חזרה לשירות קבע

adirv180

New member
חזרה לשירות קבע

שלום לכל מי שיכול לעזור

אני אזרח משוחרר למעלה מחצי שנה.

מסיום שירותי בחיל שלישות ניסיתי לחזור לשירות קבע כי אני מאוד אוהב את החיל ואת הצבא.
לצערי,לפני שנשתחררתי, ניסיתי לחתום קבע, אך טרם היו תקנים ביחידתי - ולכן השתחררתי.

אכן שלחתי קורות חיים ועד עכשיו לא חזרו אליי.
זה מאוד מייאש ומתסכל.
אני מאוד רציני ומוכן לתת את כול כולי למסגרת הצבאית ולתפקידים בחיל.

איך אני יכול לדעת איזה יחידות מחפשות איש קבע, להגיע ולהתראיין?
מישהו כאן יכול לעזור ולהפנות אותי אל גורם רלוונטי?

311208

New member
מניסיון שלי ככה זה לא יעבוד.

גם אני שלחתי קורות חיים ל"תא גיוס חזרה לקבע" ואף אחד לא חזר אלי. אני בטוחה שצריכים את התפקיד שלי בצבא, ובכל זאת.

התחלתי לחפש אנשים שאני מכירה שעדיין בקבע וביקשתי מהם להעביר את קורות החיים שלי הלאה למקומות שבהם יש צורך בתפקיד בתחום שלי.

אני יכולה לספר לך שדיברו איתי מ5-6 בסיסים, ואחרי שהייתי בראיונות בחלק מהבסיסים ל-4 מהם התקבלתי (מבחינת ראיונות)

מה שאני אומרת זה ממש לא לסמוך עליהם, כי אני לא רואה שום דבר זז דרכם. פשוט ליצור קשר עם אנשים, בעיקר שאתה משוחרר רק חצי שנה וסביר שעוד יש אנשים שמכירים אותך בבסיס שלך. שיפיצו את קורות החיים שלך גם לבסיסים אחרים.

adirv180

New member
תודה על תגובתך

באמת תודה.
זה מאוד מצחיק, כי כלמי שאני מנסה ליצור קשר, מתחמקים בטענה שאין תקנים.
מפקדתי הישירה מהסדיר בחופשת לידה.

יוצרים קשר מתא גיוס לקבעע שואלים אם אני מעוניין שוק"ח שלי יופצו לבסיסים רלוונטים בתפקידי שלישות, אמרתי שכן. אבל מה, שוב דבר לא זז.
מאוד מתסכל.

היום שאני בחוץ, אני רואה שהכל מבוסס על אגו ואינטרס - אין לאף אחד אינטרס להחזיר אותי למסגרת הצבאית, כולם דואגים לעצמם. שוכחים מה הייתי עושה למענם כשהייתי חייל.

כנראה שזה סוג האנשים שאני הכרתי...

311208

New member
תתפלא, זה לא רק אתה

גם אני הייתי באותו מצב.. חברה שלי לא רצתה לעזור לי, המפקדת האחרונה שלי לא רצתה, למרות שהיא הסכימה להמליץ עלי בחום. אבל חפרתי למצוא אנשים גם מהעבר הרחוק יותר בצבא ובסוף מצאתי אנשים נחמדים. לא לכולם יש כוח לעשות בשבילך משהו, אבל יש כאלו שיעשו כל מה שהם יכולים בשביל לעזור- בסוף תמצא אותם.

אלי מתא גיוס לא התקשרו בכלל. ככה שאני הבנתי שהם אפילו לא הסתכלו על קורות החיים.

הצעה שלי- תפנה לכל מי שאתה מכיר, הרי תקנים של שלישות יש בכל מיני בסיסים. תפנה גם לחברים (לא בהכרח מהצבא), כל מי שמסכים להעביר את קורות החיים שלך הלאה. רק ככה זה יעבוד- קשרים

שיהיה בהצלחה.

adirv180

New member
תגובה

היי.

