חזרנו- היה נהדר

תמר 45

New member
חזרנו- היה נהדר

ערב טוב לכולם. חזרנו אתמול [יותר נכון היום] בשעה שתיים בלילה. היום החל בסידורים. ובצהרים...צלצלתי לשאול מה נשמע בפעם השנייה מהבוקר , ואמי אמרה שהיא הזמינה רופא כי לאבי כואבות הרגליים והראש. לא מוכן לקום מהמיטה והבעיה המרכזית, שמוציאה אותה מדעתה היא העובדה שהוא בקושי אוכל. מאז שהיה בבית חולים אוכל מעט מאוד. אני חושבת שזה כתוצאה מהעלאת מינון האקסלון.[ל4.5 מ"ר]. אז עזבתי הכל קפצתי להורי. הבאתי לאבי שעון מתנה [הבטחתי לו]. הוא חיכה לשעון כמו ילד קטן. וכשבאתי הקמתי אותו מן המיטה, נתתי אקמול, והכל עבר חלף לו. ניסיתי לשוחח טלפונית עם הרופאה , שהמליצה על העלאת המינון, ולא הצלחתי לשוחח עימה. \בקיצור , נחתתי למציאות מידית. בלי שהות ומנוחה. הטיול היה נהדר, מזג אוויר נפלא.

תמר יקרה , אני שמחה שנהנתם

עשית דבר חשוב לך ולבנך, נתת לעצמך מנוחה לקראת השנה החדשה וחזרה לעבודה ולבן זמן איכות של אמא שלא לחוצה לרוץ לאבא/סבא. אביך בטח התגעגע וכמו בעלי יעשה מניפולציות כדי לזכות בתשומת ליבך. אני לא כותבת כך כי אני חושבת שזו מניפולציה מתוכננת אלא זו טיבה של המחלה. לחולה יש מנגנונים שיודעים לזהות מה יביא לו תועלת ואיך להתנהג בכל מצב, כך לפחות אני רואה אצל בעלי וכך הוא יכול להשיג מה שהוא רוצה. מאחלת לך שאבא ירגיש טוב יותר וגם יתחיל לאכול ושהנחיתה בארץ למציאות תהיה רכה, חיבוק ממני, טובה (נראה לי שכולם צופים בכדורגל , כי כל כך שקט כאן...) ג ו ל!!!!!!

ענתי44

New member
שמחה שנסעת, ברוכה השבה

אוי תמר יקירה, אחרי הפוגה קצרה בה בילית בלונדון עם הילד חזרת לקדחת האלצהיימר. אין מה לעשות זהו זה. זו המחלה. כשלאמא כואבות הרגליים אני עושה עיסויי עם שמן מרגיע או עם משחה נגד כאבים. אבא הוא כמו ילד קטן ששמח משעון חדש ומתלונן על כאבים, לעיתים בצדק לעיתים כדי לקבל קצת פינוק ותשומת לב. בקשר לאוכל, ייתכן שהכדור מדכא תאבון. אולי תתייעצי עם הרופא אם לתת תרופה להגברת תאבון? או לפחות עם דיאטיקנית מקופת חולים, איך להעשיר את הכלכלה שלו. כמה ימים שהוא לא אוכל לא נורא, העיקר ששותה. אבל לאורך זמן זה לא טוב. תקבלו שם המלצות איך לתת לו כלכה עשירה יותר למרות חוסר התאבון.

../images/Emo24.gifתמר ,נהדר שנהנת בחו"ל

כעת יש לך כוחות נפש לתת ולעזור והראשונה נתת לאביך שעון מתנה אשרייך שאת משמחת את הורייך בשורות טובות

ברוכה הבאה!!!

עכשיו עם כוחות מחודשים תוכלי לעמוד בפני כל טענותיה של אימך, ורצונותיו של אביך, מי כמונו פה בפורום יודעים כמה זה קשה, אבל אפשרי, כי אין ברירה אחרת, אז עם סוללות טעונות דרך צלחה!!!!

תמר 45

New member
תודה לכל המברכים

אכן חזרתי ישירות למחלה.... אני נמצאת בעיצומי הכנה לעבודה. מנסה לחפש עובדת ישראלית לכל יום , לכמה שעות. לא התחלנו עדיין את הטופסידה לעובד זר. מקווה שאחרי שנשיג עובדת ישראלית אתפנה גם לנושא זה.לא ברור לי היכן ניתן למצוא עובדת אמינה וטובה. עדיין מגששת, אבל הזמן אוזל כי בשבוע הבא חוזרים לתלם, ואני חיבת מי שהיא בדחיפות.אם יש ךמישהן רעיון אנא שלחו לי במסר הפנימי. שוחחתי עם הרופאה המטפלת באבא[ הרופאה של טובה וענת] . סיפרתי לה על אי רצונו של אבי לאכול , והיא החליפה את הכדור מאקסלון לממוריט 5 מ"ג. מישהו יודע מה ההבדל ביניהם??

zs1957

New member
תמר יקירה ברוך שובך

הרופאה שמטפלת באביך טפלה באמי ז"ל 18שנים. אנחנו חברתו היא מדהימה. הוא בידיים טובות. כל התרופות הן אותו דבר מטרתן להאיט את קצב התדרדרות המחלה. אם את מחפשת מטפלת ישראלית יש לי משהי מצויינת שטפלה בדודי ז"ל השכן שלנו, שהיה חולה דמנטי והלך לעולמו. היי עמי בקשר. זהבה

ענתי44

New member
כנראה שאקסלון מוריד תיאבון

ולכן היא החליפה בתרופה אחרת.גם לנו היא החליפה בזמנו אותו הדבר. וגם אמא היתה אז עם קשיי אכילה. אבל יכול להיות שאי רצון לאכול ושאר ההתנהגויות מעידות שהוא כבר לא בשלב הראשוני של המחלה ולכן מתאים לו ממוריט. בפעם הבאה תמר יקירתי בלי בושה תשאלי את הרופאה. אני למדתי לשאול ולשאול בכל שינוי טיפול ותרופה של אמא שלי.

למעלה