חזרה מחו"ל

חזרה מחו"ל

חזרנו מסיור ארוך באוסטריה וגרמניה. חכתה ומחכה לנו הרבה עבודה כי הסיור התחיל בקונגרס אירופי של מועדון הסורופטימיסט בוינה (הסורופטימיסט מועדון דומה לרוטרי של נשים, הגדול בעולם) ואנחנו מתחזקים את אתר האינטרנט של אגוד הישראלי של המועדון. היינו צריכים לתעד את הסיור בעברית עבור החברות בארץ ובגרמנית עבור כל החברות שפגשנו בדרך. רק רציתי להעלות תמונה אחת שממחישה את הרצון הכמעט אובססיוי של חלק גדול מהאומה הגרמנית לא לתת לשכוח את זועות השואה.

lutz2

New member
נה ודנישלום

אשתי ואני חזרנו לפני כ 5 שבועות מטייול שורשים בעיר Ortelsburg כיום Szczytno פולין,לאחר שבוע טסנו לאוסטריה יימח שמם אך ארץ יפהפיה הכל ירוק היינו באינצברוק ,בזלצברוק והסתובבנו באיזור החוות,אך היינו גם בווינה וראינו גם גרפיטי על הקיר "יודן ראוס" פגשנו בווינה חובשי כיפות יהודים מפרס ושאלנו אותם,זה לא מפריעה לכם? אני בשום אופן לא הייתי מסוגל לחיות שם או לחזור לשם ,ערב טוב,

אנטישמיות

אנחנו יודעים שיש באירופה אנטישמיות לטנטית כל הזמן. אנו רק יכולים לציין שנפגשנו אם מאות, והפעם גם אלפים של "גויים" ולא נתקלנו בהתבטאות אחת אנטישמית. נכון - פעם אחת היה מצעד של ניאו-נאצים דוקא בעיר הולדתי. היו בערך 15 נאצים ומסביבם כ 200 אנטינאצים שצעקו בוז וקריאות גנאי לנאצים. אנחנו רוצים לציין, שבקונגרס בוינה, במרכז אחד המפגשים עמדה דמותה של ברתה פון סוטנר BERTHA VON SUTTNER , האשה הראשונה שקבלה את פרס נובל לשלום, והיתה לוחמת אמיצה לשלום, אבל גם לוחמת בחירוף נפש נגד האנטישמיות

למעלה