חזרה לקבע

זולו12

New member
חזרה לקבע

סיימתי שירות כקצין חי"ר, השתחררתי מסיבות אישיות אחרי 3 שנים בלי לעשות קבע. היום אני שוקל לחזור לצבא ( אני עדיין סג"מ - לעוד 4 חודשים). לתפקיד עורפי בחיל מודיעין, בתחומי המחקר. מה אתם אומרים ממליצים? מה התנאים של איש קבע בסטטוס דומה לשלי? רכב? מישהו יודע מהם אפשרויות הקידום? האם מישהו יודע אם תפקיד ביחידה מסוג זה יכולה אח"כ לפתוח דלתות לשב"כ / למוסד? תודה לכל העונים.

deathcaster

New member
תגובה

סיימת כקצין חי"ר, מדוע שיקחו אותך לחמ"ן ? אין לך שום רקע, ועוד למחקר ?! השתחררת מבלי לעשות קבע- שנת ר' - אפילו עם זה מסיבות אישיות - זה נראה רע, הצבא יכול לטעון שמחר לצורך העניין יהיו לך סיבות אישיות שוב ואז שוב תלך הביתה לאחר שצה"ל השקיע בך כסף וזמן להכשרה, למה שהוא יקח את הסיכון ? ואני בכלל לא מדבר על הקיצוצים בצה"ל שלא ממש מגייס לקבע בתקופה הזו, נהפוך הוא, הוא מאוד רוצה לקצץ בקבע. מה התנאים של משרת קבע בסטטוס שלך ? בתור סג"מ שחוזר לקבע ?, ועוד ביחידה עורפית , ללא מקצוע ייעודי? אני מניח שאתה לא אקדמאי, אז השכר שלך יהיה מעט מעל המינימום- רכב ? אתה יכול לשכוח מזה. וגם שתקבל סגן בכלל לא בטוח. אפשרויות קידום ? נקודת הפתיחה שלך יחסית לאחרים דומים לך היא מאוחרת מאוד, הרבה יתקדמו לפניך. באשר למוסד/שב"כ, גם עכשיו אתה יכול לבקש להצטרף אליהם דרך האתרים שלהם. אתה לא צריך לחזור לקבע לצורך כך. אבל כפי שאמרתי, עצם שחרורך בטרם הקבע, לא ייראה בעיניים יפות שם, ומן הסתם שם ידעו עליך הכל, HELL , המבחנים למוסד מתפרסים על שנה שלימה. בקיצור, צר לי אם אכזבתי אותך, חבל על מאמציך, תחפש את עצמך באזרחות, הצבא זה ממש לא חבית הדבש שכולם חושבים שהוא.

זולו12

New member
תתפלא לשמוע

הצבא דווקא כן מעוניין שאני יחזור ,אני לא שואל באוויר!! אם אתה יודע יותר על אפשרויות קידום, לימודים וכו' ,אני אשמח לדעת

מ ס ט י ק

New member
אפשרויות של לימודים זה תלוי

ביחידה אליה אתה משתייך, אני יודעת שאצלי ביחידה אין יותר מידי הקצאות ללימודים לאחרונה בעיקבות קיצוצים. אני ממליצה לך לברר את הפרטים האלו לפני החתימה ואז תוכל לדעת איך זה עובד ביחידה אליה אתה מעוניין להגיע. כנ"ל בנוגע לאפשרויות קידום - זה בעיקר תלוי בעיסוק שלך וביחידה אליה תגיע. שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

זולו12

New member
לימודים וקידום במודיעין מחקר

האם מישהו מכיר את החטיבה הזו ויודע על אפשרויות הקידום שם? על שכר ותנאים? על לימודים? תודה לעונים.

למעלה