קצת על מה שעשינו
התפנה לי קצת זמן לכתוב מה עשינו בשבוע בצ'יאנג מאי.
קצת רקע, שתי משפחות, 4 ילדים מגיל חצי שנה עד 8, 7 ימים כמעט מלאים.
ביום הראשון היינו בדוי סוטאפ. בהמלצתכם ומקריאה לקחנו סונגטאו שחיכה לנו שם שעתיים, ב 500 בהאט. היה נחמד. לגמרי אפשר להסתדר לבד ולא צריך להיות עם מדריך. משם המשכנו למקדש הכסף והיה מקסים.
ביום השני הלכנו לאומגות דרך חברת הגיבון - היה מעולה! הילדים נהנו מאוד, וגם אנחנו. חוויה קצת יקרה אבל נהדרת. קצת הפריע שהתעקשו לדבר איתי עברית והמדריך קרה לעצמו ציון ברוך...
ביום השלישי עשינו טיול בעיר, היינו במקדש ג'ט לין ואחר כך במקדש chediluang לילדים (וגם לנו) כבר התחיל להמאס ממקדשים...בערב לשוק סוף השבוע שהיה עמוס אז לא נכנסנו בכלל (כנראה עמוס מהרגיל בגלל ראש השנה הסיני). קשה עם הילדים ומשםהלכנו לאיזור הסיני ליד שוק wororat וראינו את חגיגות השנה הסינית החדשה במקום. גם שם היה עמוס אבל כמה כיף לראות את האריות דרקונים הסיניות קופצות על עמודים
ביום הרביעי עלינו צפונה. את זה ניסינו לסדר דרך סוכן, אבל בסופו של דבר הסתדרנו לבדנו מצויין. הזמנו רכב+ נהג מחברת North wheels. הנהג היה חמוד והרכב היה מעולה. נסענו למפלי מאה סה, ובשעה שהינו שם היה ריק. הילדים נהנו כל כך ונשארנו שם מעל שעתיים. משם נסענו למערות צ'יאנג דאו. נכנסנו פנימה למערות והסתובבנו במתחם. הזחילה בין החללים היתה חוויה גדולה לילדים.
משם נסענו בדרך הארוכה והפתלתלה לצ'יאנג ראי, נסענו בערך 3 שעות, זמן מנוחה מצויין לילדים. התארגנו במלון והלכנו לשוק הלילה שהחל להיסגר ולא היה עמוס מדי. נהדר.
למחרת נסענו למקדש הלבן, היו הרבה אנשים אבל כנראה שעוד היה מוקדם כי לא היה עמוס. היה נחמד מאוד.
משם נסיעה ישירה לכיוון ציאנג מאי, ובדרך עצרנו בממלכת הנמרים. אני לא נכנסתי כי אני לא תומכת במקומות כאלה, החברים כן נכנסו, ומשם לחוות סחלבים Sai nam phung במאה רים. היה מקסים.
חזרנו לצ'יאנג ראי בסביבות אחר הצהריים. הלכנו בערב לשוק הלילה, באמת אין מה לחפש שם.
למחרת נסענו לרכב על פילים. אני רציתי ללכת ל nature park אבל הם היו מלאים בכל פברואר. המחנה השני באותו סגנון היה יקר בשבילינו. הבטחנו לילדים פילים ולכן הלכנו למחנה פילים אחר (לא זוכרת את שמו) שכלל את הרגיל - שייט על רפסודות במבוק, שוורים, סחלבים, מופע פילים טיפשי ורכיבה על פילים. אני רציתי להעיף את נהג הפיל ממנו אחרי שהוא לא הפסיק להכות את הפיל עם הכפכף שלו, אבל ממבט מסביב שמתי לב שהאחרים לא עשו זאת לפילים שלהם. בהחלט הייתי מעידפה מחנה פילים ללא כל השטויות הללו.
ביום הטיסה שלנו עשינו יום קליל יותר, הסתובבנו בשוק וורוורט בבוקר ונחנו במלון. היה כיף.
היה לנו טיול נהדר, נהננו מכל רגע ולדעתינו בהחלט אפשר להגע לצ'יאנג מאי ולהסתדר לבד ללא סוכנים שמארגנים הכל. הכל עיניין של יכולת התארגנות וידע על המקום, אותו יש המון באינטרנט.
לילדים הטיול היה במינון הנכון. אנחנו לא מרגישים שהפסדנו משהו שמדריך היה עושה טוב יותר.
אכלנו במסעדות מקומיות, בדוכני רחוב, ונהננו מכל רגע.
אז שוב, תודה רבה על כל העזרה שקיבלתי מכאן.