חזרה מאילת

Chewbacca

New member
חזרה מאילת

כרגע חזרתי מ4 ימים נפלאים של צלילות באילת! (צלילות ראשונות שלי בארץ) אני חייב להגיד שהופתעתי מאוד לראות, אחרי כל הדיבורים על הרס השונית, שאילת עדיין הרבה יותר צבעונית ומגוונת מהצלילות הקודמות שלי (שהיו כולן בgreat barrier reef) בנוסף הצוות במועדון היה מקצועי, חברותי ושירותי. אני כבר ממש מחכה לגיחה נוספת לעיר הקודש.

mares

New member
עם כל אהבתי לאילת....היא יותר

צבעונית ומגוונת מה-GBR???? נפתלי !בני! הכצעקתה?

bennysnuba

New member
תלוי איפה

באתרים שאליהם מביאים תיירים במסות אין יותר מאשר באילת.

אין כמו אילת ../images/Emo13.gif

וכדי לא להשמע נדוש, לא אשפוך כאן את כל הסופרלטיבים שיש לי בעד רבים וטובים (אתרים ואנשים) בעיר הזו. אבל באשר לGBR ובהמשך למה שבני אמר (אהלן בני
), יתכן שאייל ידידנו צלל בעקבות פלוגת כוכבנים קוצניים...??? וברצינות, אכן ישנם מקומות "משמימים", יחסית, שהם בבחינת אנטי-תיזה מובהקת להילה האופפת את GBR. לא לשכוח שמדובר באיזור עצום בגודלו ובמגוון האתרים שהוא מציע. הנה צירפתי לך כאן מפה עם 3 מסלולים שהם בבחינת קצה קצהו של המזלג. אני לא יודע היכן אייל צלל בדיוק ויש הבדל גדול מאוד בצלילה במהלך קורס (כך אייל, אם זכרוני אינו מטעני) לבין צלילת מוסמכים ומנוסים. אבל שני אתרים מעולים, שהם בפירוש בבחינת הקרם ד´לה קרם, ה- COD HOLE ו-OSPRAY REEF (בחלק העליון של המפה), משתייכים לליגת העילית מבחינת אתרי הצלילה העולמיים, בכל האמור למבנה ובעלי החיים הפוקדים את המקומות הללו דרך קבע. כאמור, עוד עשרות ומאות אתרי צלילה נפלאים שמתחברים הייטב לעוד המון דברים מעניינים שיש ליבשת הרחוקה הזו להציע, שהרי בדרך כלל לא מגיעים לאוסטרליה רק בשביל הצלילה. מי כמוך מארס, זוכר בוודאי את כל אותן התלהבויות וגילויים תת-מיימיים שאילת סיפקה לחלק נכבד מאוד מהצוללים כאן ובפורומים הקודמים... אז אין כמו אילת!

אההההם אההההם

אילת שווה יותר מהים התיכון ויותר מבריכת גורדון. אבל ניתן להתלהב ממנה רק לפני שמגיעים לסיני. צ´מע צ´ובקה, אני לא יודע מה ראית בGBR, אבל סיני היא בכלל בליגה אחרת מאילת, ומכל הבחינות. קח את הסלע היפה ביותר שראית באילת. אסוף מסביבו את כל להקות הדגים שנתקלת בהן ובחר את האלמוגים היפים ביותר ושים הכל על אותו סלע. הוסף כרישים, להקות של אלפי ברקודות ודגים גדולים אחרים. קצת צבי ים וכיוצא באלה, וקיבלת פינה של ראס מוחמד. שלא לדבר על צלילות באוניות טרופות, שסירות ההצלה שלהן מרשימות יותר מהסטיל והיתוש. בפעם הראשונה שירדתי לצלול בסיני עצרתי בדרך באילת ליום וצללתי. הייתי נפעם. המשכתי לסיני, וכשחזרתי היה לי עוד יום באילת. צללתי והייתי המום מהעליבות. הכל יחסי כמובן, וכאמור אילת עדיפה על כלום ועל הים התיכון, אבל סיני סיני... וכאשר יחזור השקט לאזורנו, אקח את השיניים התותבות והמקל ואחזור למקום האמיתי. אם עוד אזכור איך קוראים לו.

puffush

New member
טיפה הגזמת עם התיאור האידילי

או שמדובר על ראס מוחמד לפני 20 שנה... להקות של אלפי ברקודות? כרישים (באמצע היום)? הלוואי. נבדוק בסיני בפסח אם התיאור עדיין תקף.

למעלה