חזרה לשירות קבע

חזרה לשירות קבע

היי, השתחררתי מהצבא לפני קצת יותר משנה ואני חושב על לחזור לשירות. עדיין לא יצא לי לעשות מילואים.
סיימתי שירות חובה מלא של 3 שנים אך מרגיש שלא מוצו כל יכולותיי במערכת הצבאית ושיש לי עוד מה לתרום.
יש לי סעיף מקב"ן שפסל אותי מלהיכנס לקבע בתום שירות החובה, אך אותו קב"ן הסביר שזה ניתן לשינוי - קיימת מרפאת מילואים שניתן להוריד את שם את הסעיף (בהדרגה כמובן), אני גם מטופל באזרחות אז אולי המטפלת הנוכחית שלי תוכל לכתוב כמה המלצות בנושא.
נניח והסעיף הזה יהיה מאחוריי - הבנתי שתהליך גיוס מחדש לקבע אחרי שחרור זה תהליך ממושך, ביורוקרטי ומורכב.
יש כמה אנשי קבע שאוכל ליצור איתם קשר (מפקדים וכל זה), אם אצטרך עזרה.
כמו כן בדרך כלל דורשים תואר אקדמאי כלשהו שרכשת בחוץ (תקנו אותי אם אני טועה). לא מספיק מוטיבציה וזיקה לצבא.
אני לומד לתואר ראשון אך נמצא ממש בתחילת לימודיי, לא בטוח שזה יפעל לטובתי.

השאלה שלי היא האם יש לי בכלל מה לנסות שאו לגמרי חסר סיכוי?

אז ככה

&nbsp
באופן כללי אתה צריך יחידה שתרצה אותך, מוטיבציה לא מספיק (מה זה זיקה לצבא? אזרחות ישראלית?). אתה לא מגיע לבקו"ם ומחכה שמישהו יאסוף אותך.
בכל מקרה, אין לך תואר, מה הצבא אמור לעשות איתך בקבע? לתרום זה אחלה, אבל אם אין לך תואר אין לצבא מה לעשות איתך כשהוא מקצץ אנשי קבע ברבבות ומגייס אנשים מתוך המערכת אם צריך.
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה נהג בט"ש באחת הגזרות.
כל זה בלי להתייחס לסעיף נפשי שבכלל מקשה על העסק.
&nbsp
ולמה בכלל אתה רוצה לחזור כשאתה לא יודע לאן ואתה נמצא בתחילת הלימודים? אם אתה רוצה לדפוק לך את הלימודים אתה יכול להפסיק ללמוד וזהו, לא צריך בכוח...
&nbsp
קח את זה למחשבה.

תודה על התשובה הכנה

אני מבין שללא תואר אקדמאי אין לי מה לחשוב על זה.
&nbsp
אתה בקבע?

אתה בהחלט נשמע כמו אחד ששבע מהמערכת

ולגבי יחידה שתמשוך אותי אליה, כשאני חושב על זה די הגיוני - לא מאוד שונה ממקום עבודה שמעוניין להעסיק אותך.
הצבא זו מערכת גדולה, אז אי אפשר סתם להיכנס אליה - צריך להיקלט במקום ספציפי.

למעלה