינו הופעות עד הבוקר, לא הספקנו לפגוש מורה מומלץ מאד לפולקלור ולא את סוריא הברזילאית, אבל אותם נשאיר לפעם הבאה. המופע של לוסי היה מטריף (הרחבה ביומן המסע), ואני עדיין לא נרגעת ממנה. גם היא הזמינה אותנו לתקופה ממשוכת של לימודים ופאנן, וממנה יש אינסוף ללמוד. מצריים קיבלה אותנו בפנים יפות, ולא ספק,תכנון הנסיעה מראש והמנעות משיטוטים מיותרים, בעיקר באן אל חלילי, השאירו המון מקום להנאה במקום סחרחורת. פגשנו הרבה אנשים נחמדים ונפתח לנו התאבון, במיוחד לי, שזוהי דרך חדשה בשבילי ומעוררת המון השראה. אני מניחה שב"כוכב" הבא כבר יראו הבדלים בריקוד ובגישה, בהשראת המורות המופלאות שהיו איתנו. אני מאד ממליצה לנסוע, לא לפחד, לדעת לאן להגיע, ואם לא- נעביר את הידע שרכשו כאן בארץ, מי יודע, אולי נוכל להביא את אחת המורות לכאן. המחירים של התלבושות עלו, דרך אגב, והסגנון מעט התמתן והתנקה- פחות בלאגן בפעם האחרונה שהייתי שם, החליפות שהזמנתי חיכו לי מוכנות בשקית וזה היה מרגש מאד לראות אותן, מחכה כבר להופיע איתן, הן מקסימות.אחת מהן היא מאותה תופרת שמלבישה את דינה שחזרה להופיע בבגדים חושפניים אבל בלי חצאית מיני. חוץ מפן חלק בשיער היא לא שינתה כלום בהופעתה, לא במוסיקה, לא בריקוד, לא בדינמיקה ובהתנהלות עם הקהל- וזה בסדר, לא מחליפים סוס מנצח, אבל אני מה זה התשעממתי במופע שלה- הכל היה כל כך צפוי מראש... מהמופע של לוסי יצאתי מעולפת, השירים שלה יוצאים לי מהראש, ואחרי השיעור עם רנדה הרגשתי שאני פשוט צריכה לגור שם תקופה מסוימת, אין דרך אחרת. לילה טוב- עוד לא פרקתי מזוודות. אורית.

Elina5

New member
ברוכים הבאים....

אח...מצריים.... את בערך היחידה שנהנתה בהופעה של לוסי...תלמידות שלי היו בהופעה שלה לפני שבועיים וחזרו מאוכזבות מאוד, ואני בעצמי , לא האמנתי שזה קורה לי כשהייתי בהופעה שלה, וכך גם עוד רקדניות מהארץ...בכל מקרה זה ממש מעניין , אולי תספרי מה אהבת בהופעה שלה? אם בא לך תרחיבי. היא עוד רוקדת עם חליפות של הישאם עוס'מאן? ודינה עם חליפות של סאחאר? אם כן, אז עולם באמת כמנהגו נוהג... ודרך אגב, סיפרתם לכולם שאתם מישראל? די מעודד לשמוע שהרגשתן בטוחות , כי זה לא ברור מאליו, נחיתה רכה... אלינה

ayelet 24

New member
../images/Emo24.gif ברוכות השבות

וואו, כמה סיפורים וחוויות באמת נראה שנהניתן. אז מתי נראה מה למדתן ?
איילת

תשובות לשאלות

אז ככה- אמרנו שאנחנו מישראל, לא לנהגי מוניות או לכל עורבה ופרח אלא לאנשים שפגשנו ששהינו במחיצתם משום שלא הרשתי בנוח לשקר למישהו או מישהי שנפתחים אלי וכנים אתי. התחושה הזו של להתבייש במוצא שלך ולשקר, אולי למען מניעת סיכון מיותר ואולי לא, היא תחושה לא נעימה שהחלטתי לוותר עליה. כל מי שפגש אותנו ושמע שאנחנו מישראל אמר אהלן וסהלן. בקשר למופע של לוסי ולמופע של דינה ולשיעורים, הרחבתי על כך מאד בכתבות אצל ורד, אז רק אגיד כאן בקצרה שמלוסי נהניתי כמו שנהנים בפעם הראשונה ממופע ריקודי בטן. ולמי שראה מופעים וראה וידאו של כל כך הרבה רקדניות, זה די נדיר להרגיש את אותה "פעם ראשונה", והסיבה שכך היה היא כי לוסי היא נדירה- היא אמנית יצירתית אמיתית, ולא אחת שבנתה רפרטואר וזהו, איתו היא רצה בכל ההופעות,היא מרגישה ומרגשת. המוסיקה היתה יוצאת דופן ושונה לחלוטין ממה ששומעים בהופעות. הנגנים שלה היו חדורי אמוק ונלהבים ואילתרו המון דברים, במיוחד בשירים העממיים. המופע עצמו היה מהנחותים יותר שלה, עם כאב שיניים ואנרגיה קצת שלילית אבל עדיין- היא היפנטה אותי והיתה עוצמתית בעיניי. זה שהיא נראתה כמו מלי מלמולה והיתה פרחית למדי בהרבה קטעים, רק העצים את הריקוד ה"אמיתי" שלה בקטעים מסוימים. היא רקדה מעט בהופעה ובעיקר שרה, ולכן השאירה לי טעם של עוד ועוד ועוד, שוב- בניגוד גמור לדינה.