מבין את מה שאת כותבת, באמת שניסיתי הכל למעלה מחצי שנה. עם כל איש קשר אפשרי.
הגעתי למסקנה שאני מבזבז את הזמן, התייאשתי לחלוטין מההתנהלות הזאת.

גם תא גיוס לקבע לא ממש עוזרים, מפילים את הנושא על היחידות. "הם צרכים לפנות אליכם..."

311208

New member
בכל זאת

גם אני הייתי במצב הזה. חצי שנה גם חיפשתי אנשים. שווה לברר אפילו עם אנשים. אצלי בסוף זה קרה דרך בת של חבר של אבא שלי.
ככה ששווה לנסות, לברר, לחפור אולי במקומות לא צפויים. אין מה להפסיד

adirv180

New member
היי

אנסה שנית. נראה.

ובסוף, יצא לך משהו? את מגויסת לקבע? היית בימי עיון?/מיוןן?

311208

New member
אני באמצע תהליך כרגע

מחכים לאישור של מחלקת הסגל כדי להמשיך אותו הלאה.

adirv180

New member
הבנתי,

לי אין אמונה כבר בתהליכים שלהם.
אם זה הסתיים ומתי שזה יסתיים- שלחי כאן תגובה.

adirv180

New member
כדרך אגב

היית כבר בימי עיון של מחלקת הסגל: יום עיון בטחוני?

311208

New member
לא שמעתי על דבר כזה..

הבנתי שאחרי אישור של מחלקת הסגל יש ועדה רפואית, סוג של מרכז הערכה, וסיווג בטחוני.

ועדה רפואית כבר עשיתי (סיפור ארוך למה עשיתי אותו קודם) ואחרי האישור אני אמשיך לשניים האחרים.

הבעיה היא מריחת זמנים. אבל בשלב הזה אני כבר לא חושבת שזו הבעיה, התרגלתי.

adirv180

New member
היי

איך עשית ועדה רפואית לפניי?

האישור של מחלקת סגל, כן, זה המון...

311208

New member
כמו שאמרתי לך- התקבלתי ל-4 בסיסים

2 מהם דחיתי. לאחד אמרתי כן ואז הגיעה ההצעה האחרונה שהייתה הכי אטרקטיבית בעיני, גם להם אמרתי כן. אז נשארתי עם תהליך ל-2 בסיסים במקביל. כבר קיבלתי אישור של מחלקת הסגל לתפקיד ראשון- עשיתי ועדה רפואית. ואז ביקשתי לבטל את התהליך, ולפתוח תהליך בבסיס האחרון.
לפי מה שהבסיס אומרים, אמורים עד סוף השבוע להחזיר תשובה ממחלקת סגל.
נראה מה יהיה

לי כל הפרוצדורה לקחה כמעט שנה

עיקר העיכוב היה בגלל שכמה קודקודים התווכחו ביניהם מי ישלם את המשכורת שלי בזמן שאני עושה קורס קצינים. אבל מרגע שעשיתי את הועדה הרפואית לקח בדיוק שלושה שבועות עד שהודיעו לי להתייצב, וביקשתי הארכה של שבוע כדי להתפטר באופן מסודר.

תבקש מחבר עם גישה לצהלנט שיכנס לפורטל אכ"א

יש שם מודעות "דרושים" לקצינים ולנגדים שהן בעיקרון פנים-צבאיות, אבל יש שם גם פרטי איש קשר רלוונטי לכל אחד מהתפקידים.

adirv180

New member
תגובה

היי
תודה רבה.
אנסה, הבעיה שפתאום לאף אחד אין זמן לעזור.
המון תודה עעל התגובות

Avichai26

New member
כמה זמן?

גם אני נמצא באמצע תהליך ורציתי לדעת כמה זמן לוקח למחלקת הסגל לתת אישור על התהליך...
אגב אני הייתי בקבע לפני חצי שנה האם אני צריך לעבור גם את כל התהליך מחדש?

למעלה