חזרה מחופשה.

ayagu

New member
חזרה מחופשה.

חזרתי. אחרי שמונה ימים בעיר האורות. אמא של קטנטונת אבא של קטנטונת הפעם לבד. במהלך הטיול מצאתי את עצמי חושבת מה עשוי היה לעניין את קטנטונת. לדוגמא: ידעתם שלאייפל מובילות מעל 700 מדרגות. בטעות הגענו לתור הלא נכון בקופה ומצאנו את עצמנו מעפילים למרומי האייפל . ברגל. רק לאחר 700 מדרגות נעצרת הדרך ומוכרחים להגיע למפלס העליון בעזרת מעלית קטנטונת נשארה בבית. רוב הזמן אצל סבתא. ליומיים נרתם גם הסבא האחר.להפתעתי הרבה קטנטונת הסתדרה מצוין גם הסבא וגם הסבתא התמוגגו. היא שיתפה פעולה, לא התפרצה ולא התישה אבל כמובן שהפעילו אותה כל הזמן. פעולות יצירה, סיורים וטיולים קצרים. פארקים וים אחר הצהריים. הגענו לבית הסבתא מותשים ועייפים לפנות בוקר לאחר טיסת לילה במהלכה ילדים מותשים בעטו בגב המושב שלי והתחרו בצרחות עם הילדים במושבים האחרים. ההורים שלהם ישנו טוב במיוחד. נזכרתי בטיסה האומללה עם קטנטונת להולנד במהלכה נשבעו הנוסעים וצוות המטוס כי בפעם הבאה שקטנטונת תהייה על הטיסה הם יחליפו משמרת או יחפשו טיסה חלופית ושתקתי. קטנטונת התעוררה כמובן מעט אחרי שהגענו ( כך שלישון אי אפשר היה) והתחילה להפעיל אותה במתכונת הידועה: תראי לי, תסדרי לי , תתני לי ועוד. בכל מקרה אני חושבת שצברתי הרבה כוחות השבוע. בל נשכח שלפנינו חודש נוסף של חופשה. להתראות. אמא של קטנטונת.

זהבה נ

New member
איזה יופי שהיה נפלא בחופשה../images/Emo24.gif

לא נורא כל כך עם המדרגות, שרירי הרגליים שלכם מוכנים לאולימפיאדה. נהנתם, זה העיקר. יום טוב,

אוי...כמה זה חשוב!

לקחת קצת זמן לעצמנו, למלא מצברים ולחדש אנרגיות. ולגבי החודש הנוסף של החופשה - רציתי לקפות מהחלון אבל אנחנו בקומה ראשונה...

דליה.ד

New member
אני כל פעם מתפלאת מחדש על

חכמתם של ילדינו המוצלחים ל"הנדס" אותנו כאוות נפשם! לפני מספר שנים נסעתי עם בעלי שיחיה ללונדון לשבוע והשארתי 3 זאטוטים אצל בת גרעין שהיתה מאומצת אצלי בקיבוץ (ועוד חדשיים הופכת אותי לסבתא....
) והילדים היו פשוט 10! הקטע שהשארתי לה ילד בן 4 מגמגם וכשחזרנו הוא פשוט חדל לגמגם.... החלטתי שהעדרותינו משפיעה לטובה על הילדים...
אבל, זה ברור לי לגמרי שחלק נכבד מ"הפוילה שטיקים" הם מבצעים לכבודינו!! כיפק היי לסבים החמודים! זו מתנה יקרה מאוד מה שהם נתנו לכם ומגיע להם כל הכבוד!

ayagu

New member
קטנטונת אטלופה "בלהנדס "אותנו

שהיא הגיעה לסבתא. הסבתא הודיעה לה שלושה דברים: 1. שאצלה לא זורקים סנדלים על הרצפה אלא מניחים אותם בארון הנעליים. 2. שהולכים לים והגיע הזמן לצאת מן המים אז לא מתווכחים. 3. אחרי שמשחקים אוספים את המשחק חזרה לקופסא. קטנטונת לא העיזה להתווכח להיפך. היא סדרה את החפצים שלה , לא התווכחה והיתה פשוט מדהימה. בבית היא פשוט הפוכה. באמת למה?