לאורית מתמרה

הי, וברוכה הבאה ממצרים הרחוקה. אני מתכננת לנסוע בסוף יוני לפסטיבל בקהיר. יש אתר לכל המעוניינת לדעת פרטים. יהיו שם מיטב המורים, זה מעניין אותך? אשמח לשמוע מה דעתך על הפסטיבל. להתראות

רזלה

New member
אוי כמה שאני מקנאה../images/Emo5.gif

אני מזמינה מקום בנסיעה הבאה שלכן. זה נשמע כ"כ כייף..
והשבוע הזה התפקשש לי לחלוטין, ובנוסף לזה אני חולה ואין בכלל מה לדבר על נסיעה לדהב. אז תעבירו מהר סדנא לפני שתשכחו את הכוריאוגרפיה..... ברוכות השבות
יעל

n o r

New member
ברוכה השבה

אורית מתוקה, ברוכה הבאה, מאוד משמח ומרגש לקרוא את חוויותייך ואת ההנאה שהיתה בנסיעתך (דרך אגב עכשיו אני מבינה למה לא כתבת זמן רב) הרבה אין מה לשאול כי כתבת הכל. אני ממתינה בקוצר רוח למופע הבא של כוכב המזרח, בירושלים וכמו שכתבת נראה את השינויים, והשיפורים בביצוע, למרות שכל תנועה שלך וכל ריקוד שלך סוחף ומרגש אותנו עם העוצמות הגבוהות שלך בריקוד. מתי הנסיעה הבאה שלך? אפשר להצטרף? גם רזלה מבקשת כך? נשמח אם נוכל להצטר בהערצה נור

סדנאות ונסיעה נוספת

ובכן, ורד ואני בהחלט מתכננות פרוייקט לא קטן שיאפשר לרקדניות בארץ לחוות לימודים בקהיר - אבל כאן בארץ, זה בתכנון, תסמכו עלינו שיצא משהו טוב. לגבי הנסיעה הבאה שלי- אני נוסעת מתי שמתאפשר, זה יוצא כל כמה חודשים, ואת הנסיעה הבאה אני מתכננת בקיץ, אבל לתקופה ארוכה למטרת קריעת תחת. אני זוכרת שגם אני תמיד רציתי להצטרף למורה שלי או לכל מי שהרגשתי שמכיר את העיר יותר טוב ממני, כי בכל זאת זה מבהיל לנסוע למקום לא מוכר וקצת מסוכן בפעם הראשונה, אבל אני חוזרת ואומרת- אם מתכננים את הנסיעה מראש טוב אז אין חשש ואין בזבוז זמן ואנרגיה, ואני מעמידה את כל המידע שיש לי לרשות כולם.בשלב ראשון- שימו את הדרכונים שלכן בשגרירות ותוציאו ויזה, זו כבר התחלה. 120 ש"ח בשגרירות ברח' באזל בתל אביב או 150 ש"ח דרך משרד הנסיעות "מצדה"- מול השגרירות בפינת אבן גבירול תכינו 4 תמונות פספורט ותצרפו לדרכון.

ו ר ד 11

New member
לתמרה - בקשר לדיאנה

את מוזמנת לקרוא ביומן מסע אצלי באתר על דיאנה כתבתי עליה בהרחבה

לתמרה חבצלת השרון

אני מקווה להגיע לפסטיבל, אבל זכרי- זה קיץ, לוהט ודחוק בקהיר ומלא בסעודים שנמלטים מ-50 מעלות בצל אצלם בארצות המפרץ. נהיה בקשר בהתקרב המועד. בקשר לדיאנה (המצויינת)- כמו שורד אמרה, כל המידע אצלה בפורום. אורית.

לאורית בהמשך לפסטיבל

כתבתי אי מייל לרעיה חסן וביקשתי פירוט מחירים. היא כתבה שסדנת מסטר עולה שישים דולר ואילו סדנת פולקלור עולה שלושים דולר. היא לא ציינה כמה זמן נמשך כל סדנא. לשאלתי האם הסדנאות נערכות באותו בית המלון היא לא ענתה. המחירים נראים לי מוגזמים, כי הרי זה לא שיעור פרטי, שמעתי שבפסטיבלים האלה יש המון בנות. לפני כשלוש שנים הייתי בקיץ בקהיר ובאמת החום מאלף, והאנשים והדביקות, והריח. אבל זה מפתה אותי להגיע כי ילמדו שם מורים בעלי שם עולמי כמו זאזא שאצלו למדתי בפריז ורעיה חסן שלמדתי אצלה במצרים. תהיה גם נגאוה פואד שאני מאוד אוהבת אותה וכמובן מחמוד רדה שכולם עכשיו מזכירים את שמו. אני ככה תוהה ושואלת אותך האם לא כדאי להתרכז יותר בשיעורים פרטיים? או גם ללכת לפסטיבלים האלה? קראתי בשקיקה את המאמרים שלך ושל ורד והתרגשתי מאוד כאילו אני הייתי שם. ממש יכולתי להריח את הריחות והאווירה והכושורי כמובן. הופעתי שסיפרת שרעיה חסן מבשלת ועסוקה בדברים אחרים בזמן השיעור. כי יש לה שם טוב בעולם.

למעלה