חזרנו מצ'יאנג מאי

כסלוית

New member
חזרנו מצ'יאנג מאי

תודה לכולם על העזרה בתיכנון הטיול.
הטיול היה מוצלח ביותר, נהננו מכל רגע שם, והתיכנון שלנו התאים להרכב המשפחות בצורה מושלמת.

תודה לכל מי שעזר לי על גבי הפורום ובמסרים

כסלוית

New member
קצת על מה שעשינו

התפנה לי קצת זמן לכתוב מה עשינו בשבוע בצ'יאנג מאי.
קצת רקע, שתי משפחות, 4 ילדים מגיל חצי שנה עד 8, 7 ימים כמעט מלאים.

ביום הראשון היינו בדוי סוטאפ. בהמלצתכם ומקריאה לקחנו סונגטאו שחיכה לנו שם שעתיים, ב 500 בהאט. היה נחמד. לגמרי אפשר להסתדר לבד ולא צריך להיות עם מדריך. משם המשכנו למקדש הכסף והיה מקסים.
ביום השני הלכנו לאומגות דרך חברת הגיבון - היה מעולה! הילדים נהנו מאוד, וגם אנחנו. חוויה קצת יקרה אבל נהדרת. קצת הפריע שהתעקשו לדבר איתי עברית והמדריך קרה לעצמו ציון ברוך...
ביום השלישי עשינו טיול בעיר, היינו במקדש ג'ט לין ואחר כך במקדש chediluang לילדים (וגם לנו) כבר התחיל להמאס ממקדשים...בערב לשוק סוף השבוע שהיה עמוס אז לא נכנסנו בכלל (כנראה עמוס מהרגיל בגלל ראש השנה הסיני). קשה עם הילדים ומשםהלכנו לאיזור הסיני ליד שוק wororat וראינו את חגיגות השנה הסינית החדשה במקום. גם שם היה עמוס אבל כמה כיף לראות את האריות דרקונים הסיניות קופצות על עמודים
ביום הרביעי עלינו צפונה. את זה ניסינו לסדר דרך סוכן, אבל בסופו של דבר הסתדרנו לבדנו מצויין. הזמנו רכב+ נהג מחברת North wheels. הנהג היה חמוד והרכב היה מעולה. נסענו למפלי מאה סה, ובשעה שהינו שם היה ריק. הילדים נהנו כל כך ונשארנו שם מעל שעתיים. משם נסענו למערות צ'יאנג דאו. נכנסנו פנימה למערות והסתובבנו במתחם. הזחילה בין החללים היתה חוויה גדולה לילדים.
משם נסענו בדרך הארוכה והפתלתלה לצ'יאנג ראי, נסענו בערך 3 שעות, זמן מנוחה מצויין לילדים. התארגנו במלון והלכנו לשוק הלילה שהחל להיסגר ולא היה עמוס מדי. נהדר.
למחרת נסענו למקדש הלבן, היו הרבה אנשים אבל כנראה שעוד היה מוקדם כי לא היה עמוס. היה נחמד מאוד.
משם נסיעה ישירה לכיוון ציאנג מאי, ובדרך עצרנו בממלכת הנמרים. אני לא נכנסתי כי אני לא תומכת במקומות כאלה, החברים כן נכנסו, ומשם לחוות סחלבים Sai nam phung במאה רים. היה מקסים.
חזרנו לצ'יאנג ראי בסביבות אחר הצהריים. הלכנו בערב לשוק הלילה, באמת אין מה לחפש שם.
למחרת נסענו לרכב על פילים. אני רציתי ללכת ל nature park אבל הם היו מלאים בכל פברואר. המחנה השני באותו סגנון היה יקר בשבילינו. הבטחנו לילדים פילים ולכן הלכנו למחנה פילים אחר (לא זוכרת את שמו) שכלל את הרגיל - שייט על רפסודות במבוק, שוורים, סחלבים, מופע פילים טיפשי ורכיבה על פילים. אני רציתי להעיף את נהג הפיל ממנו אחרי שהוא לא הפסיק להכות את הפיל עם הכפכף שלו, אבל ממבט מסביב שמתי לב שהאחרים לא עשו זאת לפילים שלהם. בהחלט הייתי מעידפה מחנה פילים ללא כל השטויות הללו.
ביום הטיסה שלנו עשינו יום קליל יותר, הסתובבנו בשוק וורוורט בבוקר ונחנו במלון. היה כיף.

היה לנו טיול נהדר, נהננו מכל רגע ולדעתינו בהחלט אפשר להגע לצ'יאנג מאי ולהסתדר לבד ללא סוכנים שמארגנים הכל. הכל עיניין של יכולת התארגנות וידע על המקום, אותו יש המון באינטרנט.
לילדים הטיול היה במינון הנכון. אנחנו לא מרגישים שהפסדנו משהו שמדריך היה עושה טוב יותר.
אכלנו במסעדות מקומיות, בדוכני רחוב, ונהננו מכל רגע.

אז שוב, תודה רבה על כל העזרה שקיבלתי מכאן.

כסלוית

New member
וקצת פרטים על נותני השירות המומלצים

מלון בציאנג מאי
לנו בגסט האוז מקסים שנמצא מדרום לעיד העתיקה, ובמרחק כ 10 דקות הליכה.
החדרים התאימו למשפחות והיו למעשה 2 חדרים, עם פינת טלוויזיה וסלון. המחיר - 1450 בהאט ללילה
Boutique house Nipha.
החדרים בסיסיים, לא מפוארים, כוללים גם מקרר. היו בחדר 3 מאוורי תקרה, ומזגן. במקום יש ארוחת בוקר פשוטה ביותר וזהו, אין מסעדה.
המקום בהחלט מתאים למשפחות. הצוות מקסים, ניפה ובעלה קלאוס מקסימים ועזרו לנו הרבה.

