חזרנו הביתה

חזרנו הביתה

הגיע תורי לספר את סיפור הלידה. הסיפור שלי ארוך, קשה, אבל עם סוף נהדר. הסיפור שלי מתחיל יום אחרי ראש השנה. כשאני בשבוע 34. הגעתי לרופא לביקורת שגרתית, ביקורת אחת מתוך שתיים שהייתי עושה בכל שבוע, וזה בגלל צירים שהתחילו כבר בשבוע 27. בביקורת הזאת המוניטור הראה צירים סדירים כל 7 דקות, וצירים די חזקים (הגיע לגובה של 70). עשיתי US שהראה מיעוט יחסי של מי שפיר ובדיקה פנימית שהראתה התכצרות של צואר הרחם לכ חמישים אחוז. הרופא שלי שידע שאנחנו הולכים ללדת בבילינסון בגלל המום לב שלח אותי מיד לאשפוז. הגענו לבילינסון שם עשו לי בדיקה פנימית נוספת. הרופא חשדה במשהו מוזר והלכה לקרוא לרופא בכיר, הרופא הזה הסכים עם טענתה שיש לי רחם דידלפית. כלומר יש לי שני נרתיקים, שני צוארים ושני רחמים. זה לא רחם דו קרנית עם מחיצה, אלא שני מערכות רחם ניפרדות. וזאת לאחר שבכל תקופת הטיפולים ידענו על סמך צילום רחם שיש לי רחם חד קרנית. הרופאים גם הסכימו בינהם שצירכים לאשפז אותי בדחיפות ולהפסיק את הצירים בגלל שאת הלידה שלי חייבים לעכב גם בגלל שהעובר שוקל רק 1600 גרם, וגם בגלל המום לב. אושפזתי למשך 5 ימים שבהם קיבלתי פרסולט להרגעת הצירים. לאחר היום החמישי החליטו לשחרר אותי הביתה עם פרסולט ועם מוניטור ביתי. חזרתי הביתה ומעדע בוקר התחברתי למוניטור ושידרתי את התוצאות לבילינסון. ביום רביעי של חול במועד סוכות המוניטור הראה ירידת דופק של העובר ל43. כשדופק סדיר הוא 140-160. הרופאה אמרה לי להגיע בדחיפות לבי"ח. הגעתי וחיברו אותי למוניטור במשך 6 שעות שבמהלכם היו צירים חזקים (מעל 100) ודחופים מאד ובנוסף גם שלוש ירידות דופק. הרופאים התלבטו עם לילד אותי בדחיפות אבל החליטו לחכות יום נוסף. למחרת נשלחתי לUS להערכת משקל שהראתה כי העובר שוקל רק 1700, כלומר במהלך שבועיים הוא עלה רק 100 גרם. ופתאום באמצע הרופא ראה ירידת דופק משמעותית, הלב פשוט האט את הקצב משמעותית. הוא ניגש לרופא במחלקה שהחילט להוריד אותי לניתוח חרום. וכך הסתיים ההריון שלי בשבוע 36+2. הניתוח עבר בסדר. הוציאו את התינוק במשקל של 2200! זה היה מדהים. יניב ישב לידי בניתוח והתעקש שלא יתנו לי טשטוש עד שאני לא רואה את התינוק. הראו לי אותו לשניה ומיד לקחו אותו לשניידר לפגיה. אני יכולתי לראות אותו רק ביום שלמחרת בצהרים, בחלומר 27 שעות אחרי שילדתי. ורק לשעתיים כי הייתי צריכה לחזור לבילינסון. זה היה ימים קשים מאד. לא יכולתי להחזיק אותו כי הוא היה מחובר למכונת הנשמה ולמלא ערויים. הוא בכה ואני בכיתי איתו. לא האכילו אותו הכלל בגלל שפחדו שהוא יציף את הראות, בנתיים הוא ירד במשקל, עד שהגיע ל1800 גרם, ואז החליטו למתח אותו. הוא נותח ביום שלשי כשהיה רק בן 5 ימים. חצי מדינה התפללה בשבילו, ילחדים קטנים אמרו תהילים בשבילו, כל הישוב שלנו ושל ההורים התפללו לרפואתו, בתי הספר של האחים אמרו תהילים במהלך כל היום, ואחרי 7 שעות של ניתוח הרופאים סיפרו לנו שהניתוח עבר בהצלחה. זה היה הניתוח של התינוק הקטן ביותר שלהם. השאירו לו את בית החזה פתןח במשך 48 שעות כדי לפקח שאין לו דימום פנימי וכדי שלא יהיה לחץ על הלב. הכינו אותנו שנהיה שם זמן ארוך כי הוא קטן וההתאוששות תהיה ארוכה. אבל הילד שלי הפתיע את כולם. ביום רביעי הוא התחיל לקבל חלב אם דרך זונדה והוא עיכל את זה נהדר. ביום שיש הוא התחיל לנשום בכוחות עצמו, וביום ראשון הוא כבר יצא מטיפול נמרץ. ביום שני הוא התחיל לאכול דרך בקבוק ולעלות במשקל, והרופאים החלטו שאין טעם להשאיר אותו בבית חולים. היום נשלחנו הביתה כשהתינוק שוקל 2 קילו. בנתיים אני מאכילה אותו דרך בקבוק. אחרי שהוא יעלה במשקל ננסה לעבור להנקה, עם ננסה עכשיו הוא רק ירד עוד בגלל המאמץ. יצאנו הביתה לפני תינוקות רבים יותר וגדולים יותר. הפתענו את כולם. אני מאמינה שזה בזכות התפילות המרובות של כל הסביבה. הדרך שלנו היתה קשה ומתישה ומלאה ניסים. ולסיום, אמנם לא היתה ברית, ואנחנו לא יודעים מתי יאשרו לנו להכניס אותו בברית אברהם, אבל שם הוא כבר קיבל (לאחר שרב אמר לנו שזה יעמוד לזכותו וכך יהי קל יותר להתפלל לרפואתו) קראנו לו אור-אל חיים. היתתי מצרפת תמונה אבל אני לא יודעת איך. מבטחיה לצרף בהמשך. יש לי עוד הרבה לספר, אבל אני עמוסה בעבודה, כל שלוש שעות צריך לשאוב ולהאכיל, וזה לוקח לפחות שעה. ובנוסף צריך גם לנוח. לכן אני אפרוש מהפורום עד שאור-אל יעלה במשקל ויהיה לי זמן לחזור. שרה.

