חזרה מצ'כיה

חזרה מצ'כיה

היי,
אז - חזרתי מצ'כיה. ומה עכשיו - פשוט מחכים שבועיים?
אני רגילה (בית מדרשו של בר-חוה) לעשות בדיקות שלושה ימים אחרי ההחזרה על מנת לוודא שרמת ההורמונים תקינה. אני יודעת שלא תמיד הרמה בדם משקפת את זו שברחם, אבל בכ"ז...
בהדסה - לא אמרו לי כלום...
לוותר על הבדיקה? לעשות בכל מקרה? ואיך יודעים בכלל מהי רמה תקינה? אם אני מבינה נכון ב-IVF רגיל (או בביוץ), תהליך הביוץ / השאיבה יוצר גופיף צהוב שממשיך להפריש אסטרדיול ופרוגסטרון, כשבהמשך הפרשת הורמון ההריון מאותתת לו להמשיך לפעול ולא להתנוון. אבל - עכשיו בעצם אין לי כלום, נכון? שום גופיף כזה, וההריון בעצם לא ישפיע בהתחלה על ההורמונים של הגוף. הכל תלוי רק בהורמונים החיצוניים. אז איך יודעים מה אמורה להיות רמתם?

Ronniros

New member
המתנה מורטת עצבים

היי

גם אני חזרתי מצ'כיה... ועכשיו לחכות שבועיים על לבדיקה. ממש קשה!!!

rabbitm

New member
קודם כל בהצלחה!

אין ספק שהימים הקרובים, 12 ליתר דיוק, הם הכי קשים!
מקוה שנהנית בברנו, אני לא עשיתי אף פעם בדיקות במהלך הימים האלה (בוגרת רופאים אחרים)
אבל אם יהיה לך יותר שקט נפשי, תדברי עם האחות שלך (בהדסה) ותעשי בדיקה

העיקר שעוד שבוע וקצת הבטא תהיה חיובית

בהצלחה!!

קודם כל שיהיה בהצלחה
בהדסה פועלים בשונה מבר-חוה, גם ביום הבטא בודקים בטא בלבד...
אצל בר חוה הוא בודק כמו בהחזרת מוקפאים לראות שהרמה של הפרוגסטרון מספקת וגם של האסטרדיול, בתהליך מדמים את התהליך הטבעי שהגוף עובר
אם יעזור לך יכולה לפשפש ברמות הבדיקות שהיו לי. יודעת שפרוגסטרון רצוי שיהיה סביב 35-40 לפי פורום פוריות בתפוז
איילת

איזה יופי, איך היה בברנו?

ההמתנה קשה אבל אין הרבה מה לעשות. צריך לחכות 12 יום.
אם את מעוניינת לבדוק בתקופה זו את רמות ההורמונים את יכולה לעשות בדיקת דם בקופה בשביל השקט הנפשי שלך.
אכן ההורמונים החיצוניים נותנים תמיכה עד שבוע 11-12 כשאז השיליה מפרישה את ההורמונים ולכן מפסיקים לקחת את התמיכה.
אני לא יודעת מה אמורה להיות רמתם של ההורמונים, כדאי לברר מול הרופא. הפרוגסטרון חשוב כי הוא גם מונע מרירית הרחם להתפרק וגם מרפה את השרירים ומונע התכווצויות ברחם שעלולות לגרום להפלה.

לירן341

New member
קשה להמתין שבועיים, חבל שלא כמצאיו בדיקה שיכולה

לגלות הריון מייד אחרי ההשרשה. בהצלחה

למעלה