חזרנו מטיול ארוך

חזרנו מטיול ארוך

הכי רחוק שהגענו היה לארכיפלגו סוסייטי בפולינזיה. למעלה מ 30 שעות טיסה בארבעה מטוסים שונים.

בגדול, ביקרנו מקומות מהממים כמו הונג קונג, אוסטרליה, ניו זילנד ופולינזיה. כמעט שלושה שבועות שהינו באי הדרומי של ניו זילנד שם עשינו טרקים וחווינו נופים מהפנטים של קרחוני עד, מפלים, חופים מדהימים, יערות גשם, תופעות גיאולוגיות נדירות ומפגשים עם חיות רבות ונדירות.

המון המון חיות, בין השאר שחינו באוקינוס הפתוח עם 500 דולפינים מסוג דסקי (אחת החוויות המדהימות של חיי) ועם כלבי ים שובבים, מפגש עם פינגווינים כחולים קטנים ועם הפנגווינים צהובי העיניים הנדירים , אריות ים, כלבי ים שעירים, תוכים מסוגים שונים, במיוחד הקיה החכמים, הציפור הגדולה בעולם - האלבטרוס המלכותי, המון ציפורים נדירות. האכלנו ושיחקנו עם עשרות סטינג ריי. שפע אלמוגים וחיות ים. כולם בטבע שלהם.

איזה עולם מדהים.
זה לא הטיול, אלה החיים שקצרים מידי.

avitano

New member
עושה חשק

איזה מדכא זה לחזור אחר כך לשגרה
כשאתה מטייל לפעמים אתה אומר הלוואי שהייתי יכול רק לטייל כל הזמן
לראות את העולם

אתה חושב על זה שקיבלת חיים על העולםה זה ולא ראית פסיק ממנו
יש כל כך הרבה מקומות ודברים מיוחדים
לא להאמין כמה העולם שלנו עצום

ספר יקר

New member
איזה כיף לכם!

נשמע חלומי ומהנה.

השחייה לצד הדולפינים מזכירה לי את שיט הליוויתנים בו השתתפתי לפני שנתיים בבוסטון.

בהחלט עולם מופלא~!

הנה לינק

עד שאני אגיע להעלות את הסרטון שלי... ביוטיוב היום יש הכל :)

הסיבה לכך שכל כך נהנתי היא שהדולפינים ממש שיחקו איתנו. אתה נכנס למים ואז הם מגיעים מכל הכיוונים וחותכים אותך במהירות. אתה מתחיל לשחות במעגלים והם מצטרפים לשחיה במעגל. ואתה ממש שוחה איתם ואתה ממש רואה תקשורת בעיניים. מדהים. היה דולפין אחד ששיחק איתי אולי 15 שעה של מעגלים וללכת ולחזור ולצלול לעומק ולעלות. כולם נראים דומים אבל במים אתה רואה שיש הבדל ביניהם. לחלקם יש ממש שריטות.

אם הבנתי נכון בשל מבנה גיאולוגי של קניון, יש שם עושר של אוכל שגורם לכך שהדולפינים נמצאים שם כל השנה. כך גם לויתני הזרע הענקיים.

קיקורה כלל לא היתה בתוכנית שלנו. למרות שקראתי על שייט הלויתנים והדולפינים זה קצת היה רחוק לנו. גם ככה גמענו 4500 קמ. אלא שבלילה לפני הטרק בפארק אבל טזמן הכרנו זוג סינים מהונג קונג שהגיעו בדיוק משם ועשו את שייט הלויתנים בבקר. כשראינו את התמונות והבנו שזה ארבע שעות החלטנו, נוסעים.

למחרת עשינו טרק מרהיב של 8 שעות (עד אנקורג', למי שהיה ומכיר). בעלי רדה והאיץ בי כדי שנסיים עד שלוש בצהריים. בניו זילנד לא נוהגים בערב. הכבישים שם הם של שני מסלולים, אחד לכל כיוון והמהירות, לא יאמן, 100 קמ"ש. אין תאורה. כמות החיות הנדרסות לא תאמן. כל זאת וכן הנוף המרהיב הבלתי נגמר גרמו לכך שנסענו רק עד שהחשיך. אבל לקייקורה הגענו אני חושב שעה או שעתיים אחרי החשכה.

ואז המזל השני קרה ופגשנו בארוחת הערב בחור שעובד על השייט עם הלויתנים והוא אמר לנו שהוא עשה היום את השחיה עם הדולפינים ושלא נעיז לפקשש. היינו הרוסים מעייפות והחלטנו להחליט בשש בבקר למחרת (טיול אצלנו זה עבודה :) ) ואז בבקר החלטנו ללכת על זה.

קצת הצטערתי כי למעט לויתן מת לא ראיתי מעולם לויתן (והמת בסן פרנסיסקו היה מדהים בגודלו ובסרחונו). כשגרתי בניו יורק המון פעמים חשבתי לקחת הפלגה מסוף לונג איילנד שזה מול בוסטון ימית וההפלגות משני המקומות יוצאות לאותם איזורים לדעתי.

אמנם ניחמו אותי שבסך הכל רואים זנבות שיוצאים מהמים, אבל אני עדיין רוצה לראות את זה :)

לויתן

הי תל אביב.
הייתי בניו זילנד ב 2004 ועשיתי שייט בקיאקורה.
למזלי ראיתי 3 לויתנים דולפינים לרוב וגם 2 לוויתני קטלן.
הפרטנרים שטיילו איתי לא רצו להשתתף בשיט אך אחרי שסיפרתי חוויות הם שטו ביום למחרת.
היה להם שיט סוער ומלא הקאות ובלי לוויתן אחד....
מצורפות תמונות של זנבי לוויתן.

תודה מותק!

היה לנו ים פלטה. ממש נדיר. בילינו איתם כל הבקר במים.

אתה פשוט לא מוכן לצאת מהחויה המדהימה הזאת :)

וואו, שני קטלנים! התקופה בה היינו אינה התקופה בה הם נמצאים. פעם אהבתי אותם (שחרר את ווילי והגוונים שלהם יפהפיים) אבל הם אוכלים פינגווינים וכלבי ים חמודים...

גם הדולפינים נעלמים ברגע שהם מגיעים לאיזור.

כל שרשרת המזון נמצאת שם כך שמפתיע שהם לא נשארים שם כל השנה כמו לויתני הזרע, הדולפינים וכלבי הים.

מצד שני לו הם היו אני משער שהדולפינים וכלבי הים היו נעלמים.

לכלבי הים יש אויב אחר - אריות ים - ויש הרבה שם. נתקלנו באחד באיזור הקטלינס. לא יאמן כמה הם חודרים עמוק אל תוך החוף . הוא היה ממש בתוך שדה ירוק. קצת התקרנו יותר מידי וקיבלנו שאגה אדירה :)) בעלי כמעט הגיע לאנטרטיקה מהבהלה. :) הם עצומים.

אגב בעלי היקר. שאלה ראשונה שלו לצוות היתה "יש כרישים?" :))

מזכירים מטוסי בואינג :)

לא אופתע אם הם אם וילד. קרובים מאוד. תמונה מהממת. כולי קנאה :)

אצל הדולפינים ראינו המון ילדים עם האמהות שלהם. זה היה מה זה חמוד לראות אותם יחד.

למעלה