הוביטית

New member
התרגשתי כל כך

שאור-אל ימשיך לעלות במשקל ולעשות הרבה נחת להורים. דעו הרבה הרבה ימים טובים עם האור הפרטי שלכם. כל הכבוד לגיבור הקטן

שושי @:-)

New member
יניב סוזי ואור-אל ../images/Emo49.gif כפול

גם להולדת התינוק וגם על סיום הניתוח בהצלחה!!! שהחיים שלכם ימשיכו להיות מוצפים באור מהיום והלאה וששיכנת א-ל תהיה עימכם כל חייכם המון
שושי ולוי

כולי צמרמורת...

שרה, גיבורה שלי, כל הכבוד לך! מאושרת לשמוע שאור-אל הקטן מפתיע את כולם, אני בטוחה שהוא עוד ישוב ויפתיע וידהים בכוחות ובחוזק שלו. ועם הורים כאלה - מה הפלא?!

kathi

New member
המון מזל טוב

הוא פשוט גיבור הקטנצ´יק שלכם, כ"כ קטן וכבר עוקף את כולם בסיבוב. אני מאד מאמינה שתפילה של אנשים טובים ואוהבים עוזרת. אז שיהיה לכם המון בהצלחה שהוא ימשיך להיות כזה גיבור. (הפתעת אותי עם סיפור הרחם, גם אני חד קרנית)

התרגשתי כל-כך... ../images/Emo7.gif../images/Emo99.gif

שמחה מאוד מאוד לשמוע שהכל עבר בשלום ואתם כבר בבית עם אור-אל שמגיע לו צל"ש וגביע על היותו כזה גיבור
וגם לכם... שיהיה בהצלחה ובכיף עם המון המון אהבה שעושה רושם שיש לכם בשפע

באאבו

New member
ממש בכיתי מהתרגשות...