מלון בציאנג ראי
היינו צריכים לילה אחד בלבד אז לא ממש חיפשנו לעומק.
ישנו ב גסטהאוס
http://www.baanbuahomestay.com/gallery.htm
בחדר משפחה שכלל 2 מיטות זוגיות, ומקלחת ושירותים צמודים. לחדרים האחרים המקלחת ושירותים לא צמודים אבל היו אישיים.
החדרים היו נקיים ונעימים. צוות מקסים. מרחק קצר משוק הלילה.

רכב + נהג
הזמנו את הרכב דרך north wheels
http://www.northwheels.com/promotions.html
ברכב היום 10 מקומות. רכב גדול, נעים ונקי. הנהג היה מקסים.
עלה לנו 2000 באט ליום, כאשר שעות העבודה של הנהג הם 8:00 עד 19:00. מעבר לכך, זה 100 בהאט לשעה. לא היינו צריכים לדאוג למקום לינה ולאוכל לנהג (למרות שהזמנו אותו לאכול איתנו, הוא לא רצה)
הדלק עלה לנו הלוך חזור כ 2000 בהאט בערך.

prizman

New member
נשמע שתיכננתם את הטיול מצויין.

מניח שהתכוונת לשוק הלילה בצ'אנג מאי שאין ממש מה לחפש בו, זה של צ'אנג ראי
לטעמי מאוד נחמד.
שמח שנהניתם.

כסלוית

New member
צודק

שוק הלילה בצ'יאנג מאי לא משהו בכלל. זה שבצ'יאנג מאי חמוד.

שמח שנהניתם ולגבי העברית ככה זה

משום מה אנחנו מעט מאוד בעולם אבל עושים הרבה רעש
אני מניח שנתקלתם גם בנג טוקטוק ששר שיר של שרית חדד
ואחד שאומר מילים בעברית לא קשורות ברצף כמו "שלום אחי שרית חדד ופארוק גבר גבר מה קורה ".
זה חלק מהחוויה של להיות ישראלי בתאילנד
אבל הכי חשוב שעשיתם חיים והיו המון חוויות.
ייאלה חזרה לשגרה

סוליסטי

New member
שמח שנהניתם ולגבי העברית ככה זה

תהיה בטוח שאם עברת ליד איזה רוכל בשוק והוא הפליץ לך איזה משפט וחצי בעברית ואחרי זה עוד כמה מילים כמו אחי כפרה וסבבה
אז שניה אחרי שאתה זזת משם,הגיע תייר צרפתי,והוא שומע מאותו תאילנדי משפט וחצי בצרפתית ואחרי זה עוד כמה מילים
כנ''ל הסיני שיעבור שם, והאיטלקי והספרדי, כי ככה זה, אלו אנשים שמתפרנסים מתיירים,ויש להם כל מיני טריקים לפנות ללקוחות
אחד מהם זה לדבר כמה מילים בשפה שלהם.

כסלוית

New member
מצד שני אבל...

לא ראיתי שלטים בצרפתית ואיטלקית או אפילו סינית, והיו המון סינים, שאומרים לך שאם אתה מאבד את המפתח אתה משלם 200 בהאט, או את השילוט "אין כניסה" בעברית בחוות סחלבים, והמדריך באומגות לא דיבר עם האיטלקי איטלקית...
אז כנראה שאנחנו יותר דומיננטים מאשר עמים אחרים, לא?

miki872

New member
כן, ולרעה בתאילנד

אני אישית התביישתי בשביל העם שלנו כשהייתי שם וראיתי את כל השלטים האלה.

סוליסטי

New member
כנראה בגלל ש...

הסתובבת במודע באזורים "ישראלים" או באזורים ניטרלים,
אם היית מסתובבת באזורים "סינים" היית רואה דומנינטיות סינית, לדוגמא יש אזורים בפוקט שהתאילנדים ידברו איתך רוסית עקב ריבוי התיירים מרוסיה
אנחנו נוטים לחשוב שאנחנו דומיננטים,אבל למעשה הישראלים הם טיפה בים התיירים שמגיעים בכל שנה,
לדעתי אנחנו בקושי מופיעים בסטטיסטיקות של התיירות הנכנסת לתאילנד......

מי אנחנו????????. אלן דילון???????

חחחח אנחנו לא לאן דלון ואנחנו גרגיר בים לעומת

שאר התיירים אבל אין ספק שאנחנו הכי משפיעים שם וכן מסכים שלא לטובה
.
הייתי בהודו כמעט 8 חודשים ולא זכור לי אף מקרה שבו שמעתי הודי מדבר בשפה זרה חוץ מבעברית. יש מקומות שהשלטים שם הם בעברית מלאה וקח לדוגמא את המיין בזאר, יש שם תיירים מכל העולם ועדיין יש איזור שלם שידבר עברית ויש שם אפילו עסק ששמו "פארוק " של מעילי עור. אנחנו יותר משפיעים ממה שאנחנו חושבים ואפילו שאנחנו גרגיר של חול בים התיירים משאר העולם שבאים למזרח
אז כן אולי אנחנו אלן דילון

למעלה