חזרה לשרות קבע

חזרה לשרות קבע

השתחררתי לפני קצת פחות בשלןש שנים, כרגע כבר סיימתי את לימודי התואר הראשון בחיפה. אני מעוניין לחזור לשירות קבע, בהקדם האפשרי, מוכן למגוון רחב של תפקידים, מקום השירות לא כל כך משנה לי מבחינת קבה לבית. לאיזה מספר עליי לשלוח את קורות החיים? שאלה נוספת היא מה אני יכול לעשות כדי לזרז את התהליך כמה שניתן? אני מאוד מודה למי שיכול לעזור או לייעץ לי בעניין.

choco2602

New member
המספר שכתוב כאן למעלה: 03-6755888

זה המספר של תא גיוס חזרה לקבע. אתה שולח להם את קורות החיים שלך בצירוף מס' אישי, והם מחפשים עבורך תפקיד מתאים.

חשוב לי להגיד שלא מעט פעמים בסיסים מגייסים אנשים לפי המלצות אחרים, ולא בהכרח דרך מדור גיוס לקבע.
ככה שאם יש אנשים שאתה מכיר שיכולים להעביר את קורות החיים שלך בבסיסים שלהם, עדיף שתעביר את קורות החיים שלך בצורה הזו. תנסה את שניהם במקביל. אין לך מה להפסיד.

תשובות לפי סעיפים

בהקדם האפשרי - לא יקרה. התהליך לוקח לפחות כמה חודשים.

כמו כן "לא משנה לי התפקיד" זה דווקא פחות טוב במקרה הזה - מבחינת הצבא מאוד משנה אם לגייס אותך כקצין או נגד או כאקדמאי שיקבל דרגות ייצוג ואז יעשה חצי שנה קצונה בלי שרואים ממנו תפוקה. גם צריך להצדיק את העלות של גיוס מישהו מהאזרחות (יום מילואים בשביל מבחן דמ"ש, ועדה רפואית, מיון פסיכולוגי בקינן שפי) על פני החתמת אחד ממאות הקצינים או החוגרים שיש כבר במערכת - הצדקה כזו יכולה לבוא אם יש לך ידע מיוחד שנדרש לצבא או מומחיות ספציפית. עובד סוציאלי למשל יכול להיקלט די בקלות כקב"ן (זה די מסלול הגיוס הנורמלי של קב"נים) ואילו למזרחן למשל יהיה קצת יותר קשה בגלל התחרות מול כל בוגרי חבצלות.

תא גיוס לקבע הוא מאגר ענק של קורות חיים, שלא כזה קל שיראו בו דווקא את שלך. ולכן, כדאי שתחפש שליש של יחידה שעשויה לקלוט אותך או שמכיר שלישים ביחידות אחרות כאלה. איפה מוצאים שליש כזה? מדברים עם שליש יחידת המילואים שלך אם הוא מכיר מישהו שעדיין בשירות מהקולגות שלו, אם אתה עושה מילואים במסגרת חטיבה/אוגדה סדירים שואלים את השליש ששם, מבררים אם בין האנשים שלמדו איתך יש שלישים שיצאו ללימודים תו"כ שירות (ככה גייסו אותי, אגב) וכו'. הדבר היחיד שאיש קשר שלישותי כזה יכול לעשות זה לדאוג שקורות החיים שלך ינחתו על השולחן הנכון - מאותו רגע תצטרך להתמודד כמו בראיון עבודה רגיל...

חזרה לשרות קבע

טוב, קודם כל תודה לך על ייעוץ והסברה. כשאמרתי שלא כל כך משנה לי - התכוונתי לכך שלא באמת משנה לי להיות נגד או קצין, אם כי אני ידע שרוב הסיכויים הם שבהתחלה בכל מקרה אהיה נגד בדרגת רס"ל או שמהו כזה. האמת שיש לי בכל זאת עדיפות ללוגיסטיקה ושלישות, אבל הכוונה היא שאני מוכן גם לתפקידים בחילות אחרים. ובכלל, יש סיכויים לחזרה או שהם ממש קלושים? ואגב, אולי אתה גם מכיר מספרי טלפון או פקס שניתן לשלוח לשם קורות חיים, בנוסף לזה שרשום באתר צה"ל? מידע נוסף - בשרות הסדיר הייתי בתפקיד פיקודי של מ"כ בבסיס תל השומר - בקו"ם, במלים אחרות. רובאות 03, פיקודי 07 - מה שרשום בתעודת השחרור. אולי אתה מכיר בערך התפקידים שיש לי סייבוי להתקבל לשם?

מיקוד ופילוח יעזרו

לא הכרחי שתהיה על ההתחלה נגד - אקדמאים בהרבה מקרים יגוייסו כקצינים עם דרגות ייצוג.

בלוגיסטיקה ושלישות יחסית קשה להכנס, בעיקר כנגד, כי יש המון חוגרים שאפשר להחתים לקבע קצר בלי כל התהליך של להביא מישהו מהאזרחות.

מספרי טלפון - זה משהו שאפשר להשיג רק דרך יחידות בשיטת חבר-מביא-חבר.

בשביל לחזור לקבע מהאזרחות, אם לא היית קצין או בעל מקצוע נדרש לצבא (נהג משא, מתכנת, חובש וכו') אז רובאי 03 וקורס מכי"ם לא מקנה יתרון יחסי - כדאי להתמקד דווקא בתואר האקדמי שלך ותשעים-וכמה קיבלת בעבודות הסמינריוניות ואיזה ידע מקצועי רכשת שם.

הסיכויים כמובן משתפרים אם אתה מכווין את עצמך בפנייה שלך לתפקידים שיותר קשה לאייש עקב חוסר ביקוש. אם לוגיסטיקה ושלישות זה הכיוון, אז תפקיד של קצין/נגד קישור בחטיבת מיל' נידחת יכול להיות יותר ריאלי להשגה מאשר תפקיד בשלישות הראשית למשל.

חזרה לקבע

אז כפי שהבנתי, יש סיכוי אפילו לקבל את דרגת קצין ייצוגית? ובהמשך הדבר יחייב אותי לעבור קורס קמינים או שזה קצין אקדמאי מקצועי - "ארון שטוח"? ובנוסף, מעניין אותי לא רק שלישות ולוגיסטיקה, אלא גם חיל החימוש, שכפי ששמעתי, תמיד דרושים לשם אנשים, כמו גם מגוון תפקידים בתובלה, חוץ מהנהג. יש סיכויים להגיע חמקומות האלה בתפקידים כל שהם?
ותסביר לי בבקשה, אתה גם חזרת לצבא מאזרחות? כמה זמן לקח לך התהליך, ואילו שלבים עברת במהלך?

למעלה