חזרנו מחופש בחו"ל

kofman maria

New member
חזרנו מחופש בחו"ל

שלום חברים
הינו בחופש בחו"ל ונהננו מאד. בימים שהיה רצוי שילד שלנו בן כמעט 6 יקשיב ויתן לכולם אפשרות להנות נתנו ריטלין. לא כל יום. אכן היה טוב. אך בימים אחרונים של החופש חזרה התנהגות מרדנית שהתאפיינה בחוסר מוחלט של הקשבה, אי קבלת סמכות מרירות רוח וכוי. חזרנו הביתה וקשה מאד לנו. אני מוצאת את עצמי מאירה לילד אין סוף.ריבים אין סופיים עם האח, הצקות מתורפות לתינוקת בת שנה. בזמן השפעת הריטלין הרבה יותר טוב אך כשהשפעה נגמרת חוזר בעוצמה רבה יותר למרדנות. החופש החזיר אותנו לאחור. אני בקושי מצליחה להגיב להתנהגות הזו.
בחופש החלטנו לאפשר לחרוג ממסגרת סדר יום הנוקשה שלנו. ילדים הלכו לישון מאוחר מאד וקמו מאוחר. האם זה היה נכון?

מה לעשות?. תודה

וארוס

New member
מה לעשות?

שאלת החופש עולה תמיד מול שאלת המסגרת. רק כשיש מסגרת, אפשר להגדיר חופש.
ומהי מסגרת?
המסגרת היא היכולת המשותפת לעשות תכנית, ולקיים אותה בשותפות. כל המשפחה, כשההורים הם המנהיגים והמובילים.
המחשבה כי הריטלין, או איזה אמצעי אחר ישמור על "מסגרת שפויה" או על איכות החיים המשפחתית אינה מספיקה.
יש ללמוד את המערך המשפחתי הכולל, ולאפשר לכל אחד למצוא את מקומו ההולם.
ההורים בהנהגה, והילדים בלמידה התפתחותית, זא ללמוד את החיים וכללי החיים תוך כדי תנועה המותאמת למציאות החיים.
יעזור אם כל המשפחה, והילד בפרט ילמד לייצר במוחו רצף התפתחותי באופן ספונטני. ואות זאת ניתן ללמוד. אז, התלות בעזרה חיצונית תפחת,
והילד יוכל להשתלב בצורה הרמונית עם כלל מערך החיים.

kofman maria

New member
בתחום הזה יש הרבה תיאוריות

כנראה יציאה מהשיגרה כן שנתה מצב והשאלה איך להחזיר את השגרה מבלי להעיר כל רגע. עשינו דרך ארוכה מאד עד לרגיעה מסויימת. הצלחנו לתקשר ולהבין. היה כיף אמיתי להיות עם הילד אפילו שמדי פעם שמעתי ממנו דברים קשים אך הייתי אמפטית ומתחשבת ו הינו עוברים הלה. היה לנו חופש מהנה גם בישראל וגם בחו"ל. עכשיו משבר קשה בעיית ויסות החמירה עוד יותר + חזרה לסרבנות מרדנות והרגשה שעשינו צעדים ענקיים אחורה. לפנינו כיתה א. אני רוצה להביא אותו לכיתה במצב מאוזן. אינני רואה בריטלין אמצאי מזיק שצריך להימנע ממנו. ילד שלי צריך אותו. אני רואה איך הוא משתנה ואיך הוא צומח בשעות ההשפעה. לא לתת ריטלין במקרה שלנו להזיק לילד ישירות. אני אחות וקל לי לתת דוגמא: לחולה סכרת אתם לא תחשבו לא לתת אינסולין כשצריך כי אפשר לנסות לאזן עם הדיאטה בלבד? למצב לא מאוזן בסכרת יש השלכות עתידיות חמורות כך גם למצב שלנו. אז מה ניתן לעשות? אשמח לעצה של מחנכים הנכבדים שביננו.

kofman maria

New member
מסכימה רק כך אפשר לקבל טיפול עדכני בלי לבזבז

אנרגיות וכסף על דברים לא מועילים. לצערי אין עדיין טיפול אבסולוטי ולכן כל כך הרבה טיפולים צומחים מסביב. החוכמה לדעת להבין להבדיל בין אפשרויות הללו ולבחור הכי נכון לילד שלנו.
אני מוצאת בפורום שלכם את הרבה תשובות לשאלות שלי ונעזרת בו המון. תודה רבה רבה. אך היתי רוצה בכל אופן לקבל עצה פרקטית איך להחזיר מצב לרוטינה אחרי שחופש הפר לנו כללי משחק בבית. כלומר אנחנו אלא שאפשרנו וזאת מתוך מחשבה שאנחנו חייבית לתת לילדים שלנו תחושה שהם יכולים קצת לנוח ומסתבר שיתכן וזו תפיסה שאיננה נכונה כי עבורם ניהול הזמן הוא הקושי העיקרי ואם נותנים להם זמן בידיים הם פשוט לא מסוגלים לנהל אותו לבד ובסופו של דבר אנחנו נמצאים איפה שנמצאים.... ילדים בני 6 ו בן 9.5 שניהם מאובחנים ושניהם היפר עם בעיות התנהגות.
תודה מראש

דיוידל

New member
מסגרת בחופש

של מריה,
איזה כיף שנהנתם בחופש בחוץ לארץ. תמיד נשאלת השאלה על אילו גבולות לשמור בחופש ועל מה להיות יותר גמישים. כל משפחה מחליטה מה מתאים להורים וגם לילדים. אין טעם להתעסק בשאלה האם פעלתם נכון אלא כדי להסיק מסקנות לחופשות הבאות. יש לקחת בחשבון שרב ילדי ADHD זקוקים למסגרת מסוימת שרצוי לשמור עליה.
השאלה לגבי מתן ריטלין בחופש - גם זו שאלה שרבים מאיתנו שואלים את עצמנו. יש לזכור שגם הילדים סובלים מהריבים והנזיפות.
עכשיו נותר רק להתחיל לחזור לשגרה לקראת חזרה לביה"ס.
שנת לימודים מוצלחת.
דיויד

למעלה