חזרה על קורס

nofar357

New member
חזרה על קורס

האם אפשר לחזור על קורס גם אם עברתי אותו , כדי לשפר את הממוצע של התואר? ואם כן, מתי אפשר לחזור עליו?

oromer

New member
מנהל
זה תלוי בנהלים של המקום בו את לומדת

זה משתנה בין מקום למקום. בגדול ממה שאני יודעת ניתן. תיקחי בחשבון שיש מקומות שלוקחים את הציון האחרון ולא את ההכי טוב מבין הקורסים.יש מקומות שאם אתה עושה שוב ומקבלת ציון נמוך יותר אז א מחשיבים.
בתל חי למשל אפשר לחזור על קורס בכל שלב. בטכניון הבנתי שאי אפשר לחזור על קורס, שלמדת את הקורס המתקדם שלו. ז"א קורס המהווה קדם למשהו אחר ואתה רוצה לחזור עליו אתנ לא יכולה, אם למדת את הקדם- אאל"ט.
מומלץ לברר מה הנהלים במקום שבו את לומדת...

littlerunaway

New member
את קצת טועה לגבי הטכניון. ההגבלה הרשמית

היא שלשפר קורס אפשר רק עד 2 סמסטרים מהפעם הראשונה שעוברים אותו. למרות שלפי מה שאני שומעת אתה רוב מאשרים גם אחרי, אם כי לא את כולם.
אני לצורך העיניין חזרתי על קורס אחד שהיה קדם לקורס שני, אחרי שעשיתי את הקורס השני.

oromer

New member
מנהל
יכול להיות... אבל מה שחשוב לי להדגיש

שבכל מקום זה שונה. השאלה נשאלה בצורה כללית כך שאי אפשר באמת לענות עליה

littlerunaway

New member
זה ברור.

שמעתי למשל שבאונברסיטת חיפה מותר לחזור על מספר כלשהו מוגבל של קורסים בכל התואר.
פשוט הזכרת את הטכניון אז רציתי לתקן.

oromer

New member
מנהל
תודה על התיקון

משום מה זכרתי שקראתי ככה איפשהו...

זה תלוי מוסד, פקולטה וחוג

לגבי תשלומים על קורסים חוזרים- זה תלוי חוג.
בתל חי, למשל, אתה משלם פר מספר נ"ז שאתה חוזר עליהן (בסביבות 100 ומשהו שקלים על כל נ"ז). קורסים גדולים יעלו יותר, כמובן.
בטכניון, למשל, אתה משלם פר סמסטר, ואז אתה יכול באותו מחיר לחזור באותו סמסטר על כמות שונה של קורסים, בהתאם לשיקולים שלך ושיקולים אקדמיים.
הגבלות, למשל, יכולות להיות תלויות בחוג. כשלמדתי באוניברסיטה העברית ניתן היה לחזור על כמה קורסים שרוצים ללא קשר לציון עובר/נכשל.
כשעזבתי הגיע ראש חוג חדש, שהחליט שמספר הקורסים שניתן לחזור עליהם רק לשם שיפור הציון במהלך התואר (לא כאלה שנכשלת בהם) הוא 2.
מאז אני מאמינה שגם הוא התחלף, אבל במקרה הזה, זה היה שינוי רק של החוג לביולוגיה, ושלא של חוגים אחרים באותה פקולטה.

S h a r k 1 8

New member
באוניברסיטת ת"א למשל

בפקולטה למדעים מדויקים - אם עברת קורס לא ניתן לשפר אותו. נקודה.
בפקולטה להנדסה - ניתן לחזור על הקורס בשני הסמסטרים העוקבים למטרת שיפור ציון.
&nbsp

למעלה