חזרה לשטח

aaronc76

New member
חזרה לשטח

שלום חברים,
בעבר רכבתי הרבה והיום, לצערי, קצת פחות.
כבר לא מתמצא בעולם השטח והאופניים לאור כל החידושים וההמצאות של השנים האחרונות.
מבקש המלצה על:
  1. סבל אחורי. לסחוב תיק וציוד עד משקל של כ10 קילו.
  2. מכנסי רכיבה טובים ונעימים.
  3. משאבה טובה.
כמובן תוך מיקסום של עלות\תועלת..
אם ניתן למצוא את האביזרים בחו"ל (אי-ביי או עלי או חנות אחרת) תוך כדי חסכון בעלויות, עדיף.
אופני TREK 4300 אם זה משנה.

תודה!

steiff

New member
ברוך השב

סבל אחורי: אתה מחפש סבל שיתחשב רק על מוט האוכף או אחד עם מוטות צדדיים שמתממשק גם לתומכות האוכף בסמוך לציר האחורי? קודם כל בדוק שיש לך בשלדה נקודות עיגון מתאימות. אם יש: סבל מהסוג של Topeak Babysitter יכול להתאים לך. אם אין : חפש סבל שמתחבר למוט האוכף. זה נקרא באנגלית Pannier Beam Rack ויש שפע מוצרים.

מכנסי רכיסה מרופדים: כדאי למדוד לפני הקניה. התוצרת של Funkier די פופולרית בארץ. מן הסתם המותגים האיטלקיים הפלצנים כמו Nalini יעלו כפליים אבל יש מי שטוען ששווים את מחירם. אני משתמש בFox דגמי Demo ו-Ranger שהם מכנסיים קצרים של ממש עם תחתון מרופד שנלבש בנפרד. גם למותג Endura יש מבחר נאה במחיר יחסית אטרקטיבי. אבל אני רוכש את הביגוד כשאני מבקר בארה׳ב. היבואן של פוקס בארץ מפלפל במחיריו.

משאבה: שנים אני משתמש במשאבות של Crank Brothers והדגם החביב עלי הוא Sterling בגלל שיש בו גם מדיד לחץ שמאפשר לי לוודא שהצמיג מנופח למידה הנכונה. זו המשאבה שאני לוקח על הגב ברכיבה (היא מספיק קטנה שאני שם אותה בכיס האחורי של החולצה). במחסן בבית יש לי משאבת רצפה JoeBlow Sport של Topeak שביום טוב מצליחה אפילו לאטום צמיג טיובלס. בנוסף כדאי לחשוב בכיוון של משאבת פד׳ח. שני בלונים ומשאבה (שבעצם היא בגודל של ליפסטיק) ששמים יחד עם פנימית חלופית בתיק האוכף.

וכשתחזור לרכוב תגלה שאכן חלו המון שינויים בענף הרכיבה בעשור האחרון, אבל בפועל שום דבר לא השתנה.
הגלגלים גדלו מ-26 ל-29 והתכוונו בחזרה ל-27.5 והם ממשיכים להסתובב באותם שבילים.
ההילוכים התרבו מ-27׳ל-30 ואז הצטמצמו ל-20 ועכשיו המודה היא בכלל -11.
האלקטרוניקה השתכללה והיום כבר לא מודדים מהירות ומרחק באמצעות מדידת מספר סיבובי הגלגל ליחידת זמן אלא באמצעות GPS שישנו היום בכל טלפון סלולרי.
והעיקר: אופנים בני עשר שמתוחזקים כראוי יכולים לנסוע בשבילים בדיוק כמו לפני עשר שנים. כל מה שצריך זה צמיגים תקינים. שרשרת נקיה ומשומנת קלות, מעצורים תקינים. מערכת הילוכים מתוחזקת כהלכה (אחרי עשר שנים כדאי להחליף את כל הכבלים והמוליכים בחדשים) וזוג רגליים. הקסדות אותן קסדות. משקפי השמש אותם משקפי שמש. הכפפות אותן כפפות. האבק אותו אבק והזיעה אותה זיעה. זה רק הריאות שהתבלו קצת עם הזמן...

aaronc76

New member

תודה! תשובה של אלופים.
אגב, האופניים עברו שיפוץ מסיבי. כל מה שהזכרת וגם מה שלא הזכרת הוחלף\תוקן\שופץ.

ושוב, תודה.

שאלה ברשותך ,רק כהערת ביניים.

מה מטרת הרכיבה? שטח שטח או משהו מכל הבא ברוך הבא ?
סבל ושטח לא מתחברים טוב זה עם זה .
אם אתה מתכוון לשטח שטח , מציע לך ללכת עלתיק גב יעודי ולא על סבל , הרבה יותר מתאים , ויעיל.

aaronc76

New member
הסבל

נועד לשטח קל יחסית - שבילי קק"ל כמו שביל הירקון ושכניו..
לרכיבות אגרסיביות יותר אני מוריד אותו לחלוטין.

תודה ,

בכל אופן , אישית לא הייתי עושה את זה , אחרי כמה רכיבות תמצא בעצמך ,כמה זה לא נח מסרבל ומכביד .

aaronc76

New member
צודק

אבל מה האלטרנטיבות?

אני רוכב לעבודה וצריך לסחוב איתי תיק עם לפטופ...

תיק עם לפטופ זה הדבר האחרון

שהייתי שם על סבל של אופניים , עם כל שיבובי האספלט, וכו ".

חוץ מזה בהתחלה ציינת שאתה חוזר לשטח , לא לעבודה , לכן כיוונתי את תגובותי בהתאם , תחליט .

למעלה