חזרות

ravehor

New member
חזרות

כתבתם פה שכדאי לעמוד על מספר חד ספרתי של חזרות לא רק בהעלאת מסה, אלא גם בחיטוב.
אז למה טוב 15-20 חזרות? או בניסוח שונה, האם יהיו הבדלים משמעותיים בתוצאות כשעושים 15-20 חזרות בחיטוב, לעומת 6-8?

כי לפי מה שחשבתי עד כה, מספר רב של חזרות הוא תחזוקת השריר ושמירת הכוח שלו, וזו הרי המטרה בחיטוב..

תחשוב על זה ככה

אם אתה עושה 15 חזרות, אתה מרים פחות משקל ואתה לא בדיוק שומר על הכוח שלו, אלא אתה עובד על פאקטור קצת אחר שאפשר לקרוא לו "סבולת".
מצד שני, אתה עושה 6 חזרות, אתה סביר להניח תרים יותר משקל ובכך לשמר את הכוח של השריר והכי חשוב, לתת לו מקסימום גירוי אפשרי, שיאפשר לך להעלות את המשקלים מאימון לאימון או כל תקופה כזו או אחרת בהתאם לרמה של המתאמן (לפחות בעלייה במסת השריר, בירידה בשומן, נכוון יותר לשמירה על השריר ולא ממש נעלה במשקלים, למרות שמתאמנים מתחילים יכולים גם לעשות את זה בחודשיים הראשונים לחיטוב +/-).

ravehor

New member
אבל זה רק האידיאל, לא?

ברגע שדופקים גיד אי אפשר להמשיך במשקלים האלה, ואצלי זה קורה הרבה שאני נאלץ לעבוד עם משקלים נמוכים משיקולי דלקת עבור איזור מסוים.

MidNight Flame

New member
השאלה שאתה צריך לשאול

זה לא מה עושים עם טווח החזרות אלא מה אתה עושה כדי לרפא את הדלקת

ravehor

New member
עד כה הן תמיד עוברות אחרי שבועיים שלושה

כשאני מוריד את עוצמת האימונים עבור האיזור, ולבסוף אני גם יכול להרים יותר מלפני הפציעה.
זה קרה לי גם כשהתאמנתי עם המאמן, לא מסוגל להעביר יותר מחודש עם משקלים כבדים בלי שהגיד יתחיל לכאוב.

MidNight Flame

New member
ברור כי הבעיה קיימת

מה שאומר שאתה זקוק לאיבחון (אורטופד / פיזיותרפיסט ולא בהכרח בסדר הזה) ולטיפול (הגמשה, NSAID, קירור / חימום וכו').
טווחי החזרות הם לא הבעיה.

ravehor

New member
בעיה בכל הגוף?

מדובר (בזמנים שונים כמובן) על עקב אכילס, ברכיים, אחד הגידים באגן, שורש כף היד, מרפק וכתף קדמית.
לגבי גמישות אני באמת ממש ההיפך מזה, בעיה ידועה אצלי..

אם אתה אומר שיש דרכי טיפול בדברים האלה אז זה מצוין, סתם ללכת בשביל שהוא יגיד לי לא להתאמן יותר זה חסר טעם..
בכל מקרה תודה על העצה אני אטפל בזה

MidNight Flame

New member
זה נשמע כמו מכלול מטריד מאוד

אתה מודע לזה שלא יתכן שאצל בנאדם נורמלי יהיו כל כך הרבה דלקות בו זמניתלרוב בכתף נניח בעיה מבנית יכולה לגרום לדלקות חוזרות אבל כשיש כל כך הרבה זה דורש איבחון מקצועי.
תמצא אורטופד טוב שמבין שלא להתאמן זה לא אופציה.
מעבר לזה אני חוזר להמלצה הנצחית שלי על כדורי כורכום שעוזרים מאוד עם הדלקת בOD קטן של 3-4 גרם במקום 1-2 כמו שכתוב

anonimit28

New member
כדורי כורכום DIY

האם כדורי כורכום DIY מהתבלין זהים לאפקט של כדורי כורכום מהחנות? המחיר של הכדורים מהחנות מאוד יקר ויש לי כפסולות ריקות בשביל למלא אותן בתבלין.
http://www.youtube.com/watch?v=yhTvvYlEreY

לפני הכורכום

ממליץ לך שתאבחן במדויק את הבעיה.
כלל לא בטוח שמדובר בדלקות ! או בבעיה אורטופדית.
יכולות להיות סיבות רבות אחרות. ממליץ שתתחיל ברופא משפחה טוב ולאוו דווקא עם אורטופד.

anonimit28

New member
אין ממש...

אין ממש בעיה רצינית, פשוט לפעמים יש לי DOMS אז בתור אנטי-דלקטי, חשבתי שזה יכול להיות טוב. חוץ מזה, ראיתי שהחומר הפעיל הינו Curcumin. האם שימוש בתבלין עצמו נותן אפקט דומה?

ראיתי שמוכרים קפסולות ריקות: http://www.iherb.com/Now-Foods-Triple-000-Gelatin-Caps-200-Empty-Capsules/890
(אין לי קשר לאתר, זה רק דוגמה).
אז מלבד קצת עבודה מלוכלכת ראשונית עם התבלין כאשר ממלאים את הטבליות, יש כאן חסכון כספי לא מבוטל.
אם האם שימוש בתבלין זהה לשימוש בכדורים מהחנות?

MidNight Flame

New member
מכיר מישהו שעשה את זה

אין לי מושג אם זה יעיל באותה מידה.
את הכורכום אני משיג ב120 ש"ח בערך ל60 כדורים של 1000 מ"ג, מעט יקר למי שמשתמש ב2-4 כדורים ביום אבל כשכואב אתה מוכן לשלם כל מחיר כדי שיקחו ממך את הסבל.

ravehor

New member
מאיפה אתה קונה?

בסופר פארם קופסא של 35 גרם עולה 120 ש''ח, אשכרה פי שתיים ממה שציינת.

MidNight Flame

New member
מסכים ולא מסכים

קודם כל - קראת את התנהלות השרשור? יש לבחור בעיה לגשת לרופא מסיבות אלו ואחרות.
ומה יעזור בדיוק רופא משפחה? יתן אתופן / ארקוקסיה וימליץ על מנוחה? נו באמת.
זה כמו ללכת לפיזיותרפיסט שיטפל בפרוטוקול רוקווד, זה כמו כוסות רוח למת.

ההמלצה לרופא

משפחה, לא נובעת מהטעם שהוא יכול לפתור את הבעיה, אלא מהטעם שלרופא משפחה יש את היכולת (או לפחות צריכה להיות לו) לראייה מערכתית יותר. אני מאמין גדול ברופא משפחה (טוב), במו עיני ראיתי רופא משפחה שהצליח לאבחן בעיה גניקולוגית (מה שמומחה גניקולוגיה לא ראה) וידע להפנות למומחה הנכון. ההתמחויות טובות לאחר זיהוי הבעיה או כאשר האיבחון פשוט.

MidNight Flame

New member
אני מבין את ההסתכלות שלך אבל למצוא רופא משפחה

טוב זה כמעט כמו למצוא לפרקון או חד קרן מעופף

למעלה