zivadina

New member
קודם כל כי היא קבלה מסגרת ברורה

שנית, כנראה שסבתא מאוד החלטית, ולא כדאי להתנגד לה, ושלישית, כי זה לא הבית שלה היומיומי, ושינוי הוא תמיד מרגש ל-ADHD ששונאים שיגרה. גמר חופש נעים

arena

New member
חיוך

הצלחת להעלות חיוך על שפתי. זאת לאחר שני ארועים קשים שהיו בימים האחרונים לבני. מרב שהיה לי ולו קשה אני בקושי יכולה לדבר על זה. תודה !

דליה.ד

New member
איהגו!!!!!!!

זה רק ממחיש יותר, כמה הם זקוקים לכללים ומסגרת ברורים, כמה זה חשוב! עכשיו, אני לאומר שאצלי זו משמעת ברזל, מסדרים וכו´ אבל יש כמה דברים שאני נורא מקפידה: סדר יום קבוע: מתי קמים, מתי אוכלים, מתי הולכים לישון וכו´. הכנה מוקדמת לפני כל דבר: אני אומרת מה עומד לקרות, מה יתרחש ומה ההתנהגות המצופה מהם. אין ויכוח לךגבי תרופות ו/או כל טיפול אחר שקשור בקשיים: אין ויכוח לגבי הריטלין!! אין ויכוח לגבי הפסיכולוג - הולכים! אין ויכוח לגבי החוגים - משתתפים! אין ויכוח לגבי עזרה לימודית - חובה! אין ויכוח לגבי עזרה טיפולית - כמו ריפוי בעיסוק, חובה! אני הבהרתי את זה וממשיכה להבהיר. אני כל הזמן אומרת למתבגרי היקרים שימצאו להם במשהו אחר למרוד. בכל מה שנוגע למה שהם זקוקים כדי להצליח בעתיד...אין ויכוח! חד וחלק! לא מוכנה לשמוע על כך! ואני מאוד נחרצת בקטע הזה. בשאר הדברים אני משתדלת להיות אמא "קולית" (והחברות של הבנות שלי מעריצות אותי ובאות לדבר איתי ולשתף אותי), ובמה שאפשר לתת אוטונומיה (אוטונומיה ולא חופש....) אז אני נותנת.

ayagu

New member
אני משתדלת מאד להיות עקבית

עם קטנטונת קצת קשה כי היא מאד "מסובבת אותנו". יש לה היגיון מאד מיוחד שלא תמיד תואם את ההיגיון שלנו.בגדול אני מתוכחת רק על הדברים הכי הכי עקרוניים אחרת נבלה את כל ימינו בויכוחים עם קטנטונת. חוץ מזה מחר אנחנו בביקורת אצל הנוירולוגית שלנו. אני מנסה לרכז לעצמי שאלות לקראת המפגש. בגדול הכוונה לבדוק עד כמה הריטאלין אכן השפיע ומה המינון הנדרש לקראת שנה הבאה. בנוגע להתנהגות אצל סבתא. את סבתא היא פוגשת לפרקי זמן מאד קצרים בדרך כלל בממצוצע של פעם בחודש. הפעם זה באמת היה ארוך יותר. בפעמים הקודמות היא הגיבה יותר קשה אצל סבתא ואף הודיעה לנו שהיא לא מוכנה להישאר שם כי סבתא מעירה יותר מדי הערות.

הי איה

מנסיוני כשיש לך החלטות לגבי התארגנות יומית בבית ואת מראש מכינה את הילד אז הוא יותר רגוע ולעיתים זה מונע חיכוכים שנובעים מתוך ציפיות שונות אולי זה יעזור לך במשהו בהצלחה

למעלה