שרה שלי, ברוך ה´ שאתם אחרי הכל! מזל טוב ואלפי ברכות לחזרתכם הביתה בריאים ושלמים, כמשפחה קטנה! הסיפור שלך ממש גרם לי להתרגש.... הקטנצ´יק שלך גיבור לא קטן, ואני שמחה שעברתם הכל בשלום. מתפללת בשבילכם שתהיו בריאים, ושאור-אל חיים יצמח ויגדל בבריאות איתנה! ברוך שומע תפילה!! שולחת לך נשיקות, חיזוקים וחיבוקים, נדבר כשתהיי פנויה, באאבו

ligo

New member
שרה יקרה

הסיפור שלך מאוד ריגש אותי. אני לא דתייה ולא מאמינה אבל עדיין יש משהו נורא חזק בהמוני אנשים שמתפללים בשביל התינוק שלך. ואכן התפילות שלהם עזרו. אני מתארת לעצמי שעוברים עלייך ימים לא קלים, ביחוד שאת צריכה לשאוב בנוסף להכול, אבל העיקר שיש לך בידיים ילד בריא. שימשיך ויעלה במשקל ויוסיף רק אור לחייכם ואני ממליצה בחום על פורום הנקה לכל עצה שתיצטרכי בהמשך

תות111

New member
אלף ברכות

מזל טוב כפול ומכופל להולדת אור-אל ולהצלחת הניתוח! הלוואי שזו פעם אחרונה שתראו בית חולים מבפנים!

אולה *

New member
איזו התרגשות! ../images/Emo24.gif

למשפחה המאושרת. שמחה שאתם כבר בבית. מקווה שמעכשיו תדעו רק אושר.

לאור-אל ולהוריו המדהימים ../images/Emo57.gif3X

הסיפור מדהים, מצמרר ומרגש כאחד. אתם משפחה מופלאה וחזקה ואני מאחלת לכם שמעתה והלאה תחוו רק רגעי אושר ולא פחד. סוזי-נשמח לעידכונים שוטפים על אור-אל.

קרן פ

New member
לשרה ויניב../images/Emo42.gif

מאד שמחה בשבילכם ואתכם שהכרל עבר בסדר, שיהיה המון מזל טוב ! קרן

גאיה100

New member
מזל טוב

איזה סיפור מרגש, ואיזה גיבור אור-אל, לא יודעת מאיפה להתחיל את הברכות… האושר כבר מלא את ביתכם ומה שנותר לי להוסיף הוא צרור איחולי בריאות והתחזקות. גאיה

אור-אל חיים, סוזי ויניב

קראתי בנשימה עצורה מקווה שבזה תמה מסכת הקשיים שלכם ומשפחתכם תזכה לאושר והרחבה בקלות ובנוחות קחו את הזמן שום דבר לא יותר חשוב מבריאותו של אור-אל חיים והנפשית שלכם מזל טוב ליאור

מזל טוב, סוזי ויניב,

על הצטרפותו של אור-אל לחיק משפחתכם. יש לכם ילד שנאחז היטב בחיים. מאחלת שיגדל ויצמח ויביא הרבה אור ושמחה לבית.

עידית ד

New member
למשפחה המאושרת ../images/Emo140.gif

כל כך מרגש לדעת שיש לך ילד שנלחם וניצח! מאחלת לכם את כל האושר שבעולם והעיקר כמובן זה הבריאות. אז שוב מזל טוב ותנו לילד ממני
עידית

לי חן

New member
שיהיה לכם בהמון ../images/Emo49.gif

שאור אל יראה לכולם מה זה ויתחזק ויגדל... ושתזכו להמון אושר ולגידולו בכיף!

עמית@

New member
שרה ויניב ../images/Emo57.gif ../images/Emo57.gif היקרים

איזה סיפור מרגש וחיובי אני חייבת לציין שנקרא בנשימה עצורה עד הסוף הטוב- כל כך שמחתי לקרוא את הודעתו הצוהלת של יניב מלפני כמה ימים (אני אבא...) ואני שמחה לשמוע את העידכונים. רק שימשיך כך מזל טוב על בואו של אור- אל לעולם ומזל טוב גם לכם- אתם הורים סוף סוף מחבקת

רומי 007

New member
מזל טוב לשובכם הביתה

כל הכבוד לכם שרה ויניב על כל מה שעברתם וכל הכבוד לאור אל הקטן שתוך ימים ספורים כבר הוכיח לכולם מאיזה חומר הוא עשוי. מאחלת לכם הרבה בריאות ואושר. בקטע של הניסים - אין ספק שלמדנו שיעור גדול

למעלה